Paj provencal

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Väldigt gott med färsk timjan, sardeller och oliver i en paj. Det går snabbt med färdig pajdeg!

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 275 g smördeg
  • Fyllning:
  • 5 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja till stekning
  • 15 st cocktailtomater
  • 20 st svarta oliver
  • 80 g sardeller på burk
  • 2 msk färsk timjan
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och skiva löken, pressa vitlöken. Fräs på svag värme ca 15 minuter tills löken "smält" utan att få färg.
  2. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på lök, tomater, oliver och sardeller.
  3. Grädda i 20 - 25 minuter tills pajskalet fått färg.Klipp över timjan och krydda med svartpeppar. Servera med sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Fish tacos deluxe

(32)

Inkokt lax med ingefära och krämig wasabisås

(5)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

Klassik laxburgare

(2)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Laxsida med couscoussallad

(10)

Blomkåls- Jansson

(96)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 275 g smördeg
  • Fyllning:
  • 5 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja till stekning
  • 15 st cocktailtomater
  • 20 st svarta oliver
  • 80 g sardeller på burk
  • 2 msk färsk timjan
  • 1 krm svartpeppar

Paj provencal

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Väldigt gott med färsk timjan, sardeller och oliver i en paj. Det går snabbt med färdig pajdeg!

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skiva löken, pressa vitlöken. Fräs på svag värme ca 15 minuter tills löken "smält" utan att få färg.
  2. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på lök, tomater, oliver och sardeller.
  3. Grädda i 20 - 25 minuter tills pajskalet fått färg.Klipp över timjan och krydda med svartpeppar. Servera med sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Fish tacos deluxe

(32)

Inkokt lax med ingefära och krämig wasabisås

(5)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

Klassik laxburgare

(2)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Laxsida med couscoussallad

(10)

Blomkåls- Jansson

(96)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies