
Paprikasås
Betyg (1-5):
Kryddig paprikasås med smak av chili, vitlök och paprika.
Tillagningstid: 20 minuter
4 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 3 paprika, röda
- 2 st röda chili
- 3 st vitlöksklyftor, med skal
- 1 msk olivolja
- 0.75 tsk paprikapulver, rökt
Gör så här
- Grilla paprika, chili och vitlök tills de är mjuka. Det gör inget om skalet svartnar.
- Dra bort skalet från paprikan och vitlöken. Dela chilin i mitten. (Ta bort kärnorna för en mild sås eller ta med kärnorna för en het sås.) Skrapa loss chilifrukten ur dess skal med en sked och lägg i en bunke med paprikan och vitlöken.
- Mixa till en slät sås. Tillsätt olja, ev. paprikapulver och smaka av med salt.
Tips

Exempelvis som sås till bulgur, couscous eller korv. Håller 1 vecka i kyl.
Liknande recept
Paprikasås
Betyg (1-5):
Kryddig paprikasås med smak av chili, vitlök och paprika.
Tillagningstid: 20 minuter
4 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Grilla paprika, chili och vitlök tills de är mjuka. Det gör inget om skalet svartnar.
- Dra bort skalet från paprikan och vitlöken. Dela chilin i mitten. (Ta bort kärnorna för en mild sås eller ta med kärnorna för en het sås.) Skrapa loss chilifrukten ur dess skal med en sked och lägg i en bunke med paprikan och vitlöken.
- Mixa till en slät sås. Tillsätt olja, ev. paprikapulver och smaka av med salt.
Tips

Exempelvis som sås till bulgur, couscous eller korv. Håller 1 vecka i kyl.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!