Palsternackspuré med citron och timjan

Betyg (1-5):
2.92 (36 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 1 kg palsternacka
  • 2 dl grädde
  • 2 citroner, pressad saft och hyvlat skal
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 citron, rivet skal
  • 2 tsk olivolja, eventuellt

Gör så här

  1. Skala palsternackan, tärna en tredjedel. Lägg i långpanna, strö över salt, peppar, citronsaft och -skal och rosta i ugnen i 15 minuter. Ta sen bort de hyvlade skalen.
  2. Dela resten av palsternackan och koka den mjuk i vatten på låg värme cirka 15 minuter.
  3. Häll av vattnet, tillsätt grädden och mixa till en slät puré med stavmixer eller mixer.
  4. Blanda purén med den rostade palsternackan, timjan, salt, peppar, citronskal och eventuellt olivolja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 kg palsternacka
  • 2 dl grädde
  • 2 citroner, pressad saft och hyvlat skal
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 citron, rivet skal
  • 2 tsk olivolja, eventuellt

Palsternackspuré med citron och timjan

Betyg (1-5):
2.92 (36 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala palsternackan, tärna en tredjedel. Lägg i långpanna, strö över salt, peppar, citronsaft och -skal och rosta i ugnen i 15 minuter. Ta sen bort de hyvlade skalen.
  2. Dela resten av palsternackan och koka den mjuk i vatten på låg värme cirka 15 minuter.
  3. Häll av vattnet, tillsätt grädden och mixa till en slät puré med stavmixer eller mixer.
  4. Blanda purén med den rostade palsternackan, timjan, salt, peppar, citronskal och eventuellt olivolja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies