Pannkakor med hallonfyllning

Betyg (1-5):
3.9 (10 betyg)

Tunna hemgjorda pannkakor med fyllning av hallon, apelsin och keso. Ett nytt favoritrecept!

Tillagningstid: 25 min
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pannkakssmet:
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 msk smör till stekning
  • 0.5 tsk salt
  • Hallonfyllning:
  • 200 g frysta/färska hallon
  • 500 g naturell cottage cheese
  • finrivet skal av 0,5 apelsin (endast det orangea)
  • florsocker

Gör så här

  1. Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Häll i resten av mjölken. Vispa sist i äggen.
  2. Hetta upp stekpannan med smör i. Häll i ett tunt lager smet och sänk värmen. När ytan stelnat är det dags att vända på pannkakan och grädda på andra sidan. Färgen ska vara ljust gulbrun.
  3. Tina hallonen. Mosa hälften och blanda med keso och finrivet apelsinskal. Smaka av med florsocker. Lägg en klick fyllning på varje pannkaka och rulla ihop. Servera med resterande hallon och pudra över lite florsocker.

Tips

Byt 1 dl av vetemjölet mot grahamsmjöl för extra fibrer.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Körsbärstrifle med kardemummaskorpor

(4)

Smoothieglass

(6)

Chiayoghurtbägare

(13)

Sötad Yoghurt med romrörda hallon

(15)

Yoghurtbägare med hjortron

(5)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Jordgubbsmilkshake

(19)
9 st
  • Pannkakssmet:
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 msk smör till stekning
  • 0.5 tsk salt
  • Hallonfyllning:
  • 200 g frysta/färska hallon
  • 500 g naturell cottage cheese
  • finrivet skal av 0,5 apelsin (endast det orangea)
  • florsocker

Pannkakor med hallonfyllning

Betyg (1-5):
3.9 (10 betyg)

Tunna hemgjorda pannkakor med fyllning av hallon, apelsin och keso. Ett nytt favoritrecept!

Tillagningstid: 25 min
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Häll i resten av mjölken. Vispa sist i äggen.
  2. Hetta upp stekpannan med smör i. Häll i ett tunt lager smet och sänk värmen. När ytan stelnat är det dags att vända på pannkakan och grädda på andra sidan. Färgen ska vara ljust gulbrun.
  3. Tina hallonen. Mosa hälften och blanda med keso och finrivet apelsinskal. Smaka av med florsocker. Lägg en klick fyllning på varje pannkaka och rulla ihop. Servera med resterande hallon och pudra över lite florsocker.

Tips

Byt 1 dl av vetemjölet mot grahamsmjöl för extra fibrer.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Körsbärstrifle med kardemummaskorpor

(4)

Smoothieglass

(6)

Chiayoghurtbägare

(13)

Sötad Yoghurt med romrörda hallon

(15)

Yoghurtbägare med hjortron

(5)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Jordgubbsmilkshake

(19)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies