Palsternacksbiffar med röda linser och picklad rättika

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Vegetariska biffar gjorda på röda linser och riven palsternacka. Vänd biffarna i sesamfrön innan de steks så får de ett härligt crunch. Servera med picklad rättika och sojamajonnäs.

Tillagningstid: 40 min + 1 tim blötläggning
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 2 dl torkade röda linser
  • 300 g palsternacka, grovriven
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 dl skalade sesamfrön
  • neutral olja, till stekning
  • Picklad rättika:
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 150 g rättika, tunt skivad
  • 5 rädisor, tunt skivade
  • Sojamajonnäs:
  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk japansk soja

Gör så här

  1. Blötlägg linserna i ljummet vatten minst 1 tim. Blanda ingredienserna till majonnäsen.

Picklad rättika:

  1. Blanda vatten, socker och ättika tills sockret har löst sig. Vänd ner rättika och rädisor i lagen.
  2. Häll av vattnet från linserna och skölj dem. Mixa linserna slätt och blanda med palsternacka, vitlök, potatismjöl, salt och cayennepeppar. Forma smeten till biffar och vänd dem i sesamfrön. Stek biffarna i olja på medelvärme till fin färg.
  3. Servera biffarna med rättikan och majonnäsen.

Servering

Gott att servera med rostad sötpotatis.

Tips

Använd mandolin för att få rättika och rädisor riktigt tunt skivade.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jan

2019-08-04

Innovativ och mycket god kombination. Missa inte att servera med rostad sötpotatis! Låt linserna rinna av väl så blir biffarna fastare. Prova den här rätten, du blir inte besviken!

Karin

2019-06-18

Jättesvårt att forma biffar, höll inte ihop utan smulade bara. Tillsatte 2 ägg och då gick det bra, mycket god smak!

Liknande recept

Lasagne med linser och zucchini

(5)

Belugalasagne

(31)

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(28)

Gratinerade paprikahalvor med röda linser

(19)

Tikka masala-gryta med rotfrukter

(28)

Linslasagne

(28)

Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål

(24)

Bulgarisk linssoppa

(26)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 2 dl torkade röda linser
  • 300 g palsternacka, grovriven
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 dl skalade sesamfrön
  • neutral olja, till stekning
  • Picklad rättika:
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 150 g rättika, tunt skivad
  • 5 rädisor, tunt skivade
  • Sojamajonnäs:
  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk japansk soja

Palsternacksbiffar med röda linser och picklad rättika

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Vegetariska biffar gjorda på röda linser och riven palsternacka. Vänd biffarna i sesamfrön innan de steks så får de ett härligt crunch. Servera med picklad rättika och sojamajonnäs.

Tillagningstid: 40 min + 1 tim blötläggning
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blötlägg linserna i ljummet vatten minst 1 tim. Blanda ingredienserna till majonnäsen.

Picklad rättika:

  1. Blanda vatten, socker och ättika tills sockret har löst sig. Vänd ner rättika och rädisor i lagen.
  2. Häll av vattnet från linserna och skölj dem. Mixa linserna slätt och blanda med palsternacka, vitlök, potatismjöl, salt och cayennepeppar. Forma smeten till biffar och vänd dem i sesamfrön. Stek biffarna i olja på medelvärme till fin färg.
  3. Servera biffarna med rättikan och majonnäsen.

Servering

Gott att servera med rostad sötpotatis.

Tips

Använd mandolin för att få rättika och rädisor riktigt tunt skivade.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jan

2019-08-04

Innovativ och mycket god kombination. Missa inte att servera med rostad sötpotatis! Låt linserna rinna av väl så blir biffarna fastare. Prova den här rätten, du blir inte besviken!

Karin

2019-06-18

Jättesvårt att forma biffar, höll inte ihop utan smulade bara. Tillsatte 2 ägg och då gick det bra, mycket god smak!

Liknande recept

Lasagne med linser och zucchini

(5)

Belugalasagne

(31)

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(28)

Gratinerade paprikahalvor med röda linser

(19)

Tikka masala-gryta med rotfrukter

(28)

Linslasagne

(28)

Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål

(24)

Bulgarisk linssoppa

(26)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies