Ostkaka med körsbärskompott

Betyg (1-5):
2.8 (5 betyg)

Det är ljuvligt gott med en hemlagad varm ostkaka. Extra gott blir det när du serverar med dessa sötsyrliga bär och en skvätt ovispad grädde.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 3 ägg
  • 5 msk socker
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 finriven bittermandlar
  • 1 dl crème fraiche
  • 500 g cottage cheese
  • 0.5 dl grovhackad mandel
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 1 msk smör, till formen
  • Körsbärskompott:
  • 2 liter körsbär
  • 0.5 dl vatten
  • 2 dl socker
  • Servering:
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mjöl, mjölk, riven bittermandel och crème fraiche. Mixa cottage cheese och mandel till en massa i valfri konsistens. Ju längre tid, desto slätare ostkaka. Blanda ner i äggsmeten tillsammans med citronskal.
  2. Häll smeten i en vid, smord, ugnsfast form, cirka 20 x 30 centimeter. Grädda mitt i ugnen cirka 1 timme. Servera ljummen med en klick grädde och körsbärskompott.

Körsbärskompott

  1. Rensa, skölj och kärna ur bären. Lägg bär, eventuellt vatten och socker i en gryta. Koka upp och koka utan lock cirka 15 minuter. Låt svalna. Blir cirka 1 liter och håller cirka 10 dagar i kylen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Färskost med vinbär och honung

(0)

Jordgubbsglass med basilika

(11)

Björnbär med lemon curd

(51)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 3 ägg
  • 5 msk socker
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 finriven bittermandlar
  • 1 dl crème fraiche
  • 500 g cottage cheese
  • 0.5 dl grovhackad mandel
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 1 msk smör, till formen
  • Körsbärskompott:
  • 2 liter körsbär
  • 0.5 dl vatten
  • 2 dl socker
  • Servering:
  • 2 dl vispgrädde

Ostkaka med körsbärskompott

Betyg (1-5):
2.8 (5 betyg)

Det är ljuvligt gott med en hemlagad varm ostkaka. Extra gott blir det när du serverar med dessa sötsyrliga bär och en skvätt ovispad grädde.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mjöl, mjölk, riven bittermandel och crème fraiche. Mixa cottage cheese och mandel till en massa i valfri konsistens. Ju längre tid, desto slätare ostkaka. Blanda ner i äggsmeten tillsammans med citronskal.
  2. Häll smeten i en vid, smord, ugnsfast form, cirka 20 x 30 centimeter. Grädda mitt i ugnen cirka 1 timme. Servera ljummen med en klick grädde och körsbärskompott.

Körsbärskompott

  1. Rensa, skölj och kärna ur bären. Lägg bär, eventuellt vatten och socker i en gryta. Koka upp och koka utan lock cirka 15 minuter. Låt svalna. Blir cirka 1 liter och håller cirka 10 dagar i kylen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Färskost med vinbär och honung

(0)

Jordgubbsglass med basilika

(11)

Björnbär med lemon curd

(51)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies