Pannbiff med lök

Betyg (1-5):
2.65 (17 betyg)

Ugnstemperatur:Grill
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Köttfärs:
  • 400 g blandfärs, nöt- eller älgfärs
  • 4 msk ströbröd, osötat eller 3/4 dl havregryn
  • 1 msk potatismjöl
  • 1.5 dl mjölk eller vatten
  • 1 ägg
  • 1.5 krm svartpeppar eller vitpeppar
  • 1 msk gul lök, råriven eller ca 2 msk finhackad fräst lök
  • 1.5 tsk salt
  • Lök:
  • 4 gula lökar (400-500 g)
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • Stekning:
  • 2 msk margarin eller smör
  • Fräs av lök, tomat och paprika:
  • 2 gula lökar
  • 1 paprika
  • 2 tomater
  • 2 msk margarin eller smör
  • svartpeppar
  • salt
  • Champinjon- och persiljefräs:
  • 200 g champinjoner, färska, frysta eller på burk
  • 1.5 msk margarin eller smör
  • 1 dl hackad persilja
  • svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • svampbuljongtärning
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Köttfärs: Blanda ströbröd eller havregryn, potatismjöl och mjölk eller vatten. Låt det svälla minst 10 min. Lägg i färs och salt och blanda väl. Rör sedan ner ägg, peppar och lök. Allt ska bara vara väl blandat, arbetas färsen för mycket blir den seg. Forma färsen på vattensköljt skärbräde till 8-10 biffar, ca 1 cm tjocka. Stek gärna lök och biffar var för sig, i varsin panna.

Lök:Skala och skiva löken. Stek den i lite fett i en stekpanna på ganska svag värme, under omrörning tills den blivit guldgul. Späd med lite vatten och salta lite. Låt den bli mjuk under lock. Tag ev upp löken och håll den varm.Låt resten av fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek några biffar i taget, på ej för stark värme, 2-3 min på varje sida, tills de fått vacker färg.

  1. Lägg biffar och lök på ett varmt fat. Vispa ev ur pannan med lite varmt vatten till sky. Smaka av med lite soja och häll skyn på fatet.

Pannbiff med grönsaksfräs: Fräs av lök, tomat och paprika: Skala och skiva löken. Klyv, kärna ur och strimla paprikan, skär tomaterna i tärningar. Fräs lök och paprika en stund i hälften av fettet. Tillsätt tomaterna. Krydda med salt och peppar.

  1. Champinjon- och persiljefräs: Borsta färsk svamp, skölj den om det behövs eller häll av och spara spadet på burksvampen. Hacka svampen. Lägg den i en kastrull och låt det mesta av vätskan koka in. Fräs den i fettet tills det "knäpper" i svampen, lägg i persiljan och låt den fräsa med. Krydda med salt, peppar och ev pressad vitlök. Håll fräset varmt.

Stek biffarna som ovan. Lägg upp dem på ett fat och lägg på fräset. Servera med potatismos och ev en blandad sallad.

  1. Gratinerade pannbiffar: Stek biffarna i förväg och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Gör en svampstuvning och bred ut den ovanpå biffarna. Strö sedan på riven ost och gratinera mit

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



25 st
  • Köttfärs:
  • 400 g blandfärs, nöt- eller älgfärs
  • 4 msk ströbröd, osötat eller 3/4 dl havregryn
  • 1 msk potatismjöl
  • 1.5 dl mjölk eller vatten
  • 1 ägg
  • 1.5 krm svartpeppar eller vitpeppar
  • 1 msk gul lök, råriven eller ca 2 msk finhackad fräst lök
  • 1.5 tsk salt
  • Lök:
  • 4 gula lökar (400-500 g)
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • Stekning:
  • 2 msk margarin eller smör
  • Fräs av lök, tomat och paprika:
  • 2 gula lökar
  • 1 paprika
  • 2 tomater
  • 2 msk margarin eller smör
  • svartpeppar
  • salt
  • Champinjon- och persiljefräs:
  • 200 g champinjoner, färska, frysta eller på burk
  • 1.5 msk margarin eller smör
  • 1 dl hackad persilja
  • svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • svampbuljongtärning
  • 1 krm salt

Pannbiff med lök

Betyg (1-5):
2.65 (17 betyg)

Ugnstemperatur:Grill
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Köttfärs: Blanda ströbröd eller havregryn, potatismjöl och mjölk eller vatten. Låt det svälla minst 10 min. Lägg i färs och salt och blanda väl. Rör sedan ner ägg, peppar och lök. Allt ska bara vara väl blandat, arbetas färsen för mycket blir den seg. Forma färsen på vattensköljt skärbräde till 8-10 biffar, ca 1 cm tjocka. Stek gärna lök och biffar var för sig, i varsin panna.

Lök:Skala och skiva löken. Stek den i lite fett i en stekpanna på ganska svag värme, under omrörning tills den blivit guldgul. Späd med lite vatten och salta lite. Låt den bli mjuk under lock. Tag ev upp löken och håll den varm.Låt resten av fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek några biffar i taget, på ej för stark värme, 2-3 min på varje sida, tills de fått vacker färg.

  1. Lägg biffar och lök på ett varmt fat. Vispa ev ur pannan med lite varmt vatten till sky. Smaka av med lite soja och häll skyn på fatet.

Pannbiff med grönsaksfräs: Fräs av lök, tomat och paprika: Skala och skiva löken. Klyv, kärna ur och strimla paprikan, skär tomaterna i tärningar. Fräs lök och paprika en stund i hälften av fettet. Tillsätt tomaterna. Krydda med salt och peppar.

  1. Champinjon- och persiljefräs: Borsta färsk svamp, skölj den om det behövs eller häll av och spara spadet på burksvampen. Hacka svampen. Lägg den i en kastrull och låt det mesta av vätskan koka in. Fräs den i fettet tills det "knäpper" i svampen, lägg i persiljan och låt den fräsa med. Krydda med salt, peppar och ev pressad vitlök. Håll fräset varmt.

Stek biffarna som ovan. Lägg upp dem på ett fat och lägg på fräset. Servera med potatismos och ev en blandad sallad.

  1. Gratinerade pannbiffar: Stek biffarna i förväg och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Gör en svampstuvning och bred ut den ovanpå biffarna. Strö sedan på riven ost och gratinera mit

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies