Oxfilé med tartarsallad

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Oxfilé som är lika god varm som kall serverad med smakrik och matig sallad.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (19)
  • 900 g oxfilé i bit
  • 2 tsk smör
  • 1 tsk nymald svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Salladen:
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1.5 tsk osötad senap
  • 2 droppar tabasco
  • 2 msk kallt vatten
  • peppar
  • 150 g romansalladshuvud
  • 80 g rucolasallad
  • 1 röd lök, i tunna skivor
  • 1 dl ättiksgurka, i tunna skivor
  • 1 rädisor, i skivor
  • 2 msk kapris
  • 1.2 kg små potatisar
  • 1 msk olja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • salt

Gör så här

  1. Bryn köttet runt om i fettet i en stekpanna, stek också på kortändarna. Salta och peppra och lägg köttet i en ugnsform. Stick in en köttermometer från kortsidan så spetsen kommer mitt i den tjockaste delen. Sätt in i mitten av ugnen och stek till önskad temperatur, vid 55°är filén röd inuti, vid 60° rosa, vid 65° lätt rosa. Stektid 20-30 minuter.
  2. Lägg potatisen, med skal om det är tunt, i en annan ugnsform, häll på olja och salt, blanda runt och stek samtidigt med kötttet. Vänd på köttet och blanda runt potatisen ett par gånger under tiden.
  3. Gör salladen under tiden. Rör samman crème fraiche, senap och tabasco med vatten och smaka av med salt och peppar. Bryt sönder romansalladsbladen ner i en stor skål tillsammans med rucolan. Blanda lök, gurka, rädisor och kapris i skålen. Häll dressingen över och vänd runt ordentligt.
  4. Låt köttet vila ca 15 minuter innan det skärs i skivor. Servera med salladen och potatisen. Köttet kan också serveras kallt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



peder

2014-02-15

En underbart god och smakrik sallad kan rekomenderas

Liknande recept

Köttbullar med parmaskinka

(0)

Rosépepparfilé

(44)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Köttfärssoppa tacostyle

(13)

Köttbullar i baconknyten

(17)

Köttfärspirog

(25)

Julglaserade revbensspjäll

(14)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(3)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 900 g oxfilé i bit
  • 2 tsk smör
  • 1 tsk nymald svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Salladen:
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1.5 tsk osötad senap
  • 2 droppar tabasco
  • 2 msk kallt vatten
  • peppar
  • 150 g romansalladshuvud
  • 80 g rucolasallad
  • 1 röd lök, i tunna skivor
  • 1 dl ättiksgurka, i tunna skivor
  • 1 rädisor, i skivor
  • 2 msk kapris
  • 1.2 kg små potatisar
  • 1 msk olja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • salt

Oxfilé med tartarsallad

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Oxfilé som är lika god varm som kall serverad med smakrik och matig sallad.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn köttet runt om i fettet i en stekpanna, stek också på kortändarna. Salta och peppra och lägg köttet i en ugnsform. Stick in en köttermometer från kortsidan så spetsen kommer mitt i den tjockaste delen. Sätt in i mitten av ugnen och stek till önskad temperatur, vid 55°är filén röd inuti, vid 60° rosa, vid 65° lätt rosa. Stektid 20-30 minuter.
  2. Lägg potatisen, med skal om det är tunt, i en annan ugnsform, häll på olja och salt, blanda runt och stek samtidigt med kötttet. Vänd på köttet och blanda runt potatisen ett par gånger under tiden.
  3. Gör salladen under tiden. Rör samman crème fraiche, senap och tabasco med vatten och smaka av med salt och peppar. Bryt sönder romansalladsbladen ner i en stor skål tillsammans med rucolan. Blanda lök, gurka, rädisor och kapris i skålen. Häll dressingen över och vänd runt ordentligt.
  4. Låt köttet vila ca 15 minuter innan det skärs i skivor. Servera med salladen och potatisen. Köttet kan också serveras kallt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



peder

2014-02-15

En underbart god och smakrik sallad kan rekomenderas

Liknande recept

Köttbullar med parmaskinka

(0)

Rosépepparfilé

(44)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Köttfärssoppa tacostyle

(13)

Köttbullar i baconknyten

(17)

Köttfärspirog

(25)

Julglaserade revbensspjäll

(14)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies