Ostfylld portabello med färskpotatis och paprika-aioli

Betyg (1-5):
1 (1 betyg)

Goda grillade svampar fyllda med smakrik ost, serveras med rostad potatis och aioli.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 8 portabellosvampar
  • 150 g emmentalerost, finriven
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 kg små potatisar, kokta
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 200 g sparrisbroccoli
  • Paprika-aioli
  • 1 liten röd paprika
  • 1 röd chili
  • 1 äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 dl neutral olja
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven

Gör så här

  1. Ta bort foten på svampen. Fyll hatten med ost, vitlök och salt. Lägg ihop svamparna två och två.
  2. Vänd runt potatisarna i olja och salt. Lägg först paprikan på grillen och grilla tills skalet är svart. Grilla chilin till fin färg. Grilla potatisen krispig och genomvarm.
  3. Pensla svamparna med olja och grilla tills de sjunkit ihop och osten smält. Ha tålamod och vänd några gånger under grilltiden. Grilla broccolin hastigt, strö över lite flingsalt.

Paprika-aioli:

  1. Dra loss det brända skalet på paprikan och ta bort kärnhuset. Mixa paprika och chili slätt med mixerstav. Vispa ihop äggula, senap och vinäger.
  2. Tillsätt olja i en tunn stråle under vispning tills det blir en tjock majonnäs. Tillsätt paprikan och chili i majonnäsen och smaka av med vitlök och salt. Servera svamparna med potatis, broccoli och aioli.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ljummen höstsallad

(2)

Omelett med kantareller, mozzarella och rucola

(29)

Grillade ägg på salladsbädd

(3)

Caesarsallad - grundrecept

(33)

Svampburgare med avokadokräm, groddar och picklad rödlök

(2)

Portabelloburgare med emmenthaler och chilicrème

(13)

Öppen svampomelett

(6)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 8 portabellosvampar
  • 150 g emmentalerost, finriven
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 kg små potatisar, kokta
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 200 g sparrisbroccoli
  • Paprika-aioli
  • 1 liten röd paprika
  • 1 röd chili
  • 1 äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 dl neutral olja
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven

Ostfylld portabello med färskpotatis och paprika-aioli

Betyg (1-5):
1 (1 betyg)

Goda grillade svampar fyllda med smakrik ost, serveras med rostad potatis och aioli.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ta bort foten på svampen. Fyll hatten med ost, vitlök och salt. Lägg ihop svamparna två och två.
  2. Vänd runt potatisarna i olja och salt. Lägg först paprikan på grillen och grilla tills skalet är svart. Grilla chilin till fin färg. Grilla potatisen krispig och genomvarm.
  3. Pensla svamparna med olja och grilla tills de sjunkit ihop och osten smält. Ha tålamod och vänd några gånger under grilltiden. Grilla broccolin hastigt, strö över lite flingsalt.

Paprika-aioli:

  1. Dra loss det brända skalet på paprikan och ta bort kärnhuset. Mixa paprika och chili slätt med mixerstav. Vispa ihop äggula, senap och vinäger.
  2. Tillsätt olja i en tunn stråle under vispning tills det blir en tjock majonnäs. Tillsätt paprikan och chili i majonnäsen och smaka av med vitlök och salt. Servera svamparna med potatis, broccoli och aioli.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ljummen höstsallad

(2)

Omelett med kantareller, mozzarella och rucola

(29)

Grillade ägg på salladsbädd

(3)

Caesarsallad - grundrecept

(33)

Svampburgare med avokadokräm, groddar och picklad rödlök

(2)

Portabelloburgare med emmenthaler och chilicrème

(13)

Öppen svampomelett

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies