Pannkaka med choklad och bär

Betyg (1-5):
2.89 (27 betyg)

Pannkakorna blir extra goda om de serveras med både choklad och bär,

Tillagningstid: 30 minuter + ev vilotid för smeten
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 100 g mörk choklad
  • 300 g bär hallon, jordgubbar, blåbär
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Vispa ihop mjöl, salt och mjölk till en slät smet. Tillsätt äggen ett i taget. Låt eventuellt smeten vila 30 minuter.
  2. Häll cirka 0,75 deciliter smet i en muurikka (eller i stekpanna) och dra ut smeten i ett tunt lager. När ytan torkat, vänd och grädda andra sidan. Lägg på några chokladbitar och låt dem smälta, lägg på bär och vik ihop pannkakan med en stekspade.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



6 st
  • Ingredienser (6)
  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 100 g mörk choklad
  • 300 g bär hallon, jordgubbar, blåbär
  • 0.5 tsk salt

Pannkaka med choklad och bär

Betyg (1-5):
2.89 (27 betyg)

Pannkakorna blir extra goda om de serveras med både choklad och bär,

Tillagningstid: 30 minuter + ev vilotid för smeten
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ihop mjöl, salt och mjölk till en slät smet. Tillsätt äggen ett i taget. Låt eventuellt smeten vila 30 minuter.
  2. Häll cirka 0,75 deciliter smet i en muurikka (eller i stekpanna) och dra ut smeten i ett tunt lager. När ytan torkat, vänd och grädda andra sidan. Lägg på några chokladbitar och låt dem smälta, lägg på bär och vik ihop pannkakan med en stekspade.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies