Pannkakor med hallonfyllning

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Tunna hemgjorda pannkakor med fyllning av hallon, apelsin och Keso. Ett nytt favoritrecept!

Tillagningstid: 25 min
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pannkakssmet:
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 msk smör till stekning
  • 0.5 tsk salt
  • Hallonfyllning:
  • 200 g frysta/färska hallon
  • 500 g naturell cottage cheese
  • finrivet skal av 0,5 apelsin (endast det orangea)
  • florsocker

Gör så här

  1. Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Häll i resten av mjölken. Vispa sist i äggen.
  2. Hetta upp stekpannan med smör i. Häll i ett tunt lager smet och sänk värmen. När ytan stelnat är det dags att vända på pannkakan och grädda på andra sidan. Färgen ska vara ljust gulbrun.
  3. Tina hallonen. Mosa hälften och blanda med keso och finrivet apelsinskal. Smaka av med florsocker. Lägg en klick fyllning på varje pannkaka och rulla ihop. Servera med resterande hallon och pudra över lite florsocker.

Tips

Byt 1 dl av vetemjölet mot grahamsmjöl för extra fibrer.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Varvad bärdessert

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Smoothieglass

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Yoghurtbunke

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Yoghurtbägare med hjortron

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Yoghurt med honung och bär eller frukt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Jordgubbsmilkshake

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Chiayoghurtbägare

Betyg
Betyg
(17)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • Pannkakssmet:
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 msk smör till stekning
  • 0.5 tsk salt
  • Hallonfyllning:
  • 200 g frysta/färska hallon
  • 500 g naturell cottage cheese
  • finrivet skal av 0,5 apelsin (endast det orangea)
  • florsocker

Pannkakor med hallonfyllning

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Tunna hemgjorda pannkakor med fyllning av hallon, apelsin och Keso. Ett nytt favoritrecept!

Tillagningstid: 25 min
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Häll i resten av mjölken. Vispa sist i äggen.
  2. Hetta upp stekpannan med smör i. Häll i ett tunt lager smet och sänk värmen. När ytan stelnat är det dags att vända på pannkakan och grädda på andra sidan. Färgen ska vara ljust gulbrun.
  3. Tina hallonen. Mosa hälften och blanda med keso och finrivet apelsinskal. Smaka av med florsocker. Lägg en klick fyllning på varje pannkaka och rulla ihop. Servera med resterande hallon och pudra över lite florsocker.

Tips

Byt 1 dl av vetemjölet mot grahamsmjöl för extra fibrer.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Varvad bärdessert

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Smoothieglass

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Yoghurtbunke

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Yoghurtbägare med hjortron

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Yoghurt med honung och bär eller frukt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Jordgubbsmilkshake

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Chiayoghurtbägare

Betyg
Betyg
(17)