Pannkakor med havregryn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.2 (5 betyg)

Matiga pannkakor med havregryn, perfekt att servera med goda tillbehör som rödbetor och getost, eller skinka och Keso.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 5 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 0.5 tsk salt
  • smör, till stekning
  • Tillbehör
  • 500 g färska rödbetor
  • 100 g getost
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 100 g smörgåsskinka, strimlad
  • 1 smörgåskrasse
  • 250 g cottage cheese

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten. Vispa mjöl, havregryn och hälften av mjölken slätt.
  2. Vispa ner resten av mjölken, ägg och salt. Låt stå 5 min. Stek tunna pannkakor i smör till fin färg.
  3. Spola rödbetorna i kallt vatten, gnid loss skalet och skär i bitar. Blanda med getost och timjan.
  4. Ställ fram pannkakorna, rödbetor, skinka, Keso och smörgåskrasse och låt var och en toppa sina pannkakor med det de vill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Helstekt biff med bönsallad

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Pasta vongole

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Pastagratäng med bacon

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Krämig spenatsoppa

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Vitkålsspaghetti med kycklinggryta

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Turkisk köfte

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Viltskav med rotfruktsmos

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Pastasallad med pesto och fetaost

Betyg
Betyg
(17)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 5 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 0.5 tsk salt
  • smör, till stekning
  • Tillbehör
  • 500 g färska rödbetor
  • 100 g getost
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 100 g smörgåsskinka, strimlad
  • 1 smörgåskrasse
  • 250 g cottage cheese

Pannkakor med havregryn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.2 (5 betyg)

Matiga pannkakor med havregryn, perfekt att servera med goda tillbehör som rödbetor och getost, eller skinka och Keso.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten. Vispa mjöl, havregryn och hälften av mjölken slätt.
  2. Vispa ner resten av mjölken, ägg och salt. Låt stå 5 min. Stek tunna pannkakor i smör till fin färg.
  3. Spola rödbetorna i kallt vatten, gnid loss skalet och skär i bitar. Blanda med getost och timjan.
  4. Ställ fram pannkakorna, rödbetor, skinka, Keso och smörgåskrasse och låt var och en toppa sina pannkakor med det de vill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Helstekt biff med bönsallad

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Pasta vongole

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Pastagratäng med bacon

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Krämig spenatsoppa

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Vitkålsspaghetti med kycklinggryta

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Turkisk köfte

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Viltskav med rotfruktsmos

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Pastasallad med pesto och fetaost

Betyg
Betyg
(17)