Pankofriterad tofu med koriandermajonnäs

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Den smaksatta majonnäsen är ljuvlig till krispiga ”nuggets”. Recept av Eleonora Von Essen

Tillagningstid: 30 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 15 st
  • 270 g fast naturell tofu
  • 3 msk olivolja
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 2 msk vatten
  • 2 dl panko ströbröd
  • 2 dl neutral olja, att steka i
  • Koriandermajonnäs
  • 2 dl majonnäs
  • 1 kruka färsk koriander (blad och stjälk)
  • 1 tsk pressad limesaft
  • 0.5 vitlöksklyfta, finriven

Gör så här

  1. Skär tofun i munsbitstora bitar. Blanda olja, lime, chili och vitlök till en marinad. Häll marinaden över tofun och se till att alla bitar blir täckta. Låt marinera minst 30 min, men gärna längre.
  2. Häll tofubitarna i ett durkslag och låt rinna av. Blanda mjöl med hälften av saltet i en djup tallrik. Vispa ihop ägg och vatten lätt.
  3. Vänd tofubitarna i mjölet, sedan i ägg, och sist i panko-ströbrödet blandat med resten av saltet. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Fritera bitarna tills de är gyllene och frasiga, låt rinna av på hushållspapper.
  4. Mixa ihop ingredienserna till majonnäsen, och servera tillsammans med tofun.

Tips

Det går bra att byta hälften av majonnäsen mot naturell yoghurt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror) - Coop

(6)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Grillade ägg på salladsbädd - Coop

(3)

Färskostpaj med nässlor - Coop

(3)

Inlagd sill - Coop

(15)

Mini- janssons med soltorkad tomat, pinjenötter och parmesan - Coop

(3)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)
15 st
  • Ingredienser 15 st
  • 270 g fast naturell tofu
  • 3 msk olivolja
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 2 msk vatten
  • 2 dl panko ströbröd
  • 2 dl neutral olja, att steka i
  • Koriandermajonnäs
  • 2 dl majonnäs
  • 1 kruka färsk koriander (blad och stjälk)
  • 1 tsk pressad limesaft
  • 0.5 vitlöksklyfta, finriven

Pankofriterad tofu med koriandermajonnäs

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Den smaksatta majonnäsen är ljuvlig till krispiga ”nuggets”. Recept av Eleonora Von Essen

Tillagningstid: 30 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär tofun i munsbitstora bitar. Blanda olja, lime, chili och vitlök till en marinad. Häll marinaden över tofun och se till att alla bitar blir täckta. Låt marinera minst 30 min, men gärna längre.
  2. Häll tofubitarna i ett durkslag och låt rinna av. Blanda mjöl med hälften av saltet i en djup tallrik. Vispa ihop ägg och vatten lätt.
  3. Vänd tofubitarna i mjölet, sedan i ägg, och sist i panko-ströbrödet blandat med resten av saltet. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Fritera bitarna tills de är gyllene och frasiga, låt rinna av på hushållspapper.
  4. Mixa ihop ingredienserna till majonnäsen, och servera tillsammans med tofun.

Tips

Det går bra att byta hälften av majonnäsen mot naturell yoghurt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror) - Coop

(6)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Grillade ägg på salladsbädd - Coop

(3)

Färskostpaj med nässlor - Coop

(3)

Inlagd sill - Coop

(15)

Mini- janssons med soltorkad tomat, pinjenötter och parmesan - Coop

(3)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies