Pannbiffar med kantarellsmör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.33 (6 betyg)

Smakrika pannbiffar som toppas med ett smör på kantareller, lök och timjan. detta serveras med rostad potatis och tomatsallad.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk lökpulver
  • Kantarellsmör
  • 2 dl hackade kantareller
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • Rostad potatis
  • 1 kg potatis
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • Tomatsallad
  • 400 g tomater
  • 0.5 liten rödlök, finhackad
  • olja, vinäger, salt och peppar

Gör så här

  1. Stek kantarellerna i lite av smöret tills en del vätska ångat bort. Salta och peppra. Tillsätt lök, timjan och vitlök. Stek under omrörning ca 3 min. Låt svalna. Rör ihop med resten av smöret.

Potatis

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär potatisarna i jämnstora bitar. Vänd runt i olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 35 min.

Biffar

  1. Blanda färsen med ägg, ströbröd, salt, peppar och lökpulver. Låt vila ca 10 min. Forma färsen till åtta biffar med blöta händer. Stek tills de får fin stekyta och är genomstekta.
  2. Skär tomaterna i bitar. Vänd runt med lök. Smaka av med olja, vinäger, salt och peppar. Servera till biffarna och de rostade potatisarna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika

2020-08-28

Gott och festligt. Men nästa gång tar jag lite vätska ( grädde eller mjölk ) i köttfärsen. Blev lite kompakt men gott med lökpulver.

Anna

2020-08-27

Supergott! Det gör jag igen snart!

Liknande recept

Spara recept

Pasta med kantarellsås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Pasta med kantareller, spenat och färska örter

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Portabello- och aubergineburgare

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fläskkotletter med kantarellsås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Öppen svampomelett

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Champinjonsoppa

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Asiatisk ugnspannkaka med stekt shitakesvamp

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fläskytterfilégryta med svamp och bacon

Betyg
Betyg
(255)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk lökpulver
  • Kantarellsmör
  • 2 dl hackade kantareller
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • Rostad potatis
  • 1 kg potatis
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • Tomatsallad
  • 400 g tomater
  • 0.5 liten rödlök, finhackad
  • olja, vinäger, salt och peppar

Pannbiffar med kantarellsmör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.33 (6 betyg)

Smakrika pannbiffar som toppas med ett smör på kantareller, lök och timjan. detta serveras med rostad potatis och tomatsallad.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek kantarellerna i lite av smöret tills en del vätska ångat bort. Salta och peppra. Tillsätt lök, timjan och vitlök. Stek under omrörning ca 3 min. Låt svalna. Rör ihop med resten av smöret.

Potatis

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär potatisarna i jämnstora bitar. Vänd runt i olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 35 min.

Biffar

  1. Blanda färsen med ägg, ströbröd, salt, peppar och lökpulver. Låt vila ca 10 min. Forma färsen till åtta biffar med blöta händer. Stek tills de får fin stekyta och är genomstekta.
  2. Skär tomaterna i bitar. Vänd runt med lök. Smaka av med olja, vinäger, salt och peppar. Servera till biffarna och de rostade potatisarna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika

2020-08-28

Gott och festligt. Men nästa gång tar jag lite vätska ( grädde eller mjölk ) i köttfärsen. Blev lite kompakt men gott med lökpulver.

Anna

2020-08-27

Supergott! Det gör jag igen snart!

Liknande recept

Spara recept

Pasta med kantarellsås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Pasta med kantareller, spenat och färska örter

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Portabello- och aubergineburgare

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fläskkotletter med kantarellsås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Öppen svampomelett

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Champinjonsoppa

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Asiatisk ugnspannkaka med stekt shitakesvamp

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fläskytterfilégryta med svamp och bacon

Betyg
Betyg
(255)