För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Oxfilé med kålkrisp och grönpepparsås

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

På nyårsafton duger bara det bästa! Oxfilé, grönpepparsås och krispiga grönsaker blir den perfekta avslutningen på året.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g oxfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk smör
  • Kålkrisp:
  • neutral olja till fritering
  • 10 cm purjolök
  • 0.5 silverlök, tunt strimlad
  • 0.5 tsk vitvinsvinäger
  • 150 g svartkål, strimlad
  • olivolja
  • salt
  • Grönpepparsås:
  • 0.5 silverlök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 0.5 dl inlagd grönpeppar med lag
  • 0.5 dl torrt vitt vin
  • 1 msk konc. oxfond
  • 3 dl grädde
  • salt

Gör så här

  1. Putsa och skär köttet i 4 bitar. Krydda med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna och bryn på båda sidor i smör. Lägg köttbitarna i en ugnsform. Vid servering: Stek klart köttet i ugnen till en innertemperatur på 55°. Låt vila 5-10 min innan servering.

Kålkrisp:

  1. Hetta upp oljan i en kastrull med höga kanter till ca 160°. Ansa och dela purjon i ca 5 cm bitar, strimla dem tunt på längden, fritera i omgångar. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Vänd runt silverlöken med vinäger och salt. Vid servering: Fräs kålen hastigt i olivolja och vänd snabbt ihop med silverlök, purjolök och lägg upp på tallrikar med köttet.

Grönpepparsås:

  1. Fräs löken i smör tills den är mjuk. Tillsätt grönpeppar med sin lag, vin och fond. Låt koka ca 5 min. Häll i grädde och låt koka tills såsen har tjocknat lite, 5-10 min. Smaka av med salt.

Servering

Servera med t ex potatis- eller jordärtskocksgratäng.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Caesarsallad på ogräs med bacon

(2)

Flamberad oxfilé med peppar, rödvinssås och potatiskaka

(52)

Fläskkotlett i grönpepparsås

(23)

Fläskfilé med snabb bea och rostade kulpotatisar

(2)

Biffstek med olivsmör

(12)

Biff i grönpepparsås

(14)

Fårfiol med äppel- och pepparrotsfraiche

(29)

Fläskfilépasta

(22)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 800 g oxfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk smör
  • Kålkrisp:
  • neutral olja till fritering
  • 10 cm purjolök
  • 0.5 silverlök, tunt strimlad
  • 0.5 tsk vitvinsvinäger
  • 150 g svartkål, strimlad
  • olivolja
  • salt
  • Grönpepparsås:
  • 0.5 silverlök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 0.5 dl inlagd grönpeppar med lag
  • 0.5 dl torrt vitt vin
  • 1 msk konc. oxfond
  • 3 dl grädde
  • salt

Oxfilé med kålkrisp och grönpepparsås

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

På nyårsafton duger bara det bästa! Oxfilé, grönpepparsås och krispiga grönsaker blir den perfekta avslutningen på året.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Putsa och skär köttet i 4 bitar. Krydda med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna och bryn på båda sidor i smör. Lägg köttbitarna i en ugnsform. Vid servering: Stek klart köttet i ugnen till en innertemperatur på 55°. Låt vila 5-10 min innan servering.

Kålkrisp:

  1. Hetta upp oljan i en kastrull med höga kanter till ca 160°. Ansa och dela purjon i ca 5 cm bitar, strimla dem tunt på längden, fritera i omgångar. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Vänd runt silverlöken med vinäger och salt. Vid servering: Fräs kålen hastigt i olivolja och vänd snabbt ihop med silverlök, purjolök och lägg upp på tallrikar med köttet.

Grönpepparsås:

  1. Fräs löken i smör tills den är mjuk. Tillsätt grönpeppar med sin lag, vin och fond. Låt koka ca 5 min. Häll i grädde och låt koka tills såsen har tjocknat lite, 5-10 min. Smaka av med salt.

Servering

Servera med t ex potatis- eller jordärtskocksgratäng.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Caesarsallad på ogräs med bacon

(2)

Flamberad oxfilé med peppar, rödvinssås och potatiskaka

(52)

Fläskkotlett i grönpepparsås

(23)

Fläskfilé med snabb bea och rostade kulpotatisar

(2)

Biffstek med olivsmör

(12)

Biff i grönpepparsås

(14)

Fårfiol med äppel- och pepparrotsfraiche

(29)

Fläskfilépasta

(22)