Panerade fiskfiléer

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.2 (114 betyg)

Den smakrika paneringen av parmesan, solroskärnor, havregryn och basilika ger fisken en härligt knaprig yta.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g tunna fiskfiléer, t ex sej eller hoki
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 100 g riven parmesanost
  • 1 dl hackade solroskärnor
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl grovhackad basilika
  • 0.5 tsk peppar
  • 2 msk smör, eller olja

Gör så här

  1. Tina fisken om den är fryst. Dela den i decimeterlånga bitar. Vänd runt fiskbitarna i mjöl. Vänd dem därefter i uppvispat ägg. Blanda ost, solroskärnor, havregryn, basilika, salt och peppar.
  2. Vänd fisken i blandningen. Stek i smör eller olja på medelhög värme, ett par minuter på varje sida.

Servering

Servera gärna med stekta grönsaker och ris eller ugnsbakade tomater och potatis.

Tips

Prova en asiatisk variant: Panera fisken i kokosflingor och servera med wokade nudlar och sweet chili-sås.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



sara

2011-12-29

mkt gott, alla i familjen älskar dessa goda firrar

Liknande recept

Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Sashimi nudelsallad

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Torsk med paksoi

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Färskostgratinerad lax

Betyg
Betyg
(18)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 600 g tunna fiskfiléer, t ex sej eller hoki
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 100 g riven parmesanost
  • 1 dl hackade solroskärnor
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl grovhackad basilika
  • 0.5 tsk peppar
  • 2 msk smör, eller olja

Panerade fiskfiléer

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.2 (114 betyg)

Den smakrika paneringen av parmesan, solroskärnor, havregryn och basilika ger fisken en härligt knaprig yta.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tina fisken om den är fryst. Dela den i decimeterlånga bitar. Vänd runt fiskbitarna i mjöl. Vänd dem därefter i uppvispat ägg. Blanda ost, solroskärnor, havregryn, basilika, salt och peppar.
  2. Vänd fisken i blandningen. Stek i smör eller olja på medelhög värme, ett par minuter på varje sida.

Servering

Servera gärna med stekta grönsaker och ris eller ugnsbakade tomater och potatis.

Tips

Prova en asiatisk variant: Panera fisken i kokosflingor och servera med wokade nudlar och sweet chili-sås.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



sara

2011-12-29

mkt gott, alla i familjen älskar dessa goda firrar

Liknande recept

Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Sashimi nudelsallad

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Torsk med paksoi

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Färskostgratinerad lax

Betyg
Betyg
(18)