Panerad torsk

Betyg (1-5):
3.3 (181 betyg)

Färsk torsk i krispig panering av mjöl, ägg och ströbröd, serverad med kokt ris är enkelt, mättande och perfekt till vardagsmiddag!

Tillagningstid: 15 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 3 dl ris
  • 650 g färsk torskfilé
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 0.5 tsk peppar
  • 2 msk smör till stekning

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på paketet.
  2. Dela fiskfilén i portionsbitar och vänd dem först i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd blandat med salt och peppar.
  3. Stek i ganska rikligt med fett på medelstark värme, 3-4 minuter på varje sida.
  4. Vänd fisken när paneringen fått vacker färg på ena sidan. Servera med ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carla Sofia

2018-03-09

Såsen?????

Malin

2016-09-25

För att receptet ska fungera i Coops smartkasse måste tillbehör som ris/potatis/grönsaker finnas med i receptet.

en kool grab

2015-11-16

mkt bra elskar oxfille mä friterade ärtor

Fia

2015-09-08

Blev mycket bra! Och så enkelt!

Melle

2015-09-07

Ris till fisk? Vad kommer härnäst, Spaghetti med potatis? Bra panering!

Julia

2015-06-18

Jätte gott att äta som fish and chips med pommes och remouladsås!

qkn

2015-06-03

Haha, älskar "min" farsas kommentar! Annars jäkla gott och nästan för enkelt

din farsa

2015-04-30

vem fan har ris till? (syftar på bilden) S/O till alla pundarsvennar

bengt söderman

2015-01-16

Kanon gott

Bashir

2014-11-04

Jag panera den igår, men fisken i kartongen var inte alls som på bilden. Jag fick kavla ut den lite men den trillade mest sönder. Trots allt käbbel var det fett gott, speciellt med ärtorna till!

Lazeecat

2014-10-29

Jag ska laga det idag. Hur kunde jag glömma ärtorna??

messi

2014-10-22

Jag ska göra till middag, jag hoppas den kommer, bli gott

Lina

2014-08-06

vill också veta om man kan göra detta utan ägg

Nawzad

2013-10-24

Jag ska göra det i dag inn sha Alla

Mellis

2013-09-09

Mycket gott och enkelt! Överskrid inte stektiden, 3-4 minuter var perfekt. Med potatismos, gröna ärter och en citronskiva blir denna panerade fisk fulländad!

Stina

2013-05-10

Minska saltet, alldeles för mycket med 1,5 tsk. 1 kryddmått räcker säkert. Smaka av!

Angelica

2013-04-08

finns de något sett att göra det här utan ägg??

Hile

2013-03-04

Gjorde idag och det blev super goddddd

Krister

2013-02-13

Emelie, det går alldeles utmärkt att göra

Britta/Webbredaktionen

2013-01-23

Det borde gå eller så kan du panera i polenta, kokosflingor eller sesamfrön.

Emelie

2013-01-21

Jag undrar om det går att göra detta recept glutenfritt om man byter ut ströbrödet och vetemjölet mot glutenfria motsvarigheter?

Liknande recept

Tacogratäng - barnens bästa recept

(11)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 3 dl ris
  • 650 g färsk torskfilé
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 0.5 tsk peppar
  • 2 msk smör till stekning

Panerad torsk

Betyg (1-5):
3.3 (181 betyg)

Färsk torsk i krispig panering av mjöl, ägg och ströbröd, serverad med kokt ris är enkelt, mättande och perfekt till vardagsmiddag!

Tillagningstid: 15 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på paketet.
  2. Dela fiskfilén i portionsbitar och vänd dem först i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd blandat med salt och peppar.
  3. Stek i ganska rikligt med fett på medelstark värme, 3-4 minuter på varje sida.
  4. Vänd fisken när paneringen fått vacker färg på ena sidan. Servera med ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carla Sofia

2018-03-09

Såsen?????

Malin

2016-09-25

För att receptet ska fungera i Coops smartkasse måste tillbehör som ris/potatis/grönsaker finnas med i receptet.

en kool grab

2015-11-16

mkt bra elskar oxfille mä friterade ärtor

Fia

2015-09-08

Blev mycket bra! Och så enkelt!

Melle

2015-09-07

Ris till fisk? Vad kommer härnäst, Spaghetti med potatis? Bra panering!

Julia

2015-06-18

Jätte gott att äta som fish and chips med pommes och remouladsås!

qkn

2015-06-03

Haha, älskar "min" farsas kommentar! Annars jäkla gott och nästan för enkelt

din farsa

2015-04-30

vem fan har ris till? (syftar på bilden) S/O till alla pundarsvennar

bengt söderman

2015-01-16

Kanon gott

Bashir

2014-11-04

Jag panera den igår, men fisken i kartongen var inte alls som på bilden. Jag fick kavla ut den lite men den trillade mest sönder. Trots allt käbbel var det fett gott, speciellt med ärtorna till!

Lazeecat

2014-10-29

Jag ska laga det idag. Hur kunde jag glömma ärtorna??

messi

2014-10-22

Jag ska göra till middag, jag hoppas den kommer, bli gott

Lina

2014-08-06

vill också veta om man kan göra detta utan ägg

Nawzad

2013-10-24

Jag ska göra det i dag inn sha Alla

Mellis

2013-09-09

Mycket gott och enkelt! Överskrid inte stektiden, 3-4 minuter var perfekt. Med potatismos, gröna ärter och en citronskiva blir denna panerade fisk fulländad!

Stina

2013-05-10

Minska saltet, alldeles för mycket med 1,5 tsk. 1 kryddmått räcker säkert. Smaka av!

Angelica

2013-04-08

finns de något sett att göra det här utan ägg??

Hile

2013-03-04

Gjorde idag och det blev super goddddd

Krister

2013-02-13

Emelie, det går alldeles utmärkt att göra

Britta/Webbredaktionen

2013-01-23

Det borde gå eller så kan du panera i polenta, kokosflingor eller sesamfrön.

Emelie

2013-01-21

Jag undrar om det går att göra detta recept glutenfritt om man byter ut ströbrödet och vetemjölet mot glutenfria motsvarigheter?

Liknande recept

Tacogratäng - barnens bästa recept

(11)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies