Pappardelle med svamp och svartkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(33)

Underbart god pasta med svamp och svartkål som blandas med en sås gjord på vin, crème fraiche, soja, parmesan och brynt smör. Recept ur kokboken: Brynt smör av Julia Tuvesson.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 320 g pappardelle
  • 50 g smör
  • 250 g champinjoner
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • neutral olja och smör, till stekning
  • 1 dl vitt vin
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk japansk soja
  • 1 dl finriven parmesan
  • salt och svartpeppar
  • 6 stjälkar svartkål
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • salt och svartpeppar
  • finriven parmesanost, till servering

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Smält smöret under omrörning tills det slutat skumma och doftar nötigt. Ta kastrullen från värmen.
  2. Skär svampen i mindre bitar. Stek lök, vitlök och svamp i olja i en stekpanna. Löken ska bli glansig och svampens vätska ska ånga bort. Häll i vinet, smula ner buljongtärningen och låt vinet koka in i svampen.
  3. Tillsätt crème fraiche, soja, parmesan och det brynta smöret. Rör om och smaka av med salt och peppar.
  4. Riv svartkålsbladen i mindre bitar. Stek bladen hastigt i smör på hög värme. Ta pannan från värmen. Riv ev över lite citronskal.
  5. Pressa över citronsaft, salta och peppra. Vänd runt pastan i såsen och toppa med svartkålen och parmesanost.

Tips

Det funkar med grönkål eller spenat om du inte har svartkål.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2021-01-06

Supergott!

Jan

2020-12-28

Mycket god!

Liknande recept

Spara recept

Pasta med svampsås

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Svampbiffar med gräddsås och lingon

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Stora köttbullar i svampsås

Betyg
Betyg
(27)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 320 g pappardelle
  • 50 g smör
  • 250 g champinjoner
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • neutral olja och smör, till stekning
  • 1 dl vitt vin
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk japansk soja
  • 1 dl finriven parmesan
  • salt och svartpeppar
  • 6 stjälkar svartkål
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • salt och svartpeppar
  • finriven parmesanost, till servering

Pappardelle med svamp och svartkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(33)

Underbart god pasta med svamp och svartkål som blandas med en sås gjord på vin, crème fraiche, soja, parmesan och brynt smör. Recept ur kokboken: Brynt smör av Julia Tuvesson.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Smält smöret under omrörning tills det slutat skumma och doftar nötigt. Ta kastrullen från värmen.
  2. Skär svampen i mindre bitar. Stek lök, vitlök och svamp i olja i en stekpanna. Löken ska bli glansig och svampens vätska ska ånga bort. Häll i vinet, smula ner buljongtärningen och låt vinet koka in i svampen.
  3. Tillsätt crème fraiche, soja, parmesan och det brynta smöret. Rör om och smaka av med salt och peppar.
  4. Riv svartkålsbladen i mindre bitar. Stek bladen hastigt i smör på hög värme. Ta pannan från värmen. Riv ev över lite citronskal.
  5. Pressa över citronsaft, salta och peppra. Vänd runt pastan i såsen och toppa med svartkålen och parmesanost.

Tips

Det funkar med grönkål eller spenat om du inte har svartkål.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2021-01-06

Supergott!

Jan

2020-12-28

Mycket god!

Liknande recept

Spara recept

Pasta med svampsås

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Svampbiffar med gräddsås och lingon

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Stora köttbullar i svampsås

Betyg
Betyg
(27)