Paprikaglaserad fläskkarré

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Fläskkarré som marineras i paprika, chili, muskot och kryddpeppar och sedan grillas.

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Paprikamarinad:
  • 6 delade, urkärnade röda paprikor
  • 4 delade, urkärnade röda chilifrukter
  • 2 skalade vitlöksklyftor
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 0.5 tsk malen kryddpeppar
  • 2 tsk hel svartpeppar
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk riven muskot
  • 3 msk pressad lime
  • 1 tsk soja
  • 4 msk råsocker
  • 2 msk vatten (efter smak)
  • 1 msk rödvinsvinäger (efter smak)
  • 1 krm salt
  • 6 tjocka skivor fläskkarré
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 1.5 krm salt

Gör så här

  1. Paprikamarinad: Koka upp lättsaltat vatten och koka paprika och chili cirka 1 minut. Sila bort vätskan och lägg dem i matberedare tillsammans med de övriga ingredienserna förutom vinäger. Mixa slätt och häll över i en kastrull. Sjud cirka 10 minuter och smaka av med rödvinsvinäger och salt.
  2. Salta fläskkarrén runt om och låt saltet tränga in ett par minuter. Lägg köttet i en skål, häll på 1 dl paprikamarinad och låt det stå minst en timme, gärna längre. Massera gärna köttet så att smakerna tränger in ordentligt.
  3. Stick in en digital stektermometer i mitten av en av köttbitarna och grilla på glöd som håller på att svalna tills köttet har en innertemperatur på 70 grader. Vänd ofta. Toppa med finhackad persilja.

Tips

Om du gillar chili tar du fler än 4 i paprikamarinaden. Tänk på att chilin kan variera i styrka.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Stor pizza med skink- och rucolatopping

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Köttfärspaté

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Lammspett

Betyg
Betyg
(3)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • Paprikamarinad:
  • 6 delade, urkärnade röda paprikor
  • 4 delade, urkärnade röda chilifrukter
  • 2 skalade vitlöksklyftor
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 0.5 tsk malen kryddpeppar
  • 2 tsk hel svartpeppar
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk riven muskot
  • 3 msk pressad lime
  • 1 tsk soja
  • 4 msk råsocker
  • 2 msk vatten (efter smak)
  • 1 msk rödvinsvinäger (efter smak)
  • 1 krm salt
  • 6 tjocka skivor fläskkarré
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 1.5 krm salt

Paprikaglaserad fläskkarré

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Fläskkarré som marineras i paprika, chili, muskot och kryddpeppar och sedan grillas.

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Paprikamarinad: Koka upp lättsaltat vatten och koka paprika och chili cirka 1 minut. Sila bort vätskan och lägg dem i matberedare tillsammans med de övriga ingredienserna förutom vinäger. Mixa slätt och häll över i en kastrull. Sjud cirka 10 minuter och smaka av med rödvinsvinäger och salt.
  2. Salta fläskkarrén runt om och låt saltet tränga in ett par minuter. Lägg köttet i en skål, häll på 1 dl paprikamarinad och låt det stå minst en timme, gärna längre. Massera gärna köttet så att smakerna tränger in ordentligt.
  3. Stick in en digital stektermometer i mitten av en av köttbitarna och grilla på glöd som håller på att svalna tills köttet har en innertemperatur på 70 grader. Vänd ofta. Toppa med finhackad persilja.

Tips

Om du gillar chili tar du fler än 4 i paprikamarinaden. Tänk på att chilin kan variera i styrka.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Stor pizza med skink- och rucolatopping

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Köttfärspaté

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Lammspett

Betyg
Betyg
(3)