Pajsnurra med spenat och fetaost

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Frasigt yttre som gömmer smakrik krämig ostfyllning!

Tillagningstid: 20 min + 40 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
16 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 450 g fryst bladspenat, tinade
  • 1 purjolök, strimlad
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 300 g fetaost
  • 400 g frysta smördegsplattor, tinade
  • salt och svartpeppar
  • 1 ägg
  • skalade sesamfrön, chiliflakes, flingsalt, att toppa med

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Krama ut vätskan ur den tinade spenaten. Fräs purjolöken i olja utan att den får färg. Tillsätt spenaten och riv ner vitlöken.
  2. Stek ytterligare 4 min under omrörning. Smula ner fetaosten. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna något. Lägg ut 4 degplattor i en rad på mjölad bänk så att kortsida mot kortsida går omlott. Kavla tunt med lätt mjölad kavel. Fördela hälften av spenatblandningen över degen.
  3. Rulla ihop till en lång rulle. Forma en snurra och lyft över på en plåt med bakplåtspapper. Snurran behöver ca 2 cm luft mellan cirklarna så att degen kan expandera.
  4. Gör en snurra till med resten av ingredienserna. Pensla med lättvispat ägg. Strö över sesamfrön, chiliflakes och flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 40 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Örtfrittata - Coop

(1)

Brunchplåt - Coop

(33)

Grillade ägg på salladsbädd - Coop

(2)

Zucchinipaj - Coop

(20)

Vegofärspiroger - Coop

(1)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(17)

Svampburgare med avokadokräm, groddar och picklad rödlök - Coop

(0)

Wokade nudlar med stekt ägg - Coop

(29)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 450 g fryst bladspenat, tinade
  • 1 purjolök, strimlad
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 300 g fetaost
  • 400 g frysta smördegsplattor, tinade
  • salt och svartpeppar
  • 1 ägg
  • skalade sesamfrön, chiliflakes, flingsalt, att toppa med

Pajsnurra med spenat och fetaost

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Frasigt yttre som gömmer smakrik krämig ostfyllning!

Tillagningstid: 20 min + 40 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
16 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Krama ut vätskan ur den tinade spenaten. Fräs purjolöken i olja utan att den får färg. Tillsätt spenaten och riv ner vitlöken.
  2. Stek ytterligare 4 min under omrörning. Smula ner fetaosten. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna något. Lägg ut 4 degplattor i en rad på mjölad bänk så att kortsida mot kortsida går omlott. Kavla tunt med lätt mjölad kavel. Fördela hälften av spenatblandningen över degen.
  3. Rulla ihop till en lång rulle. Forma en snurra och lyft över på en plåt med bakplåtspapper. Snurran behöver ca 2 cm luft mellan cirklarna så att degen kan expandera.
  4. Gör en snurra till med resten av ingredienserna. Pensla med lättvispat ägg. Strö över sesamfrön, chiliflakes och flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 40 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Örtfrittata - Coop

(1)

Brunchplåt - Coop

(33)

Grillade ägg på salladsbädd - Coop

(2)

Zucchinipaj - Coop

(20)

Vegofärspiroger - Coop

(1)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(17)

Svampburgare med avokadokräm, groddar och picklad rödlök - Coop

(0)

Wokade nudlar med stekt ägg - Coop

(29)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies