Pad thai med räkor

Betyg (1-5):
4 (10 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 150 g äggnudlar
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk tamarindpasta
  • 1 msk japansk soja
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk olja
  • 4 strimlade salladslökar
  • 100 g böngroddar
  • 2 ägg
  • 170 g skalade räkor
  • 0.5 dl hackade, torrostade jordnötter
  • 0.5 kruka koriander
  • chiliflakes, limeklyftor, vitkål

Gör så här

  1. Koka eller blötlägg nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola dem kallt.
  2. Blanda fisksås, tamarind, soja och socker. Rör tills sockret har lösts upp.
  3. Hetta upp en stekpanna och stek salladslöken hastigt i olja. Lägg i böngroddarna och nudlarna. Låt allt bli varmt.
  4. Fös nudlarna åt sidan och knäck i äggen. Rör runt tills äggen stekts, som en äggröra. Vänd runt med nudlarna.
  5. Häll på såsen och låt allt bli varmt. Toppa med räkor och nötter. garnera med koriander och servera chiliflakes, lime och ev vitkål till.

Tips

Tamarindpastan kan ersättas med limesaft eller vinäger.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katten

2015-09-22

det var så himla gott. jag höll på att svimma

Katla

2015-03-31

Riktigt smarrigt, snabbt och lättlagat! Gör gärna nudlarna som du känner för. Använd spetskål istället för vitkål, mycket mindre träigt.

Liknande recept

Curryräkor med ris

(35)

Skaldjursgratäng

(30)

Bloody Mary-musslor

(8)

Caesarsallad seafood

(24)

Fiskgryta med saffran och räkor

(49)

Gaffelmosad potatis med räkor och sandefjordssås

(13)

Klassisk paella

(11)

Valentinpasta med crostinihjärtan

(46)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 150 g äggnudlar
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk tamarindpasta
  • 1 msk japansk soja
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk olja
  • 4 strimlade salladslökar
  • 100 g böngroddar
  • 2 ägg
  • 170 g skalade räkor
  • 0.5 dl hackade, torrostade jordnötter
  • 0.5 kruka koriander
  • chiliflakes, limeklyftor, vitkål

Pad thai med räkor

Betyg (1-5):
4 (10 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka eller blötlägg nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola dem kallt.
  2. Blanda fisksås, tamarind, soja och socker. Rör tills sockret har lösts upp.
  3. Hetta upp en stekpanna och stek salladslöken hastigt i olja. Lägg i böngroddarna och nudlarna. Låt allt bli varmt.
  4. Fös nudlarna åt sidan och knäck i äggen. Rör runt tills äggen stekts, som en äggröra. Vänd runt med nudlarna.
  5. Häll på såsen och låt allt bli varmt. Toppa med räkor och nötter. garnera med koriander och servera chiliflakes, lime och ev vitkål till.

Tips

Tamarindpastan kan ersättas med limesaft eller vinäger.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katten

2015-09-22

det var så himla gott. jag höll på att svimma

Katla

2015-03-31

Riktigt smarrigt, snabbt och lättlagat! Gör gärna nudlarna som du känner för. Använd spetskål istället för vitkål, mycket mindre träigt.

Liknande recept

Curryräkor med ris

(35)

Skaldjursgratäng

(30)

Bloody Mary-musslor

(8)

Caesarsallad seafood

(24)

Fiskgryta med saffran och räkor

(49)

Gaffelmosad potatis med räkor och sandefjordssås

(13)

Klassisk paella

(11)

Valentinpasta med crostinihjärtan

(46)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies