Paprikasås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2 (4 betyg)

Kryddig paprikasås med smak av chili, vitlök och paprika.

Tillagningstid: 20 minuter
4 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 paprika, röda
  • 2 st röda chili
  • 3 st vitlöksklyftor, med skal
  • 1 msk olivolja
  • 0.75 tsk paprikapulver, rökt

Gör så här

  1. Grilla paprika, chili och vitlök tills de är mjuka. Det gör inget om skalet svartnar.
  2. Dra bort skalet från paprikan och vitlöken. Dela chilin i mitten. (Ta bort kärnorna för en mild sås eller ta med kärnorna för en het sås.) Skrapa loss chilifrukten ur dess skal med en sked och lägg i en bunke med paprikan och vitlöken.
  3. Mixa till en slät sås. Tillsätt olja, ev. paprikapulver och smaka av med salt.

Tips

Exempelvis som sås till bulgur, couscous eller korv. Håller 1 vecka i kyl.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Majsbröd med bacon

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Rödgrön caesar coleslaw

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Brunkål

Betyg
Betyg
(62)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 3 paprika, röda
  • 2 st röda chili
  • 3 st vitlöksklyftor, med skal
  • 1 msk olivolja
  • 0.75 tsk paprikapulver, rökt

Paprikasås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2 (4 betyg)

Kryddig paprikasås med smak av chili, vitlök och paprika.

Tillagningstid: 20 minuter
4 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Grilla paprika, chili och vitlök tills de är mjuka. Det gör inget om skalet svartnar.
  2. Dra bort skalet från paprikan och vitlöken. Dela chilin i mitten. (Ta bort kärnorna för en mild sås eller ta med kärnorna för en het sås.) Skrapa loss chilifrukten ur dess skal med en sked och lägg i en bunke med paprikan och vitlöken.
  3. Mixa till en slät sås. Tillsätt olja, ev. paprikapulver och smaka av med salt.

Tips

Exempelvis som sås till bulgur, couscous eller korv. Håller 1 vecka i kyl.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Majsbröd med bacon

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Rödgrön caesar coleslaw

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Brunkål

Betyg
Betyg
(62)