Pannacotta grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (5 betyg)

Grundrecept på en klassisk pannacotta, en uppskattad efterrätt. Toppa gärna med bär, och frukt.

Tillagningstid: 15 min + tid att stelna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten och låt svälla ca 5 min.
  2. Häll grädde och socker i en kastrull. Skrapa fröna ur vaniljstången ner i grädden, lägg i stången.
  3. Koka upp och ta bort från plattan. Lyft ur vaniljstången. Rör ner gelatinbladen i grädden så att de smälter.
  4. Häll i portionsglas och låt stelna i kylen minst 3 tim.

Tips

Toppa gärna med hallon.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Oreotårta

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Pistageglass

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Smoothie med mango

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Parfait med bär

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Paradis rocky road glasscoupe

Betyg
Betyg
(8)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker

Pannacotta grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (5 betyg)

Grundrecept på en klassisk pannacotta, en uppskattad efterrätt. Toppa gärna med bär, och frukt.

Tillagningstid: 15 min + tid att stelna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten och låt svälla ca 5 min.
  2. Häll grädde och socker i en kastrull. Skrapa fröna ur vaniljstången ner i grädden, lägg i stången.
  3. Koka upp och ta bort från plattan. Lyft ur vaniljstången. Rör ner gelatinbladen i grädden så att de smälter.
  4. Häll i portionsglas och låt stelna i kylen minst 3 tim.

Tips

Toppa gärna med hallon.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Oreotårta

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Pistageglass

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Smoothie med mango

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Parfait med bär

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Paradis rocky road glasscoupe

Betyg
Betyg
(8)