Ostfylld portabellosvamp med rostad palsternacka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.67 (3 betyg)

Portabellosvamparna har en gömma av krämig ost, smaksatt med tre sorters peppar. Till det serveras rostad palsternacka och en hemlagad majonnäs smaksatt med vitlök och chili.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg palsternackor
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 8 portabellosvampar
  • 2 tsk grönpepparkorn
  • 2 tsk rosépepparkorn
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 150 g cream cheese
  • 100 g vällagrad hårdost, riven
  • olivolja, till pensling
  • salt
  • 400 g körsbärstomater på kvist
  • persilja eller basilika, till garnering
  • Chiliaioli:
  • 2 äggulor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 3 dl neutral olja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk sambal oelek
  • salt

Gör så här

  1. Skala och skär palsternackorna i stavar. Vänd runt i olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 30 min.
  2. Skär av foten på svamparna. Stöt all peppar i en mortel. Blanda peppar med färskost och riven ost. Lägg ihop svamparna två och två med en rejäl klick ostblandning emellan. Pensla svamparna med olja och salta. Grilla eller stek på båda sidor tills de sjunker ihop. Grilla eller stek tomaterna med kvisten kvar.
  3. Vispa ihop äggulor, vinäger och senap. Häll i oljan i en tunn stråle under vispning till en tjock majonnäs. Rör ner vitlök och sambal oelek och smaka av med salt.
  4. Servera svamparna med palsternackor, tomater och majonnäs, garnera med persilja eller basilika.

Tips

Öka eller minska mängden sambal oelek i majonnäsen för att få rätt hetta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Therése C V

2020-05-02

Dethär var riktigt gott. Nästa gång kommer jag att ha aningen mindre peppar men över lag mkt gott!

Liknande recept

Spara recept

Omelett med 4 sorters ost och soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Brunchplåt

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Pizza med biff och rucola

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Broccolibollar med asiatisk morotsspagettisallad och srirachamajo

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Morotssoppa med curry och sesamfrön

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Svampburgare med avokadokräm, groddar och picklad rödlök

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pastasallad med skinka

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Quesadilla med quinoa och chili

Betyg
Betyg
(10)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 1 kg palsternackor
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 8 portabellosvampar
  • 2 tsk grönpepparkorn
  • 2 tsk rosépepparkorn
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 150 g cream cheese
  • 100 g vällagrad hårdost, riven
  • olivolja, till pensling
  • salt
  • 400 g körsbärstomater på kvist
  • persilja eller basilika, till garnering
  • Chiliaioli:
  • 2 äggulor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 3 dl neutral olja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk sambal oelek
  • salt

Ostfylld portabellosvamp med rostad palsternacka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.67 (3 betyg)

Portabellosvamparna har en gömma av krämig ost, smaksatt med tre sorters peppar. Till det serveras rostad palsternacka och en hemlagad majonnäs smaksatt med vitlök och chili.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär palsternackorna i stavar. Vänd runt i olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 30 min.
  2. Skär av foten på svamparna. Stöt all peppar i en mortel. Blanda peppar med färskost och riven ost. Lägg ihop svamparna två och två med en rejäl klick ostblandning emellan. Pensla svamparna med olja och salta. Grilla eller stek på båda sidor tills de sjunker ihop. Grilla eller stek tomaterna med kvisten kvar.
  3. Vispa ihop äggulor, vinäger och senap. Häll i oljan i en tunn stråle under vispning till en tjock majonnäs. Rör ner vitlök och sambal oelek och smaka av med salt.
  4. Servera svamparna med palsternackor, tomater och majonnäs, garnera med persilja eller basilika.

Tips

Öka eller minska mängden sambal oelek i majonnäsen för att få rätt hetta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Therése C V

2020-05-02

Dethär var riktigt gott. Nästa gång kommer jag att ha aningen mindre peppar men över lag mkt gott!

Liknande recept

Spara recept

Omelett med 4 sorters ost och soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Brunchplåt

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Pizza med biff och rucola

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Broccolibollar med asiatisk morotsspagettisallad och srirachamajo

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Morotssoppa med curry och sesamfrön

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Svampburgare med avokadokräm, groddar och picklad rödlök

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pastasallad med skinka

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Quesadilla med quinoa och chili

Betyg
Betyg
(10)