För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Paj provencal

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Väldigt gott med färsk timjan, sardeller och oliver i en paj. Det går snabbt med färdig pajdeg!

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 275 g smördeg
  • Fyllning:
  • 5 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja till stekning
  • 15 st cocktailtomater
  • 20 st svarta oliver
  • 80 g sardeller på burk
  • 2 msk färsk timjan
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och skiva löken, pressa vitlöken. Fräs på svag värme ca 15 minuter tills löken "smält" utan att få färg.
  2. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på lök, tomater, oliver och sardeller.
  3. Grädda i 20 - 25 minuter tills pajskalet fått färg.Klipp över timjan och krydda med svartpeppar. Servera med sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lax med salsa verde

(0)

Lax med ingefära, chili och lime

(24)

Tonfisksallad med vita bönor

(18)

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

(14)

Quinoatabbouleh

(0)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(8)

Laxpaj med potatis

(17)

Lax- och spenatpaj

(99)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 275 g smördeg
  • Fyllning:
  • 5 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja till stekning
  • 15 st cocktailtomater
  • 20 st svarta oliver
  • 80 g sardeller på burk
  • 2 msk färsk timjan
  • 1 krm svartpeppar

Paj provencal

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Väldigt gott med färsk timjan, sardeller och oliver i en paj. Det går snabbt med färdig pajdeg!

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skiva löken, pressa vitlöken. Fräs på svag värme ca 15 minuter tills löken "smält" utan att få färg.
  2. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på lök, tomater, oliver och sardeller.
  3. Grädda i 20 - 25 minuter tills pajskalet fått färg.Klipp över timjan och krydda med svartpeppar. Servera med sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lax med salsa verde

(0)

Lax med ingefära, chili och lime

(24)

Tonfisksallad med vita bönor

(18)

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

(14)

Quinoatabbouleh

(0)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(8)

Laxpaj med potatis

(17)

Lax- och spenatpaj

(99)