Pankofriterad tofu med koriandermajonnäs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.8 (5 betyg)

Den smaksatta majonnäsen är ljuvlig till krispiga ”nuggets”. Recept av Eleonora Von Essen

Tillagningstid: 30 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 270 g fast naturell tofu
  • 3 msk olivolja
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 2 msk vatten
  • 2 dl panko ströbröd
  • 2 dl neutral olja, att steka i
  • Koriandermajonnäs
  • 2 dl majonnäs
  • 1 kruka färsk koriander (blad och stjälk)
  • 1 tsk pressad limesaft
  • 0.5 vitlöksklyfta, finriven

Gör så här

  1. Skär tofun i munsbitstora bitar. Blanda olja, lime, chili och vitlök till en marinad. Häll marinaden över tofun och se till att alla bitar blir täckta. Låt marinera minst 30 min, men gärna längre.
  2. Häll tofubitarna i ett durkslag och låt rinna av. Blanda mjöl med hälften av saltet i en djup tallrik. Vispa ihop ägg och vatten lätt.
  3. Vänd tofubitarna i mjölet, sedan i ägg, och sist i panko-ströbrödet blandat med resten av saltet. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Fritera bitarna tills de är gyllene och frasiga, låt rinna av på hushållspapper.
  4. Mixa ihop ingredienserna till majonnäsen, och servera tillsammans med tofun.

Tips

Det går bra att byta hälften av majonnäsen mot naturell yoghurt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sillsallad med ägg

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Grillade ägg på salladsbädd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Västerbottensostpaj med strömming

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Salta ostplättar

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Skärgårdssill

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 270 g fast naturell tofu
  • 3 msk olivolja
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 2 msk vatten
  • 2 dl panko ströbröd
  • 2 dl neutral olja, att steka i
  • Koriandermajonnäs
  • 2 dl majonnäs
  • 1 kruka färsk koriander (blad och stjälk)
  • 1 tsk pressad limesaft
  • 0.5 vitlöksklyfta, finriven

Pankofriterad tofu med koriandermajonnäs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.8 (5 betyg)

Den smaksatta majonnäsen är ljuvlig till krispiga ”nuggets”. Recept av Eleonora Von Essen

Tillagningstid: 30 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär tofun i munsbitstora bitar. Blanda olja, lime, chili och vitlök till en marinad. Häll marinaden över tofun och se till att alla bitar blir täckta. Låt marinera minst 30 min, men gärna längre.
  2. Häll tofubitarna i ett durkslag och låt rinna av. Blanda mjöl med hälften av saltet i en djup tallrik. Vispa ihop ägg och vatten lätt.
  3. Vänd tofubitarna i mjölet, sedan i ägg, och sist i panko-ströbrödet blandat med resten av saltet. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Fritera bitarna tills de är gyllene och frasiga, låt rinna av på hushållspapper.
  4. Mixa ihop ingredienserna till majonnäsen, och servera tillsammans med tofun.

Tips

Det går bra att byta hälften av majonnäsen mot naturell yoghurt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sillsallad med ägg

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Grillade ägg på salladsbädd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Västerbottensostpaj med strömming

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Salta ostplättar

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Skärgårdssill

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)