
Ostfylld portabello med färskpotatis och paprika-aioli
Betyg (1-5):
Goda grillade svampar fyllda med smakrik ost, serveras med rostad potatis och aioli.
Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 8 portabellosvampar
- 150 g emmentalerost, finriven
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 1 kg små potatisar, kokta
- 1 msk olivolja
- 1 tsk flingsalt
- 200 g sparrisbroccoli
- Paprika-aioli
- 1 liten röd paprika
- 1 röd chili
- 1 äggula
- 1 tsk dijonsenap
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 2 dl neutral olja
- 1 liten vitlöksklyfta, riven
Gör så här
- Ta bort foten på svampen. Fyll hatten med ost, vitlök och salt. Lägg ihop svamparna två och två.
- Vänd runt potatisarna i olja och salt. Lägg först paprikan på grillen och grilla tills skalet är svart. Grilla chilin till fin färg. Grilla potatisen krispig och genomvarm.
- Pensla svamparna med olja och grilla tills de sjunkit ihop och osten smält. Ha tålamod och vänd några gånger under grilltiden. Grilla broccolin hastigt, strö över lite flingsalt.
Paprika-aioli:
- Dra loss det brända skalet på paprikan och ta bort kärnhuset. Mixa paprika och chili slätt med mixerstav. Vispa ihop äggula, senap och vinäger.
- Tillsätt olja i en tunn stråle under vispning tills det blir en tjock majonnäs. Tillsätt paprikan och chili i majonnäsen och smaka av med vitlök och salt. Servera svamparna med potatis, broccoli och aioli.
Liknande recept
Ostfylld portabello med färskpotatis och paprika-aioli
Betyg (1-5):
Goda grillade svampar fyllda med smakrik ost, serveras med rostad potatis och aioli.
Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Ta bort foten på svampen. Fyll hatten med ost, vitlök och salt. Lägg ihop svamparna två och två.
- Vänd runt potatisarna i olja och salt. Lägg först paprikan på grillen och grilla tills skalet är svart. Grilla chilin till fin färg. Grilla potatisen krispig och genomvarm.
- Pensla svamparna med olja och grilla tills de sjunkit ihop och osten smält. Ha tålamod och vänd några gånger under grilltiden. Grilla broccolin hastigt, strö över lite flingsalt.
Paprika-aioli:
- Dra loss det brända skalet på paprikan och ta bort kärnhuset. Mixa paprika och chili slätt med mixerstav. Vispa ihop äggula, senap och vinäger.
- Tillsätt olja i en tunn stråle under vispning tills det blir en tjock majonnäs. Tillsätt paprikan och chili i majonnäsen och smaka av med vitlök och salt. Servera svamparna med potatis, broccoli och aioli.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!