Pannkakor med frukt och kokos

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Ett ultimat pannkaksknyte med exotiska frukter, lönnsirap och vaniljsås.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pannkakor:
  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 msk smör eller margarin
  • Fyllning:
  • 1 liter tärnad, skalad frukt, t ex banan, kiwi, ananas, mango, papaya
  • 2 dl vaniljsås eller vaniljkesella
  • 0.5 dl kokos
  • 1 msk lönnsirap eller flytande honung

Gör så här

  1. Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Häll i resten av mjölken och avsluta med att vispa ner äggen.
  2. Smält fettet och rör ner det i smeten, då behövs inget extra fett vid stekningen.
  3. Hetta upp en lagg eller stekpanna och grädda pannkakorna.
  4. Gör i ordning frukten och vaniljsåsen. Rosta kokosflingorna lätt i en het stekpanna utan fett.
  5. Lägg frukt på ena halvan av pannkakorna, skeda på vaniljsås eller kesella och vik ihop. Ringla lönnsirap eller honung över och strö på kokosflingor.

Servering

Här blir det frukterna som bestämmer karaktären, naturligtvis med viss hjälp av de rostade kokosflingorna. För bästa möjliga kombination krävs då ett sött vin som ändå har fräschör och som dessutom i sig självt är så fruktigt att det inte bleknar bort bredvid frukten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



andrea

2012-06-16

jätte gott;)

Liknande recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Proteinpannkaka med bär

(8)

Amerikanska pannkakor med lemon curd

(7)

Bananpannkakor

(33)

Mangobowl med kokos

(7)

Tropisk fruktsallad

(3)

Frasvåfflor

(123)

Hallonsmoothie

(8)
8 st
  • Pannkakor:
  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 msk smör eller margarin
  • Fyllning:
  • 1 liter tärnad, skalad frukt, t ex banan, kiwi, ananas, mango, papaya
  • 2 dl vaniljsås eller vaniljkesella
  • 0.5 dl kokos
  • 1 msk lönnsirap eller flytande honung

Pannkakor med frukt och kokos

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Ett ultimat pannkaksknyte med exotiska frukter, lönnsirap och vaniljsås.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Häll i resten av mjölken och avsluta med att vispa ner äggen.
  2. Smält fettet och rör ner det i smeten, då behövs inget extra fett vid stekningen.
  3. Hetta upp en lagg eller stekpanna och grädda pannkakorna.
  4. Gör i ordning frukten och vaniljsåsen. Rosta kokosflingorna lätt i en het stekpanna utan fett.
  5. Lägg frukt på ena halvan av pannkakorna, skeda på vaniljsås eller kesella och vik ihop. Ringla lönnsirap eller honung över och strö på kokosflingor.

Servering

Här blir det frukterna som bestämmer karaktären, naturligtvis med viss hjälp av de rostade kokosflingorna. För bästa möjliga kombination krävs då ett sött vin som ändå har fräschör och som dessutom i sig självt är så fruktigt att det inte bleknar bort bredvid frukten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



andrea

2012-06-16

jätte gott;)

Liknande recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Proteinpannkaka med bär

(8)

Amerikanska pannkakor med lemon curd

(7)

Bananpannkakor

(33)

Mangobowl med kokos

(7)

Tropisk fruktsallad

(3)

Frasvåfflor

(123)

Hallonsmoothie

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies