Paneer - indisk färskost

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (5)
  • 2 liter mjölk, lantmjölk (3.8-4.5%)
  • 4 msk citronsaft pressad
  • 2 msk rostade sesamfrön, eventuellt
  • 1 msk smör eller olja till stekning
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka upp mjölken i en kastrull. Dra den från värmen och häll i citronsaft och salt. Rör om så att mjölken delar sig. Låt stå ca 5 min. Rör om ett par gånger under tiden.
  2. Häll mjölken i en silduk i ställning. Låt stå ca 1 timme tills all vassle har runnit bort. Krama ur den sista vasslen genom att snurra silduken som en boll.
  3. Lägg ostmassan i plastfolie i en liten form. Strö ev över sesamfrön och vik över plasten. Lägg en press över, t ex ett smörpaket. Ställ i kylen i minst 12 timmar. Osten håller ca 10 dagar i kylen om den är väl inplastad.
  4. Skär osten i bitar och stek i smör eller olja i en het panna vid servering.

Tips

Det går också bra att sila genom ett kaffefilter även om det tar längre tid.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-09-25

Hej Camilla! I detta recept ska det vara 1,5 tsk salt. Tack för att du uppmärksammade att saltet saknades i ingredienslistan. Lycka till i köket!

Camilla

2019-09-18

Hej! Hur mycket salt ska det vara?

Liknande recept

Klassik laxburgare

(2)

Laxtaco

(9)

Quinoabollar med limeyoghurt i tortillawrap

(29)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Taco med röda linser

(13)

Nacho de lux med pulled pork

(5)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Rostad potatis med vitlökssås och friterad kapris

(3)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 2 liter mjölk, lantmjölk (3.8-4.5%)
  • 4 msk citronsaft pressad
  • 2 msk rostade sesamfrön, eventuellt
  • 1 msk smör eller olja till stekning
  • 1.5 tsk salt

Paneer - indisk färskost

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp mjölken i en kastrull. Dra den från värmen och häll i citronsaft och salt. Rör om så att mjölken delar sig. Låt stå ca 5 min. Rör om ett par gånger under tiden.
  2. Häll mjölken i en silduk i ställning. Låt stå ca 1 timme tills all vassle har runnit bort. Krama ur den sista vasslen genom att snurra silduken som en boll.
  3. Lägg ostmassan i plastfolie i en liten form. Strö ev över sesamfrön och vik över plasten. Lägg en press över, t ex ett smörpaket. Ställ i kylen i minst 12 timmar. Osten håller ca 10 dagar i kylen om den är väl inplastad.
  4. Skär osten i bitar och stek i smör eller olja i en het panna vid servering.

Tips

Det går också bra att sila genom ett kaffefilter även om det tar längre tid.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-09-25

Hej Camilla! I detta recept ska det vara 1,5 tsk salt. Tack för att du uppmärksammade att saltet saknades i ingredienslistan. Lycka till i köket!

Camilla

2019-09-18

Hej! Hur mycket salt ska det vara?

Liknande recept

Klassik laxburgare

(2)

Laxtaco

(9)

Quinoabollar med limeyoghurt i tortillawrap

(29)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Taco med röda linser

(13)

Nacho de lux med pulled pork

(5)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Rostad potatis med vitlökssås och friterad kapris

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies