Pannbiff med ugnsbakade tomater

Betyg (1-5):
3.3 (66 betyg)

Stora köttbullar med bulgur och varma söta tomater.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 4 dl bulgur
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk ströbröd
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 500 g blandfärs eller nötfärs
  • 2 msk olivolja
  • 500 g halverade tomater eller hela körsbärstomater
  • 1 rödlök, i klyftor
  • 6 vitlöksklyftor
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk oregano
  • 1 msk hackad bladpersilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°
  2. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Blanda mjölk, ströbröd, salt och peppar i en skål. Blanda i färsen. Forma 8 biffar och stek i olja på hög värme cirka 1 minut på varje sida så att de får stekyta.
  4. Lägg tomater, rödlök och vitlöksklyftor i en ugnsfast form. Ringla över olja och vinäger. Krydda med oregano och salt efter smak, lägg sedan biffarna ovanpå.
  5. Stek i ugnen cirka 10 minuter. Toppa med hackad persilja.

Tips

Föredrar du sås, mixa tomaterna och vitlök med stavmixern, voilà en hemgjord ketchup.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jannice

2013-11-26

Detta recept var jättegott. Däremot tog det längre tid att laga än det stod på pappret så det var inte riktigt så snabbt som jag hoppades.

Annbritt

2013-11-24

Gott o enkelt. Serverade det med blomkålsmos till. Kommer att göra det fler gånger.

Britta/webbredaktör

2013-02-12

Ingen fråga är dum. Bulgur ska serveras till biffarna.

Linda

2013-02-11

Kanske en urdum fråga.... men ska man ha bulgur i biffarna eller ska det serveras till...??

Annika/webbredaktionen

2012-02-01

Det gör du förstås som du vill - alla dina förslag passar bra som tillbehör.

Mia

2012-01-31

Är det tänkt att ätas bara så eller med potatis/pasta eller så till?

Ninna/webbredaktionen

2012-01-05

10 minuter är en cirkaangivelse och du kan öka på ugnstiden så att lök och tomaterna hinner mjukna.

thokall

2012-01-04

Ska det verkligen bara vara i ugnen i 10 minuter, tomaterna och löken är ju knappt ljumma.

Liknande recept

Sparris- och skinkomelett

(8)

Fläskwok med cashewnötter

(8)

Brunchplåt

(33)

Tacosoppa med färs

(7)

Blomkålssoppa med bacontopping

(11)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Pasta med grönkålspesto och skinka

(1)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 4 dl bulgur
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk ströbröd
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 500 g blandfärs eller nötfärs
  • 2 msk olivolja
  • 500 g halverade tomater eller hela körsbärstomater
  • 1 rödlök, i klyftor
  • 6 vitlöksklyftor
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk oregano
  • 1 msk hackad bladpersilja

Pannbiff med ugnsbakade tomater

Betyg (1-5):
3.3 (66 betyg)

Stora köttbullar med bulgur och varma söta tomater.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°
  2. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Blanda mjölk, ströbröd, salt och peppar i en skål. Blanda i färsen. Forma 8 biffar och stek i olja på hög värme cirka 1 minut på varje sida så att de får stekyta.
  4. Lägg tomater, rödlök och vitlöksklyftor i en ugnsfast form. Ringla över olja och vinäger. Krydda med oregano och salt efter smak, lägg sedan biffarna ovanpå.
  5. Stek i ugnen cirka 10 minuter. Toppa med hackad persilja.

Tips

Föredrar du sås, mixa tomaterna och vitlök med stavmixern, voilà en hemgjord ketchup.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jannice

2013-11-26

Detta recept var jättegott. Däremot tog det längre tid att laga än det stod på pappret så det var inte riktigt så snabbt som jag hoppades.

Annbritt

2013-11-24

Gott o enkelt. Serverade det med blomkålsmos till. Kommer att göra det fler gånger.

Britta/webbredaktör

2013-02-12

Ingen fråga är dum. Bulgur ska serveras till biffarna.

Linda

2013-02-11

Kanske en urdum fråga.... men ska man ha bulgur i biffarna eller ska det serveras till...??

Annika/webbredaktionen

2012-02-01

Det gör du förstås som du vill - alla dina förslag passar bra som tillbehör.

Mia

2012-01-31

Är det tänkt att ätas bara så eller med potatis/pasta eller så till?

Ninna/webbredaktionen

2012-01-05

10 minuter är en cirkaangivelse och du kan öka på ugnstiden så att lök och tomaterna hinner mjukna.

thokall

2012-01-04

Ska det verkligen bara vara i ugnen i 10 minuter, tomaterna och löken är ju knappt ljumma.

Liknande recept

Sparris- och skinkomelett

(8)

Fläskwok med cashewnötter

(8)

Brunchplåt

(33)

Tacosoppa med färs

(7)

Blomkålssoppa med bacontopping

(11)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Pasta med grönkålspesto och skinka

(1)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies