Pan forte

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

En riktig nötchokladbomb till kaka.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:150º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl honung
  • 1.5 dl socker
  • 100 g mörk choklad, (ej blockchoklad)
  • 100 g sötmandel
  • 100 g hasselnötter
  • 50 g pistagenötter (kan bytas mot valnötter)
  • 0.5 tsk kanel
  • 1 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Häll honung och socker i en tjockbottnad kastrull och koka upp blandningen försiktigt (så att honungen smälter) och låt sedan koka kraftigt 1 minut. Lyft kastrullen åt sidan och lägg i chokladen i bitar. Låt stå tills chokladen smält.
  2. Blanda mandel, hasselnötter och pistagenötter med kanel och vetemjöl i en skål. Blanda ner nötblandningen i smeten. Smörj en form (ca 20 x 20 cm). Fördela smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter. Låt nougaten kallna och skär den i bitar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kolapaj med salta jordnötter

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Karlsbadersemlor

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Morotsmuffins med glasyr och strössel

Betyg
Betyg
(94)
Spara recept

Kalkon- och färskosttoast

Betyg
Betyg
(8)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 dl honung
  • 1.5 dl socker
  • 100 g mörk choklad, (ej blockchoklad)
  • 100 g sötmandel
  • 100 g hasselnötter
  • 50 g pistagenötter (kan bytas mot valnötter)
  • 0.5 tsk kanel
  • 1 dl vetemjöl

Pan forte

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

En riktig nötchokladbomb till kaka.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:150º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll honung och socker i en tjockbottnad kastrull och koka upp blandningen försiktigt (så att honungen smälter) och låt sedan koka kraftigt 1 minut. Lyft kastrullen åt sidan och lägg i chokladen i bitar. Låt stå tills chokladen smält.
  2. Blanda mandel, hasselnötter och pistagenötter med kanel och vetemjöl i en skål. Blanda ner nötblandningen i smeten. Smörj en form (ca 20 x 20 cm). Fördela smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter. Låt nougaten kallna och skär den i bitar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kolapaj med salta jordnötter

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Karlsbadersemlor

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Morotsmuffins med glasyr och strössel

Betyg
Betyg
(94)
Spara recept

Kalkon- och färskosttoast

Betyg
Betyg
(8)