Pannbiffar med kantarellsmör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.43 (7 betyg)

Smakrika pannbiffar som toppas med ett smör på kantareller, lök och timjan. detta serveras med rostad potatis och tomatsallad.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk lökpulver
  • Kantarellsmör
  • 2 dl hackade kantareller
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • Rostad potatis
  • 1 kg potatis
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • Tomatsallad
  • 400 g tomater
  • 0.5 liten rödlök, finhackad
  • olja, vinäger, salt och peppar

Gör så här

  1. Stek kantarellerna i lite av smöret tills en del vätska ångat bort. Salta och peppra. Tillsätt lök, timjan och vitlök. Stek under omrörning ca 3 min. Låt svalna. Rör ihop med resten av smöret.

Potatis

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär potatisarna i jämnstora bitar. Vänd runt i olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 35 min.

Biffar

  1. Blanda färsen med ägg, ströbröd, salt, peppar och lökpulver. Låt vila ca 10 min. Forma färsen till åtta biffar med blöta händer. Stek tills de får fin stekyta och är genomstekta.
  2. Skär tomaterna i bitar. Vänd runt med lök. Smaka av med olja, vinäger, salt och peppar. Servera till biffarna och de rostade potatisarna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika

2020-08-28

Gott och festligt. Men nästa gång tar jag lite vätska ( grädde eller mjölk ) i köttfärsen. Blev lite kompakt men gott med lökpulver.

Anna

2020-08-27

Supergott! Det gör jag igen snart!

Liknande recept

Spara recept

Rotfruktssoppa med svamptopping

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Barnens bästa renskavsgryta

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Pasta med kantareller och brynt rucolasmör

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Pytt i panna i ugn

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Klassisk boeuf bourguignon

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Grönsakswok med svamp

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Spagetti med tomatsås och vitlöksfräst svamp

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Ramen med salladskål och champinjoner

Betyg
Betyg
(20)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk lökpulver
  • Kantarellsmör
  • 2 dl hackade kantareller
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • Rostad potatis
  • 1 kg potatis
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • Tomatsallad
  • 400 g tomater
  • 0.5 liten rödlök, finhackad
  • olja, vinäger, salt och peppar

Pannbiffar med kantarellsmör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.43 (7 betyg)

Smakrika pannbiffar som toppas med ett smör på kantareller, lök och timjan. detta serveras med rostad potatis och tomatsallad.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek kantarellerna i lite av smöret tills en del vätska ångat bort. Salta och peppra. Tillsätt lök, timjan och vitlök. Stek under omrörning ca 3 min. Låt svalna. Rör ihop med resten av smöret.

Potatis

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär potatisarna i jämnstora bitar. Vänd runt i olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 35 min.

Biffar

  1. Blanda färsen med ägg, ströbröd, salt, peppar och lökpulver. Låt vila ca 10 min. Forma färsen till åtta biffar med blöta händer. Stek tills de får fin stekyta och är genomstekta.
  2. Skär tomaterna i bitar. Vänd runt med lök. Smaka av med olja, vinäger, salt och peppar. Servera till biffarna och de rostade potatisarna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika

2020-08-28

Gott och festligt. Men nästa gång tar jag lite vätska ( grädde eller mjölk ) i köttfärsen. Blev lite kompakt men gott med lökpulver.

Anna

2020-08-27

Supergott! Det gör jag igen snart!

Liknande recept

Spara recept

Rotfruktssoppa med svamptopping

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Barnens bästa renskavsgryta

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Pasta med kantareller och brynt rucolasmör

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Pytt i panna i ugn

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Klassisk boeuf bourguignon

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Grönsakswok med svamp

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Spagetti med tomatsås och vitlöksfräst svamp

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Ramen med salladskål och champinjoner

Betyg
Betyg
(20)