Oxfilé med kålkrisp och grönpepparsås

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

På nyårsafton duger bara det bästa! Oxfilé, grönpepparsås och krispiga grönsaker blir den perfekta avslutningen på året.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (18)
  • 800 g oxfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk smör
  • Kålkrisp:
  • neutral olja till fritering
  • 10 cm purjolök
  • 0.5 silverlök, tunt strimlad
  • 0.5 tsk vitvinsvinäger
  • 150 g svartkål, strimlad
  • olivolja
  • salt
  • Grönpepparsås:
  • 0.5 silverlök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 0.5 dl inlagd grönpeppar med lag
  • 0.5 dl torrt vitt vin
  • 1 msk konc. oxfond
  • 3 dl grädde
  • salt

Gör så här

  1. Putsa och skär köttet i 4 bitar. Krydda med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna och bryn på båda sidor i smör. Lägg köttbitarna i en ugnsform. Vid servering: Stek klart köttet i ugnen till en innertemperatur på 55°. Låt vila 5-10 min innan servering.

Kålkrisp:

  1. Hetta upp oljan i en kastrull med höga kanter till ca 160°. Ansa och dela purjon i ca 5 cm bitar, strimla dem tunt på längden, fritera i omgångar. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Vänd runt silverlöken med vinäger och salt. Vid servering: Fräs kålen hastigt i olivolja och vänd snabbt ihop med silverlök, purjolök och lägg upp på tallrikar med köttet.

Grönpepparsås:

  1. Fräs löken i smör tills den är mjuk. Tillsätt grönpeppar med sin lag, vin och fond. Låt koka ca 5 min. Häll i grädde och låt koka tills såsen har tjocknat lite, 5-10 min. Smaka av med salt.

Servering

Servera med t ex potatis- eller jordärtskocksgratäng.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttbullar med chèvre

(0)

Grekisk burgare med tzatziki

(6)

Lammstek med potatis- och svartrotsgratäng

(42)

Viltskav

(28)

Gormetrulle

(23)

Fläskgryta i pepparsås

(23)

Cevapcici med morotstsatsiki

(22)

Steak au poivre - Pepparbiff

(4)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 800 g oxfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk smör
  • Kålkrisp:
  • neutral olja till fritering
  • 10 cm purjolök
  • 0.5 silverlök, tunt strimlad
  • 0.5 tsk vitvinsvinäger
  • 150 g svartkål, strimlad
  • olivolja
  • salt
  • Grönpepparsås:
  • 0.5 silverlök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 0.5 dl inlagd grönpeppar med lag
  • 0.5 dl torrt vitt vin
  • 1 msk konc. oxfond
  • 3 dl grädde
  • salt

Oxfilé med kålkrisp och grönpepparsås

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

På nyårsafton duger bara det bästa! Oxfilé, grönpepparsås och krispiga grönsaker blir den perfekta avslutningen på året.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Putsa och skär köttet i 4 bitar. Krydda med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna och bryn på båda sidor i smör. Lägg köttbitarna i en ugnsform. Vid servering: Stek klart köttet i ugnen till en innertemperatur på 55°. Låt vila 5-10 min innan servering.

Kålkrisp:

  1. Hetta upp oljan i en kastrull med höga kanter till ca 160°. Ansa och dela purjon i ca 5 cm bitar, strimla dem tunt på längden, fritera i omgångar. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Vänd runt silverlöken med vinäger och salt. Vid servering: Fräs kålen hastigt i olivolja och vänd snabbt ihop med silverlök, purjolök och lägg upp på tallrikar med köttet.

Grönpepparsås:

  1. Fräs löken i smör tills den är mjuk. Tillsätt grönpeppar med sin lag, vin och fond. Låt koka ca 5 min. Häll i grädde och låt koka tills såsen har tjocknat lite, 5-10 min. Smaka av med salt.

Servering

Servera med t ex potatis- eller jordärtskocksgratäng.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttbullar med chèvre

(0)

Grekisk burgare med tzatziki

(6)

Lammstek med potatis- och svartrotsgratäng

(42)

Viltskav

(28)

Gormetrulle

(23)

Fläskgryta i pepparsås

(23)

Cevapcici med morotstsatsiki

(22)

Steak au poivre - Pepparbiff

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies