Oxfilétoast med kall bearnaisesås och riven pepparrot

Betyg (1-5):
4 (25 betyg)

En god liten toast med smak av pepparrot och daragon till buffén.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk vatten
  • 0.5 dl finhackad gul lök eller scarlottenlök
  • 1.5 msk torkad dragon
  • 5 dl crème fraiche
  • 1 dl finhackad persilja
  • 800 g tunt skivad helstekt oxfilé eller rostbiff
  • 1 tunt skivad baguette
  • 4 msk olja
  • 10 salladsblad
  • 2 skivade tomater
  • 1 tunt skivad rödlök
  • 2 dl riven pepparrot
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Blanda vinäger och vatten till bearnaisesåsen. Tillsätt lök och dragon. Låt dra 5 minuter. Blanda ner crème fraiche, persilja och salt.
  2. Pensla brödskivorna med oljan, salta och lägg på plåt. Låt stå i ugnen 2–3 minuter.
  3. Lägg brödet på ett uppläggningsfat, därefter salladsblad, skivat kött, bearnaisesås, tomatskiva och toppa med rödlök och pepparrot. Häll resterande sås i en skål och servera bredvid.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/Webbredaktionen

2012-09-03

Självklart ska det vara dragon.

Elisabeth Nilsson

2012-08-31

Borde det inte i ingrediensförteckningen stå 1,5 msk DRAGON i st för oregano?

Liknande recept

Fyllda ägg med brynt smör, gräslök och tångkaviar

(3)

Chili- och limesill i nubbeglas

(0)

Krämig citrongrässill

(1)

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)

Annikas sommardipp med grillat pitabröd

(13)

Getostbrülésnitt

(5)

Örtiga oststänger

(3)

Ägghalva med brynt smör

(4)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk vatten
  • 0.5 dl finhackad gul lök eller scarlottenlök
  • 1.5 msk torkad dragon
  • 5 dl crème fraiche
  • 1 dl finhackad persilja
  • 800 g tunt skivad helstekt oxfilé eller rostbiff
  • 1 tunt skivad baguette
  • 4 msk olja
  • 10 salladsblad
  • 2 skivade tomater
  • 1 tunt skivad rödlök
  • 2 dl riven pepparrot
  • 1 krm salt

Oxfilétoast med kall bearnaisesås och riven pepparrot

Betyg (1-5):
4 (25 betyg)

En god liten toast med smak av pepparrot och daragon till buffén.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda vinäger och vatten till bearnaisesåsen. Tillsätt lök och dragon. Låt dra 5 minuter. Blanda ner crème fraiche, persilja och salt.
  2. Pensla brödskivorna med oljan, salta och lägg på plåt. Låt stå i ugnen 2–3 minuter.
  3. Lägg brödet på ett uppläggningsfat, därefter salladsblad, skivat kött, bearnaisesås, tomatskiva och toppa med rödlök och pepparrot. Häll resterande sås i en skål och servera bredvid.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/Webbredaktionen

2012-09-03

Självklart ska det vara dragon.

Elisabeth Nilsson

2012-08-31

Borde det inte i ingrediensförteckningen stå 1,5 msk DRAGON i st för oregano?

Liknande recept

Fyllda ägg med brynt smör, gräslök och tångkaviar

(3)

Chili- och limesill i nubbeglas

(0)

Krämig citrongrässill

(1)

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)

Annikas sommardipp med grillat pitabröd

(13)

Getostbrülésnitt

(5)

Örtiga oststänger

(3)

Ägghalva med brynt smör

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies