Paj med tre sorters ost

Betyg (1-5):
3.96 (26 betyg)

Härligt matig men ändå frisk och smakrik på buffébordet!

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 200 g kylskåpskallt smör, skuret i tärningar
  • 1 stort kylskåpskallt ägg
  • Fyllning
  • 250 g ricotta
  • 4 ägg
  • 3 dl grädde
  • 200 g riven ost, tex prästost
  • 75 g fetaost
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • tabasco
  • 0.5 tsk salt
  • Marinerade tomater
  • 250 g körsbärstomater i olika färger
  • 1 kruka bladpersilja
  • 0.5 msk strösocker
  • flingsalt
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk olja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Mät upp mjöl och smör i en matberedare monterad med kniv. Kör till en smulig massa. Tillsätt ägget och kör till en deg.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter, så att den kommer upp lite över kanten. Nagga bottnen och kanterna med en gaffel. Låt pajen vila i frysen ca 15 min. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 15 min.

Fyllning:

  1. Lägg ricottan i en bunke. Blanda i äggen, ett i taget. Blanda i grädde, riven ost, smulad fetaost, salt och peppar. Smaka av med tabasco.
  2. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min eller tills fyllningen har stelnat och pajen fått fin färg. Lägg över folie om pajen börjar få för mycket färg. Låt vila ca 30 min.

Marinerade tomater:

  1. Dela tomaterna och strimla persiljan fint. Blanda tomaterna med strösocker och salt. Ringla över vinäger och olja. Låt marinera ca 10 min. Toppa pajen med tomaterna vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Frasig minipizza

(19)

Pizza med färskost och grönkål

(8)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 200 g kylskåpskallt smör, skuret i tärningar
  • 1 stort kylskåpskallt ägg
  • Fyllning
  • 250 g ricotta
  • 4 ägg
  • 3 dl grädde
  • 200 g riven ost, tex prästost
  • 75 g fetaost
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • tabasco
  • 0.5 tsk salt
  • Marinerade tomater
  • 250 g körsbärstomater i olika färger
  • 1 kruka bladpersilja
  • 0.5 msk strösocker
  • flingsalt
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk olja

Paj med tre sorters ost

Betyg (1-5):
3.96 (26 betyg)

Härligt matig men ändå frisk och smakrik på buffébordet!

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Mät upp mjöl och smör i en matberedare monterad med kniv. Kör till en smulig massa. Tillsätt ägget och kör till en deg.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter, så att den kommer upp lite över kanten. Nagga bottnen och kanterna med en gaffel. Låt pajen vila i frysen ca 15 min. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 15 min.

Fyllning:

  1. Lägg ricottan i en bunke. Blanda i äggen, ett i taget. Blanda i grädde, riven ost, smulad fetaost, salt och peppar. Smaka av med tabasco.
  2. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min eller tills fyllningen har stelnat och pajen fått fin färg. Lägg över folie om pajen börjar få för mycket färg. Låt vila ca 30 min.

Marinerade tomater:

  1. Dela tomaterna och strimla persiljan fint. Blanda tomaterna med strösocker och salt. Ringla över vinäger och olja. Låt marinera ca 10 min. Toppa pajen med tomaterna vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Frasig minipizza

(19)

Pizza med färskost och grönkål

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies