Oxfilé med kålkrisp och grönpepparsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

På nyårsafton duger bara det bästa! Oxfilé, grönpepparsås och krispiga grönsaker blir den perfekta avslutningen på året.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g oxfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk smör
  • Kålkrisp:
  • neutral olja till fritering
  • 10 cm purjolök
  • 0.5 silverlök, tunt strimlad
  • 0.5 tsk vitvinsvinäger
  • 150 g svartkål, strimlad
  • olivolja
  • salt
  • Grönpepparsås:
  • 0.5 silverlök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 0.5 dl inlagd grönpeppar med lag
  • 0.5 dl torrt vitt vin
  • 1 msk konc. oxfond
  • 3 dl grädde
  • salt

Gör så här

  1. Putsa och skär köttet i 4 bitar. Krydda med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna och bryn på båda sidor i smör. Lägg köttbitarna i en ugnsform. Vid servering: Stek klart köttet i ugnen till en innertemperatur på 55°. Låt vila 5-10 min innan servering.

Kålkrisp:

  1. Hetta upp oljan i en kastrull med höga kanter till ca 160°. Ansa och dela purjon i ca 5 cm bitar, strimla dem tunt på längden, fritera i omgångar. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Vänd runt silverlöken med vinäger och salt. Vid servering: Fräs kålen hastigt i olivolja och vänd snabbt ihop med silverlök, purjolök och lägg upp på tallrikar med köttet.

Grönpepparsås:

  1. Fräs löken i smör tills den är mjuk. Tillsätt grönpeppar med sin lag, vin och fond. Låt koka ca 5 min. Häll i grädde och låt koka tills såsen har tjocknat lite, 5-10 min. Smaka av med salt.

Servering

Servera med t ex potatis- eller jordärtskocksgratäng.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisa

2021-01-24

Magiskt! Såsen var den bästa jag någonsin gjort. Kålen och krispet var pricken över i. Kommer definitivt göra fler gånger. Enkelt att laga och med högsta imponeringsfaktor på gästerna!

Liknande recept

Spara recept

Cevapcici med morotstsatsiki

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Fläskgryta i pepparsås

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Grekisk burgare med tzatziki

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fläskytterfilé med proseccosås och ugnsstekta grönsaker

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Viltskav

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Wallenbergare på lammfärs

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Yoghurtmarinerad lammrostbiff på spett

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Lammstek med potatis- och svartrotsgratäng

Betyg
Betyg
(44)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 800 g oxfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk smör
  • Kålkrisp:
  • neutral olja till fritering
  • 10 cm purjolök
  • 0.5 silverlök, tunt strimlad
  • 0.5 tsk vitvinsvinäger
  • 150 g svartkål, strimlad
  • olivolja
  • salt
  • Grönpepparsås:
  • 0.5 silverlök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 0.5 dl inlagd grönpeppar med lag
  • 0.5 dl torrt vitt vin
  • 1 msk konc. oxfond
  • 3 dl grädde
  • salt

Oxfilé med kålkrisp och grönpepparsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

På nyårsafton duger bara det bästa! Oxfilé, grönpepparsås och krispiga grönsaker blir den perfekta avslutningen på året.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Putsa och skär köttet i 4 bitar. Krydda med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna och bryn på båda sidor i smör. Lägg köttbitarna i en ugnsform. Vid servering: Stek klart köttet i ugnen till en innertemperatur på 55°. Låt vila 5-10 min innan servering.

Kålkrisp:

  1. Hetta upp oljan i en kastrull med höga kanter till ca 160°. Ansa och dela purjon i ca 5 cm bitar, strimla dem tunt på längden, fritera i omgångar. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Vänd runt silverlöken med vinäger och salt. Vid servering: Fräs kålen hastigt i olivolja och vänd snabbt ihop med silverlök, purjolök och lägg upp på tallrikar med köttet.

Grönpepparsås:

  1. Fräs löken i smör tills den är mjuk. Tillsätt grönpeppar med sin lag, vin och fond. Låt koka ca 5 min. Häll i grädde och låt koka tills såsen har tjocknat lite, 5-10 min. Smaka av med salt.

Servering

Servera med t ex potatis- eller jordärtskocksgratäng.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisa

2021-01-24

Magiskt! Såsen var den bästa jag någonsin gjort. Kålen och krispet var pricken över i. Kommer definitivt göra fler gånger. Enkelt att laga och med högsta imponeringsfaktor på gästerna!

Liknande recept

Spara recept

Cevapcici med morotstsatsiki

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Fläskgryta i pepparsås

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Grekisk burgare med tzatziki

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fläskytterfilé med proseccosås och ugnsstekta grönsaker

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Viltskav

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Wallenbergare på lammfärs

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Yoghurtmarinerad lammrostbiff på spett

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Lammstek med potatis- och svartrotsgratäng

Betyg
Betyg
(44)