Papa rellena

Betyg (1-5):
2.7 (20 betyg)

Potatis på latinamerikanskt vis, - riktigt matigt och med massa smak i såsen.

Tillagningstid: 2 timmar
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (20)
  • 2 hackade lökar
  • 4 msk rapsolja
  • 300 g köttfärs
  • 0.5 krm peppar
  • 1 dl russin, helst ljusa
  • 25 hackade svarta oliver
  • 3 msk finhackad persilja
  • 3 hårdkokta, grovhackade ägg
  • 2 kg skalad, kokt potatis
  • 2 ägg
  • 5 msk vetemjöl
  • 2 msk matolja
  • Salsa Criolla:
  • 1 tunt skivad röd lök
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 krm mald kummin
  • 2 finhackade tomater
  • 1 finstrimlad morot
  • 2 tsk olja
  • 1 msk hackad persilja eller koriander
  • 0.5 krm peppar

Gör så här

  1. Stek löken i 3-5 minuter. Tillsätt färsen och fräs cirka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Låt färsen svalna. Rör i russin, oliver, persilja och ägg i färsen. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Pressa den nykokta potatisen, låt svalna och blanda med vetemjölet. Forma potatisdegen till bollar ungefär lika stora som kroppkakor.
  2. Fyll bollarna med 1 msk av köttfärsblandningen. Vänd bollarna i ägg och mjöl och stek dem gyllenbruna i oljan. Servera med Salsa Criolla.

Salsa Criolla

  1. Blanda löken med de övriga ingredienserna och låt marinera minst 2 timmar. Smaka av med salt coh peppar.

Servering

Serveras till kött, fisk eller grönsaker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Björn

2012-01-04

Papa rellena

Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(90)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Gazpacho med pizzabullar

(10)

Laxtaco

(9)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Risfyllda grönsaker

(0)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 2 hackade lökar
  • 4 msk rapsolja
  • 300 g köttfärs
  • 0.5 krm peppar
  • 1 dl russin, helst ljusa
  • 25 hackade svarta oliver
  • 3 msk finhackad persilja
  • 3 hårdkokta, grovhackade ägg
  • 2 kg skalad, kokt potatis
  • 2 ägg
  • 5 msk vetemjöl
  • 2 msk matolja
  • Salsa Criolla:
  • 1 tunt skivad röd lök
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 krm mald kummin
  • 2 finhackade tomater
  • 1 finstrimlad morot
  • 2 tsk olja
  • 1 msk hackad persilja eller koriander
  • 0.5 krm peppar

Papa rellena

Betyg (1-5):
2.7 (20 betyg)

Potatis på latinamerikanskt vis, - riktigt matigt och med massa smak i såsen.

Tillagningstid: 2 timmar
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek löken i 3-5 minuter. Tillsätt färsen och fräs cirka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Låt färsen svalna. Rör i russin, oliver, persilja och ägg i färsen. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Pressa den nykokta potatisen, låt svalna och blanda med vetemjölet. Forma potatisdegen till bollar ungefär lika stora som kroppkakor.
  2. Fyll bollarna med 1 msk av köttfärsblandningen. Vänd bollarna i ägg och mjöl och stek dem gyllenbruna i oljan. Servera med Salsa Criolla.

Salsa Criolla

  1. Blanda löken med de övriga ingredienserna och låt marinera minst 2 timmar. Smaka av med salt coh peppar.

Servering

Serveras till kött, fisk eller grönsaker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Björn

2012-01-04

Papa rellena

Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(90)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Gazpacho med pizzabullar

(10)

Laxtaco

(9)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Risfyllda grönsaker

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies