Palsternacksbiffar med röda linser och picklad rättika

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.67 (3 betyg)

Vegetariska biffar gjorda på röda linser och riven palsternacka. Vänd biffarna i sesamfrön innan de steks så får de ett härligt crunch. Servera med picklad rättika och sojamajonnäs.

Tillagningstid: 40 min + 1 tim blötläggning
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl torkade röda linser
  • 300 g palsternacka, grovriven
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 dl skalade sesamfrön
  • neutral olja, till stekning
  • Picklad rättika:
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 150 g rättika, tunt skivad
  • 5 rädisor, tunt skivade
  • Sojamajonnäs:
  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk japansk soja

Gör så här

  1. Blötlägg linserna i ljummet vatten minst 1 tim. Blanda ingredienserna till majonnäsen.

Picklad rättika:

  1. Blanda vatten, socker och ättika tills sockret har löst sig. Vänd ner rättika och rädisor i lagen.
  2. Häll av vattnet från linserna och skölj dem. Mixa linserna slätt och blanda med palsternacka, vitlök, potatismjöl, salt och cayennepeppar. Forma smeten till biffar och vänd dem i sesamfrön. Stek biffarna i olja på medelvärme till fin färg.
  3. Servera biffarna med rättikan och majonnäsen.

Servering

Gott att servera med rostad sötpotatis.

Tips

Använd mandolin för att få rättika och rädisor riktigt tunt skivade.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jan

2019-08-04

Innovativ och mycket god kombination. Missa inte att servera med rostad sötpotatis! Låt linserna rinna av väl så blir biffarna fastare. Prova den här rätten, du blir inte besviken!

Karin

2019-06-18

Jättesvårt att forma biffar, höll inte ihop utan smulade bara. Tillsatte 2 ägg och då gick det bra, mycket god smak!

Liknande recept

Spara recept

Spagetti med linser och tomatsås

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Bulgarisk linssoppa

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Belugabolognese med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Blomkålssoppa med gurkmeja toppad med krispiga linser

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Asiatisk "nudelsallad" på kålrot med tofu och krunchiga linser

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Minestronesoppa med linser

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Halloumi Stroganoff

Betyg
Betyg
(413)
Spara recept

Ris- och linspanna med crunch

Betyg
Betyg
(10)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 2 dl torkade röda linser
  • 300 g palsternacka, grovriven
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 dl skalade sesamfrön
  • neutral olja, till stekning
  • Picklad rättika:
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 150 g rättika, tunt skivad
  • 5 rädisor, tunt skivade
  • Sojamajonnäs:
  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk japansk soja

Palsternacksbiffar med röda linser och picklad rättika

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.67 (3 betyg)

Vegetariska biffar gjorda på röda linser och riven palsternacka. Vänd biffarna i sesamfrön innan de steks så får de ett härligt crunch. Servera med picklad rättika och sojamajonnäs.

Tillagningstid: 40 min + 1 tim blötläggning
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blötlägg linserna i ljummet vatten minst 1 tim. Blanda ingredienserna till majonnäsen.

Picklad rättika:

  1. Blanda vatten, socker och ättika tills sockret har löst sig. Vänd ner rättika och rädisor i lagen.
  2. Häll av vattnet från linserna och skölj dem. Mixa linserna slätt och blanda med palsternacka, vitlök, potatismjöl, salt och cayennepeppar. Forma smeten till biffar och vänd dem i sesamfrön. Stek biffarna i olja på medelvärme till fin färg.
  3. Servera biffarna med rättikan och majonnäsen.

Servering

Gott att servera med rostad sötpotatis.

Tips

Använd mandolin för att få rättika och rädisor riktigt tunt skivade.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jan

2019-08-04

Innovativ och mycket god kombination. Missa inte att servera med rostad sötpotatis! Låt linserna rinna av väl så blir biffarna fastare. Prova den här rätten, du blir inte besviken!

Karin

2019-06-18

Jättesvårt att forma biffar, höll inte ihop utan smulade bara. Tillsatte 2 ägg och då gick det bra, mycket god smak!

Liknande recept

Spara recept

Spagetti med linser och tomatsås

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Bulgarisk linssoppa

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Belugabolognese med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Blomkålssoppa med gurkmeja toppad med krispiga linser

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Asiatisk "nudelsallad" på kålrot med tofu och krunchiga linser

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Minestronesoppa med linser

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Halloumi Stroganoff

Betyg
Betyg
(413)
Spara recept

Ris- och linspanna med crunch

Betyg
Betyg
(10)