Panerad kyckling

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Tacopanerad kyckling och broccoli, tillsammans med sallad, klyftpotatis och picklad lök blir det snabbt en favorit.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 500 g potatis
  • 1 msk olivolja
  • 500 g kycklingfilé eller kycklinglårfilé
  • 250 g broccoli, i buketter
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 dl cornflakes
  • 2 tsk tacokrydda
  • 2 msk olja
  • 1 msk smör
  • Picklad rödlök
  • 2 röda lökar
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)

Gör så här

  1. Skär potatis i klyftor och fördela på en ugnsplåt, vänd runt i olja, salt och rosta mitt i ugnen ca 30 min.

Picklad lök:

  1. Skiva rödlöken tunt. Värm vatten, ättika och socker tills sockret smält och lägg i löken.
  2. Skär kycklingen i mindre bitar och broccolin i buketter. Salta och skölj broccolin i vatten så att mjölet fastnar.
  3. Blanda tacokryddan med conflakes. Doppa kycklingen i mjöl, lättvispat ägg och sist i krossad cornflakes eller kokosflingor eller panko ströbröd. Gör samma sak med broccolin. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i smör.
  4. Lägg i kycklingbitarna och broccolin. Stek tills gyllene och kycklingen är genomstekt. Servera kycklingen och broccoli i salladsblad med picklad rödlök och klyftpotatis.

Tips

Stek till fin yta runt om och låt stekas klart i ugnen på 200°.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-11-07

Hej Héléne! Nu har vi tydliggjort hur broccolin ska hanteras i receptet! Lycka till med matlagningen!

Héléne

2019-11-04

Framgår inte heller hur hanteringen av broccolin skall ske.

Annika

2019-02-01

Mängden på ättikan till picklad rödlök saknas och ni har missat att skriva in var taco kryddan ska med, så den missade jag och fick improvisera med kryddor. Annars gott :)

Carin

2017-12-03

Gott! Men det tar definitivt längre tid än 30 minuter. Snarare 45-50.

14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g potatis
  • 1 msk olivolja
  • 500 g kycklingfilé eller kycklinglårfilé
  • 250 g broccoli, i buketter
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 dl cornflakes
  • 2 tsk tacokrydda
  • 2 msk olja
  • 1 msk smör
  • Picklad rödlök
  • 2 röda lökar
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)

Panerad kyckling

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Tacopanerad kyckling och broccoli, tillsammans med sallad, klyftpotatis och picklad lök blir det snabbt en favorit.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär potatis i klyftor och fördela på en ugnsplåt, vänd runt i olja, salt och rosta mitt i ugnen ca 30 min.

Picklad lök:

  1. Skiva rödlöken tunt. Värm vatten, ättika och socker tills sockret smält och lägg i löken.
  2. Skär kycklingen i mindre bitar och broccolin i buketter. Salta och skölj broccolin i vatten så att mjölet fastnar.
  3. Blanda tacokryddan med conflakes. Doppa kycklingen i mjöl, lättvispat ägg och sist i krossad cornflakes eller kokosflingor eller panko ströbröd. Gör samma sak med broccolin. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i smör.
  4. Lägg i kycklingbitarna och broccolin. Stek tills gyllene och kycklingen är genomstekt. Servera kycklingen och broccoli i salladsblad med picklad rödlök och klyftpotatis.

Tips

Stek till fin yta runt om och låt stekas klart i ugnen på 200°.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-11-07

Hej Héléne! Nu har vi tydliggjort hur broccolin ska hanteras i receptet! Lycka till med matlagningen!

Héléne

2019-11-04

Framgår inte heller hur hanteringen av broccolin skall ske.

Annika

2019-02-01

Mängden på ättikan till picklad rödlök saknas och ni har missat att skriva in var taco kryddan ska med, så den missade jag och fick improvisera med kryddor. Annars gott :)

Carin

2017-12-03

Gott! Men det tar definitivt längre tid än 30 minuter. Snarare 45-50.

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies