Palt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (2 betyg)

Klassisk palt fyllda med rimmat fläsk. Som serveras med lingonsylt och smält smör.

Tillagningstid: 40 min + 1 tim koktid
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg mjölig potatis, gärna mandelpotatis
  • 3 dl kornmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 200 g rimmat fläsk
  • 3 liter vatten, till kokning
  • 1.5 msk salt, till kokning
  • Till servering
  • lingonsylt
  • smält smör

Gör så här

  1. Skala och riv potatisen fint i matberedare. Låt rinna av något i en sil.
  2. Blanda med salt och mjöl så att degen precis blir hanterbar. Mjölet sväller när degen får stå.
  3. Skär fläsket i små tärningar. Forma degen till 12 bollar.
  4. Gör en fördjupning i varje boll, lägg i ca 1 msk fläsk och tryck ihop runt fyllningen.
  5. Lägg palten i kokande vatten och sjud 45 min–1 tim. Ta upp med hålslev. Servera med lingonsylt och smält smör.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pannbiff med löksås och syrade morötter

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Lammstek med potatis- och svartrotsgratäng

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kassler med färskpotatismush

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Helstekt fläskfilé och krämig potatisgratäng

Betyg
Betyg
(31)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 kg mjölig potatis, gärna mandelpotatis
  • 3 dl kornmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 200 g rimmat fläsk
  • 3 liter vatten, till kokning
  • 1.5 msk salt, till kokning
  • Till servering
  • lingonsylt
  • smält smör

Palt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (2 betyg)

Klassisk palt fyllda med rimmat fläsk. Som serveras med lingonsylt och smält smör.

Tillagningstid: 40 min + 1 tim koktid
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och riv potatisen fint i matberedare. Låt rinna av något i en sil.
  2. Blanda med salt och mjöl så att degen precis blir hanterbar. Mjölet sväller när degen får stå.
  3. Skär fläsket i små tärningar. Forma degen till 12 bollar.
  4. Gör en fördjupning i varje boll, lägg i ca 1 msk fläsk och tryck ihop runt fyllningen.
  5. Lägg palten i kokande vatten och sjud 45 min–1 tim. Ta upp med hålslev. Servera med lingonsylt och smält smör.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pannbiff med löksås och syrade morötter

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Lammstek med potatis- och svartrotsgratäng

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kassler med färskpotatismush

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Helstekt fläskfilé och krämig potatisgratäng

Betyg
Betyg
(31)