Oxfilépasta med paprika och spenat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.09 (23 betyg)

Så gott med en krämig oxfilépasta. Enkelt att laga, denna med grädde, paprika, spenat och färskriven parmesan.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 320 g tagliatelle
  • 0.5 purjolök, tunt strimlad
  • 1 röd paprika, tunt skivad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • smör, till stekning
  • 300 g oxfilé, strimlad
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl grädde
  • 1 msk oxfond
  • 30 g färsk spenat
  • riven parmesan, till servering

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Fräs purjolök, paprika och vitlök i smör tills de är mjuka. Lägg upp på tallrik.
  2. Stek köttet i smör i riktigt het panna, det ska bara få stekyta. Krydda med salt och rikligt med peppar. Lägg grönsakerna i pannan och häll på grädde och fond. Lyft över pastan direkt från pastavattnet ner i pannan och rör om. Vänd ner spenaten och servera med parmesan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jeanette

2020-10-09

Ja tog kycklingfilé och kyckling fond i stället och de va såå gott och snabbt att göra

Amanda

2020-10-03

Super god! Har i 2 vitlöksklyftor istället för 1, plus lite sambal oelek. Har även lite Champinjoner i! Ny favvo pasta!

Liknande recept

Spara recept

Frikadeller i tomatsås

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Spagetti med renskav

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Lasagne med fetaost och paprika

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Fläskkotlett med grönpepparsås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fläskfilépasta med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Kajennstekt älgytterfilé på pastabädd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fläskfilégryta med gröna oliver

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Lotta Lundgren - Pestofrikadeller i tomatsås

Betyg
Betyg
(237)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 320 g tagliatelle
  • 0.5 purjolök, tunt strimlad
  • 1 röd paprika, tunt skivad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • smör, till stekning
  • 300 g oxfilé, strimlad
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl grädde
  • 1 msk oxfond
  • 30 g färsk spenat
  • riven parmesan, till servering

Oxfilépasta med paprika och spenat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.09 (23 betyg)

Så gott med en krämig oxfilépasta. Enkelt att laga, denna med grädde, paprika, spenat och färskriven parmesan.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Fräs purjolök, paprika och vitlök i smör tills de är mjuka. Lägg upp på tallrik.
  2. Stek köttet i smör i riktigt het panna, det ska bara få stekyta. Krydda med salt och rikligt med peppar. Lägg grönsakerna i pannan och häll på grädde och fond. Lyft över pastan direkt från pastavattnet ner i pannan och rör om. Vänd ner spenaten och servera med parmesan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jeanette

2020-10-09

Ja tog kycklingfilé och kyckling fond i stället och de va såå gott och snabbt att göra

Amanda

2020-10-03

Super god! Har i 2 vitlöksklyftor istället för 1, plus lite sambal oelek. Har även lite Champinjoner i! Ny favvo pasta!

Liknande recept

Spara recept

Frikadeller i tomatsås

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Spagetti med renskav

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Lasagne med fetaost och paprika

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Fläskkotlett med grönpepparsås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fläskfilépasta med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Kajennstekt älgytterfilé på pastabädd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fläskfilégryta med gröna oliver

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Lotta Lundgren - Pestofrikadeller i tomatsås

Betyg
Betyg
(237)