Paprikaglaserad fläskkarré

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Fläskkarré som marineras i paprika, chili, muskot och kryddpeppar och sedan grillas.

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Paprikamarinad:
  • 6 delade, urkärnade röda paprikor
  • 4 delade, urkärnade röda chilifrukter
  • 2 skalade vitlöksklyftor
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 0.5 tsk malen kryddpeppar
  • 2 tsk hel svartpeppar
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk riven muskot
  • 3 msk pressad lime
  • 1 tsk soja
  • 4 msk råsocker
  • 2 msk vatten (efter smak)
  • 1 msk rödvinsvinäger (efter smak)
  • 6 tjocka skivor fläskkarré
  • 2 msk hackad bladpersilja

Gör så här

  1. Paprikamarinad: Koka upp lättsaltat vatten och koka paprika och chili cirka 1 minut. Sila bort vätskan och lägg dem i matberedare tillsammans med de övriga ingredienserna förutom vinäger. Mixa slätt och häll över i en kastrull. Sjud cirka 10 minuter och smaka av med rödvinsvinäger och salt.
  2. Salta fläskkarrén runt om och låt saltet tränga in ett par minuter. Lägg köttet i en skål, häll på 1 dl paprikamarinad och låt det stå minst en timme, gärna längre. Massera gärna köttet så att smakerna tränger in ordentligt.
  3. Stick in en digital stektermometer i mitten av en av köttbitarna och grilla på glöd som håller på att svalna tills köttet har en innertemperatur på 70 grader. Vänd ofta. Toppa med finhackad persilja.

Tips

Om du gillar chili tar du fler än 4 i paprikamarinaden. Tänk på att chilin kan variera i styrka.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)
15 st
  • Paprikamarinad:
  • 6 delade, urkärnade röda paprikor
  • 4 delade, urkärnade röda chilifrukter
  • 2 skalade vitlöksklyftor
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 0.5 tsk malen kryddpeppar
  • 2 tsk hel svartpeppar
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk riven muskot
  • 3 msk pressad lime
  • 1 tsk soja
  • 4 msk råsocker
  • 2 msk vatten (efter smak)
  • 1 msk rödvinsvinäger (efter smak)
  • 6 tjocka skivor fläskkarré
  • 2 msk hackad bladpersilja

Paprikaglaserad fläskkarré

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Fläskkarré som marineras i paprika, chili, muskot och kryddpeppar och sedan grillas.

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Paprikamarinad: Koka upp lättsaltat vatten och koka paprika och chili cirka 1 minut. Sila bort vätskan och lägg dem i matberedare tillsammans med de övriga ingredienserna förutom vinäger. Mixa slätt och häll över i en kastrull. Sjud cirka 10 minuter och smaka av med rödvinsvinäger och salt.
  2. Salta fläskkarrén runt om och låt saltet tränga in ett par minuter. Lägg köttet i en skål, häll på 1 dl paprikamarinad och låt det stå minst en timme, gärna längre. Massera gärna köttet så att smakerna tränger in ordentligt.
  3. Stick in en digital stektermometer i mitten av en av köttbitarna och grilla på glöd som håller på att svalna tills köttet har en innertemperatur på 70 grader. Vänd ofta. Toppa med finhackad persilja.

Tips

Om du gillar chili tar du fler än 4 i paprikamarinaden. Tänk på att chilin kan variera i styrka.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies