Ostgratinerad potatis med varm bönsalsa

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Smakrika ugnsrostade potatisar med ost och en härlig varm bönsalsa till.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 1 kg potatis
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 150 g lagrad ost, riven
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • Varm bönsalsa
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 msk olivolja
  • 400 g hela tomater, på burk
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk strösocker
  • 400 g kokta vita bönor, avsköljda, på burk (bruttovikt)

Gör så här

  1. Dela potatisarna på längden och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnen ca 25 min tills de är mjuka.
  2. Strö över riven ost, paprikapulver och cayennepeppar. Gratinera tills osten smält och fått fin färg, ca 5-10 min.
  3. Fräs lök, vitlök och timjan i olja i en kastrull. Tillsätt tomater, vinäger och socker och sjud ca 15 min. Häll i bönorna och låt puttra med tills de är varma. Servera bönsalsan med potatisarna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat - Coop

(1)

Tofu Tikka - Coop

(0)

Zucchinifritters med bulgursallad - Coop

(1)

Ugnspannkaka med morot och bacon - Coop

(0)

Minestronesoppa med linser - Coop

(1)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(40)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin - Coop

(0)

Couscouspanna med fisk - Coop

(0)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 1 kg potatis
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 150 g lagrad ost, riven
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • Varm bönsalsa
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 msk olivolja
  • 400 g hela tomater, på burk
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk strösocker
  • 400 g kokta vita bönor, avsköljda, på burk (bruttovikt)

Ostgratinerad potatis med varm bönsalsa

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Smakrika ugnsrostade potatisar med ost och en härlig varm bönsalsa till.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela potatisarna på längden och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnen ca 25 min tills de är mjuka.
  2. Strö över riven ost, paprikapulver och cayennepeppar. Gratinera tills osten smält och fått fin färg, ca 5-10 min.
  3. Fräs lök, vitlök och timjan i olja i en kastrull. Tillsätt tomater, vinäger och socker och sjud ca 15 min. Häll i bönorna och låt puttra med tills de är varma. Servera bönsalsan med potatisarna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat - Coop

(1)

Tofu Tikka - Coop

(0)

Zucchinifritters med bulgursallad - Coop

(1)

Ugnspannkaka med morot och bacon - Coop

(0)

Minestronesoppa med linser - Coop

(1)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(40)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin - Coop

(0)

Couscouspanna med fisk - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies