
Oxfilé med tartarsallad
Betyg (1-5):
Oxfilé som är lika god varm som kall serverad med smakrik och matig sallad.
Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 900 g oxfilé i bit
- 2 tsk smör
- 1 tsk nymald svartpeppar
- 1 tsk salt
- Salladen:
- 1 dl lätt crème fraiche
- 1.5 tsk osötad senap
- 2 droppar tabasco
- 2 msk kallt vatten
- peppar
- 150 g romansalladshuvud
- 80 g rucolasallad
- 1 röd lök, i tunna skivor
- 1 dl ättiksgurka, i tunna skivor
- 1 rädisor, i skivor
- 2 msk kapris
- 1.2 kg små potatisar
- 1 msk olja
- 0.5 tsk flingsalt
- salt
Gör så här
- Bryn köttet runt om i fettet i en stekpanna, stek också på kortändarna. Salta och peppra och lägg köttet i en ugnsform. Stick in en köttermometer från kortsidan så spetsen kommer mitt i den tjockaste delen. Sätt in i mitten av ugnen och stek till önskad temperatur, vid 55°är filén röd inuti, vid 60° rosa, vid 65° lätt rosa. Stektid 20-30 minuter.
- Lägg potatisen, med skal om det är tunt, i en annan ugnsform, häll på olja och salt, blanda runt och stek samtidigt med kötttet. Vänd på köttet och blanda runt potatisen ett par gånger under tiden.
- Gör salladen under tiden. Rör samman crème fraiche, senap och tabasco med vatten och smaka av med salt och peppar. Bryt sönder romansalladsbladen ner i en stor skål tillsammans med rucolan. Blanda lök, gurka, rädisor och kapris i skålen. Häll dressingen över och vänd runt ordentligt.
- Låt köttet vila ca 15 minuter innan det skärs i skivor. Servera med salladen och potatisen. Köttet kan också serveras kallt.
Liknande recept
Oxfilé med tartarsallad
Betyg (1-5):
Oxfilé som är lika god varm som kall serverad med smakrik och matig sallad.
Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Bryn köttet runt om i fettet i en stekpanna, stek också på kortändarna. Salta och peppra och lägg köttet i en ugnsform. Stick in en köttermometer från kortsidan så spetsen kommer mitt i den tjockaste delen. Sätt in i mitten av ugnen och stek till önskad temperatur, vid 55°är filén röd inuti, vid 60° rosa, vid 65° lätt rosa. Stektid 20-30 minuter.
- Lägg potatisen, med skal om det är tunt, i en annan ugnsform, häll på olja och salt, blanda runt och stek samtidigt med kötttet. Vänd på köttet och blanda runt potatisen ett par gånger under tiden.
- Gör salladen under tiden. Rör samman crème fraiche, senap och tabasco med vatten och smaka av med salt och peppar. Bryt sönder romansalladsbladen ner i en stor skål tillsammans med rucolan. Blanda lök, gurka, rädisor och kapris i skålen. Häll dressingen över och vänd runt ordentligt.
- Låt köttet vila ca 15 minuter innan det skärs i skivor. Servera med salladen och potatisen. Köttet kan också serveras kallt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2014-02-15
En underbart god och smakrik sallad kan rekomenderas
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
peder
2014-02-15
En underbart god och smakrik sallad kan rekomenderas