Ostfondue

Betyg (1-5):
2.83 (53 betyg)

En ljuvlig retrodipp som förtjänar att plockas fram igen. Toppen som drinktilltugg eller en sällskaplig del i en middag.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 400 g ost, 28 %, t ex emmenthaler, grevé, herrgård
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 tsk potatismjöl
  • 1.5 msk okryddat brännvin, eller kirsch
  • 0.5 citron (några droppar pressad saft)

Gör så här

  1. Riv osten grovt. Gnid in en fonduegryta eller tjockbottnad gryta med en ituskuren vitlöksklyfta. Värm vinet i grytan. Tillsätt osten och låt den långsamt smälta under omrörning. Rör ut potatismjölet med brännvin.
  2. Rör ner blandningen i ostmassan när den är slät och tjockflytande. Tillsätt några droppar citron, det förhindrar att osten blir seg. Låt fonduen få ett uppkok. Placera grytan på bordet över en värmekälla, till exempel en spritlåga, så att ostmassan håller sig varm.
  3. Spetsa tillbehör på fonduespett och doppa dem i fonduen.

Servering

Doppa allt som du tycker är gott .Vi rekommenderar ljust, osötat bröd, kokt potatis, broccoli och blomkål.

Tips

Släng inte dina ostkanter, riv ner dem och gör en fondue! Samt akta dig för fusk-ostar som blir gryniga när man hettar upp dem.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

Nacho de lux med pulled pork

(6)

Pizza med chilimarinerad tonfisk

(20)

Päronpizza med karamelliserad lök och stilton

(21)

Pizza med äpple och ädelost

(3)

Kyckling och mozzarella i citronsirap

(104)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Vegetarisk pizza bianco på grillen

(1)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 400 g ost, 28 %, t ex emmenthaler, grevé, herrgård
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 tsk potatismjöl
  • 1.5 msk okryddat brännvin, eller kirsch
  • 0.5 citron (några droppar pressad saft)

Ostfondue

Betyg (1-5):
2.83 (53 betyg)

En ljuvlig retrodipp som förtjänar att plockas fram igen. Toppen som drinktilltugg eller en sällskaplig del i en middag.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Riv osten grovt. Gnid in en fonduegryta eller tjockbottnad gryta med en ituskuren vitlöksklyfta. Värm vinet i grytan. Tillsätt osten och låt den långsamt smälta under omrörning. Rör ut potatismjölet med brännvin.
  2. Rör ner blandningen i ostmassan när den är slät och tjockflytande. Tillsätt några droppar citron, det förhindrar att osten blir seg. Låt fonduen få ett uppkok. Placera grytan på bordet över en värmekälla, till exempel en spritlåga, så att ostmassan håller sig varm.
  3. Spetsa tillbehör på fonduespett och doppa dem i fonduen.

Servering

Doppa allt som du tycker är gott .Vi rekommenderar ljust, osötat bröd, kokt potatis, broccoli och blomkål.

Tips

Släng inte dina ostkanter, riv ner dem och gör en fondue! Samt akta dig för fusk-ostar som blir gryniga när man hettar upp dem.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

Nacho de lux med pulled pork

(6)

Pizza med chilimarinerad tonfisk

(20)

Päronpizza med karamelliserad lök och stilton

(21)

Pizza med äpple och ädelost

(3)

Kyckling och mozzarella i citronsirap

(104)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Vegetarisk pizza bianco på grillen

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies