För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ostpaj med ädelost

Betyg (1-5):
3.38 (8 betyg)

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º-Grill
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajdeg:
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 100 g margarin, kallt i kuber
  • 2 msk vatten, kallt
  • Fyllning:
  • 3 ägg
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • salt och peppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 3 dl ost, grevé eller herrgård, riven
  • 100 g smulad ädelost

Gör så här

  1. Kör mjöl och margarin några sekunder i matberedare. Häll på vattnet genom tubröret medan maskinen är igång. Stanna genast när massan formar sig till en deg. Eller hacka samman mjöl och margarin på bakbordet, tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Lägg degen att vila i plastpåse i kylskåpet ca 30 minuter.
  2. Kavla ut degen och täck botten på en pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel och lägg en dubbelvikt remsa aluminiumfolie runt kanten för att föhindra att degen kryper ner vid gräddningen. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter. Ta bort aluminiumfolieremsan. Vispa ihop ägg, grädde och kryddor. Fördela osten i pajskalet och häll över äggsmeten. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 25 minuter, tills äggstanningen stelnat och fått färg

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Couscoussallad med halloumi

(69)

Grönkålspaj med fetaost

(13)

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

(127)

Lasagne med kyckling

(62)

Fetaostfyllda bakade paprikor

(10)

Laxpaj med potatis

(15)

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

(12)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • Pajdeg:
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 100 g margarin, kallt i kuber
  • 2 msk vatten, kallt
  • Fyllning:
  • 3 ägg
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • salt och peppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 3 dl ost, grevé eller herrgård, riven
  • 100 g smulad ädelost

Ostpaj med ädelost

Betyg (1-5):
3.38 (8 betyg)

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º-Grill
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kör mjöl och margarin några sekunder i matberedare. Häll på vattnet genom tubröret medan maskinen är igång. Stanna genast när massan formar sig till en deg. Eller hacka samman mjöl och margarin på bakbordet, tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Lägg degen att vila i plastpåse i kylskåpet ca 30 minuter.
  2. Kavla ut degen och täck botten på en pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel och lägg en dubbelvikt remsa aluminiumfolie runt kanten för att föhindra att degen kryper ner vid gräddningen. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter. Ta bort aluminiumfolieremsan. Vispa ihop ägg, grädde och kryddor. Fördela osten i pajskalet och häll över äggsmeten. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 25 minuter, tills äggstanningen stelnat och fått färg

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Couscoussallad med halloumi

(69)

Grönkålspaj med fetaost

(13)

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

(127)

Lasagne med kyckling

(62)

Fetaostfyllda bakade paprikor

(10)

Laxpaj med potatis

(15)

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

(12)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)