För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ostpaj med spenat

Betyg (1-5):
3.56 (9 betyg)

Välsmakande paj med fetaost och spenat inbakat i ett täcke av frasig filodeg. Ostpajen som är svår att stå emot!

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g fryst bladspenat, tinad
  • 1 stor, finhackad gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 0.5 tsk riven muskotnöt
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 krm salt
  • Äggstanning:
  • 3 ägg
  • 1.5 dl grädde
  • 1.5 dl mjölk
  • 300 g smulad fetaost
  • 0.5 krm peppar
  • 5 plattor filodeg
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 krm salt

Gör så här

Spenat

  1. Fräs spenaten och löken en liten stund, krydda med muskotnöt, salt och peppar. <br>Fräs ytterligare en stund. Ställ åt sidan.

Äggstanning

  1. Vispa ihop alla ingredienser till äggstanningen, smaka av med peppar och eventuellt salt. (Tänk på att fårosten är salt i sig själv.)<br> Blanda ner den avsvalnade spenatblandningen i äggstanningen.<br>

Paj

  1. Smörj en pajform eller en liten långpanna med höga kanter med olivolja.<br> Dela filodegsplattorna på mitten.<br> Klä sedan botten med tre lager filodeg, ett i taget som först penslas med olivolja.<br>Bred ut hälften av fyllningen och lägg på ett nytt lager filodeg på samma sätt som förut.<br> Lägg på resten av fyllningen och täck med de fyra sista filodegsplattorna. Snygga till kanterna.<br>
  2. Grädda i mitten av ugnen cirka 40 minuter.

Servering

Fetaost ger mycket karaktär åt den här rätten, och när vi har fetaost brukar det passa bäst med riktigt friska viner. I Loire-dalen strax söder om Paris görs många vita viner som passar utmärkt till den här typen av mat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



joula

2015-05-29

jätte gott. är uppväxt med detta

azar

2011-12-17

spenat paj med får ost

Liknande recept

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(98)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(24)

Köttfärssoppa tacostyle

(15)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(8)

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(29)

Lax- och spenatpaj

(99)

Vegetariska piroger

(8)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(8)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g fryst bladspenat, tinad
  • 1 stor, finhackad gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 0.5 tsk riven muskotnöt
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 krm salt
  • Äggstanning:
  • 3 ägg
  • 1.5 dl grädde
  • 1.5 dl mjölk
  • 300 g smulad fetaost
  • 0.5 krm peppar
  • 5 plattor filodeg
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 krm salt

Ostpaj med spenat

Betyg (1-5):
3.56 (9 betyg)

Välsmakande paj med fetaost och spenat inbakat i ett täcke av frasig filodeg. Ostpajen som är svår att stå emot!

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Spenat

  1. Fräs spenaten och löken en liten stund, krydda med muskotnöt, salt och peppar. <br>Fräs ytterligare en stund. Ställ åt sidan.

Äggstanning

  1. Vispa ihop alla ingredienser till äggstanningen, smaka av med peppar och eventuellt salt. (Tänk på att fårosten är salt i sig själv.)<br> Blanda ner den avsvalnade spenatblandningen i äggstanningen.<br>

Paj

  1. Smörj en pajform eller en liten långpanna med höga kanter med olivolja.<br> Dela filodegsplattorna på mitten.<br> Klä sedan botten med tre lager filodeg, ett i taget som först penslas med olivolja.<br>Bred ut hälften av fyllningen och lägg på ett nytt lager filodeg på samma sätt som förut.<br> Lägg på resten av fyllningen och täck med de fyra sista filodegsplattorna. Snygga till kanterna.<br>
  2. Grädda i mitten av ugnen cirka 40 minuter.

Servering

Fetaost ger mycket karaktär åt den här rätten, och när vi har fetaost brukar det passa bäst med riktigt friska viner. I Loire-dalen strax söder om Paris görs många vita viner som passar utmärkt till den här typen av mat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



joula

2015-05-29

jätte gott. är uppväxt med detta

azar

2011-12-17

spenat paj med får ost

Liknande recept

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(98)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(24)

Köttfärssoppa tacostyle

(15)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(8)

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(29)

Lax- och spenatpaj

(99)

Vegetariska piroger

(8)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(8)