
Ostkaka med körsbärskompott
Betyg (1-5):
Det är ljuvligt gott med en hemlagad varm ostkaka. Extra gott blir det när du serverar med dessa sötsyrliga bär och en skvätt ovispad grädde.
Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 3 ägg
- 5 msk socker
- 0.5 dl vetemjöl
- 2 dl mjölk
- 1 finriven bittermandlar
- 1 dl crème fraiche
- 500 g cottage cheese
- 0.5 dl grovhackad mandel
- 0.5 citron, rivet skal
- 1 msk smör, till formen
- Körsbärskompott:
- 2 liter körsbär
- 0.5 dl vatten
- 2 dl socker
- Servering:
- 2 dl vispgrädde
Gör så här
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mjöl, mjölk, riven bittermandel och crème fraiche. Mixa cottage cheese och mandel till en massa i valfri konsistens. Ju längre tid, desto slätare ostkaka. Blanda ner i äggsmeten tillsammans med citronskal.
- Häll smeten i en vid, smord, ugnsfast form, cirka 20 x 30 centimeter. Grädda mitt i ugnen cirka 1 timme. Servera ljummen med en klick grädde och körsbärskompott.
Körsbärskompott
- Rensa, skölj och kärna ur bären. Lägg bär, eventuellt vatten och socker i en gryta. Koka upp och koka utan lock cirka 15 minuter. Låt svalna. Blir cirka 1 liter och håller cirka 10 dagar i kylen.
Liknande recept
Ostkaka med körsbärskompott
Betyg (1-5):
Det är ljuvligt gott med en hemlagad varm ostkaka. Extra gott blir det när du serverar med dessa sötsyrliga bär och en skvätt ovispad grädde.
Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mjöl, mjölk, riven bittermandel och crème fraiche. Mixa cottage cheese och mandel till en massa i valfri konsistens. Ju längre tid, desto slätare ostkaka. Blanda ner i äggsmeten tillsammans med citronskal.
- Häll smeten i en vid, smord, ugnsfast form, cirka 20 x 30 centimeter. Grädda mitt i ugnen cirka 1 timme. Servera ljummen med en klick grädde och körsbärskompott.
Körsbärskompott
- Rensa, skölj och kärna ur bären. Lägg bär, eventuellt vatten och socker i en gryta. Koka upp och koka utan lock cirka 15 minuter. Låt svalna. Blir cirka 1 liter och håller cirka 10 dagar i kylen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!