Oxfilétoast med kall bearnaisesås och riven pepparrot

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (25 betyg)

En god liten toast med smak av pepparrot och daragon till buffén.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk vatten
  • 0.5 dl finhackad gul lök eller scarlottenlök
  • 1.5 msk torkad dragon
  • 5 dl crème fraiche
  • 1 dl finhackad persilja
  • 800 g tunt skivad helstekt oxfilé eller rostbiff
  • 1 tunt skivad baguette
  • 4 msk olja
  • 10 salladsblad
  • 2 skivade tomater
  • 1 tunt skivad rödlök
  • 2 dl riven pepparrot
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Blanda vinäger och vatten till bearnaisesåsen. Tillsätt lök och dragon. Låt dra 5 minuter. Blanda ner crème fraiche, persilja och salt.
  2. Pensla brödskivorna med oljan, salta och lägg på plåt. Låt stå i ugnen 2–3 minuter.
  3. Lägg brödet på ett uppläggningsfat, därefter salladsblad, skivat kött, bearnaisesås, tomatskiva och toppa med rödlök och pepparrot. Häll resterande sås i en skål och servera bredvid.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2012-09-03

Självklart ska det vara dragon.

Elisabeth Nilsson

2012-08-31

Borde det inte i ingrediensförteckningen stå 1,5 msk DRAGON i st för oregano?

Liknande recept

Spara recept

Laxsashimi

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Ägghalva med brynt smör

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Äppeldipp

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Chili- och limesill i nubbeglas

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Getostbrülésnitt

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Levain med laxröra

Betyg
Betyg
(6)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk vatten
  • 0.5 dl finhackad gul lök eller scarlottenlök
  • 1.5 msk torkad dragon
  • 5 dl crème fraiche
  • 1 dl finhackad persilja
  • 800 g tunt skivad helstekt oxfilé eller rostbiff
  • 1 tunt skivad baguette
  • 4 msk olja
  • 10 salladsblad
  • 2 skivade tomater
  • 1 tunt skivad rödlök
  • 2 dl riven pepparrot
  • 1 krm salt

Oxfilétoast med kall bearnaisesås och riven pepparrot

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (25 betyg)

En god liten toast med smak av pepparrot och daragon till buffén.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda vinäger och vatten till bearnaisesåsen. Tillsätt lök och dragon. Låt dra 5 minuter. Blanda ner crème fraiche, persilja och salt.
  2. Pensla brödskivorna med oljan, salta och lägg på plåt. Låt stå i ugnen 2–3 minuter.
  3. Lägg brödet på ett uppläggningsfat, därefter salladsblad, skivat kött, bearnaisesås, tomatskiva och toppa med rödlök och pepparrot. Häll resterande sås i en skål och servera bredvid.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2012-09-03

Självklart ska det vara dragon.

Elisabeth Nilsson

2012-08-31

Borde det inte i ingrediensförteckningen stå 1,5 msk DRAGON i st för oregano?

Liknande recept

Spara recept

Laxsashimi

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Ägghalva med brynt smör

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Äppeldipp

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Chili- och limesill i nubbeglas

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Getostbrülésnitt

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Levain med laxröra

Betyg
Betyg
(6)