Pannkakor på kokosmjölk

Pannkakor på kokosmjölk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Matiga och glutenfria pannkakor gjorda med kokosmjölk. Serveras med en kålsallad som smaksätts med en 1-2-3-lag och lite sesamolja.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 400 ml kokosmjölk
  • 4 ägg
  • 3 dl majsmjöl
  • 1 tsk salt
  • neutral olja, till stekning
  • 100 g färska böngroddar
  • 0.5 dl skalade sesamfrön
  • Kålsallad:
  • 3 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 400 g Coleslaw-mix
  • 1 tsk sesamolja
  • 0.5 tsk salt
  • Dryckestips:
  • 1664 Kronenbourg Blanc Alkoholfri

Gör så här

  1. Vispa ihop kokosmjölk, ägg, majsmjöl och salt. Låt smeten vila ca 5 min innan stekning.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna. Häll ¾ dl smet i pannan, strö över lite böngroddar och ev sesamfrön, stek 2-3 min och vänd sedan plätten. Stek 2-3 min till. Gör likadant med resten av smeten.

Kålsallad:

  1. Rör ihop vatten, socker och ättiksprit tills sockret löst sig. Vänd ner coleslawmixen, sesamolja och salt. Servera kålsalladen till plättarna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunnel

2019-03-21

Jag använde Änglamark kokosmjölk och den var så tjock att jag var tvungen att späda med ganska mycket vatten för att få en bra konsistens på smeten. Då fick jag lov att sätta till ett ägg extra för att binda ihop. Gott blev det i alla fall!

Petra

2019-01-14

Lyxfälla;-) Vi provade också med sylt och glass, supergott!

Pannkakor på kokosmjölk
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 400 ml kokosmjölk
  • 4 ägg
  • 3 dl majsmjöl
  • 1 tsk salt
  • neutral olja, till stekning
  • 100 g färska böngroddar
  • 0.5 dl skalade sesamfrön
  • Kålsallad:
  • 3 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 400 g Coleslaw-mix
  • 1 tsk sesamolja
  • 0.5 tsk salt
  • Dryckestips:
  • 1664 Kronenbourg Blanc Alkoholfri

Pannkakor på kokosmjölk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Matiga och glutenfria pannkakor gjorda med kokosmjölk. Serveras med en kålsallad som smaksätts med en 1-2-3-lag och lite sesamolja.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Vispa ihop kokosmjölk, ägg, majsmjöl och salt. Låt smeten vila ca 5 min innan stekning.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna. Häll ¾ dl smet i pannan, strö över lite böngroddar och ev sesamfrön, stek 2-3 min och vänd sedan plätten. Stek 2-3 min till. Gör likadant med resten av smeten.

Kålsallad:

  1. Rör ihop vatten, socker och ättiksprit tills sockret löst sig. Vänd ner coleslawmixen, sesamolja och salt. Servera kålsalladen till plättarna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunnel

2019-03-21

Jag använde Änglamark kokosmjölk och den var så tjock att jag var tvungen att späda med ganska mycket vatten för att få en bra konsistens på smeten. Då fick jag lov att sätta till ett ägg extra för att binda ihop. Gott blev det i alla fall!

Petra

2019-01-14

Lyxfälla;-) Vi provade också med sylt och glass, supergott!