Ostbricka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (5 betyg)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås, päron och salta kex. Den ljuvliga kolasåsen gör ostbrickan till en dröm!

Tillagningstid: 25 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g ädelost
  • 150 g chèvre
  • 150 g kittost
  • 150 g salta kex
  • 2 päron, skivade
  • Kolasås
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl strösocker
  • 1 rosmarinkvist
  • 2 msk smör
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Mät upp grädde, sirap, socker och rosmarin i en kastrull och låt koka till 110°.
  2. Tillsätt smöret och rör tills det smält. Låt svalna något. Toppa med flingsalt och servera med ost, kex och päron.

Tips

Strö lite grovt hackade nötter eller mandlar över osten. Gärna rostade!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-04-25

Hej Julia! Vi har nu förtydligat i recepet, att saltet ska strös på vid servering. /Elsa, webbredaktör

Julia

2019-04-19

Har man i saltet tillsammans med smöret eller strör man det över när man serverar?

Hanna Karolina

2019-04-14

Magiskt gott.

Liknande recept

Spara recept

Getostbrülésnitt

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Laxsashimi

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Levain med laxröra

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Äppeldipp

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Örtiga oststänger

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Löjrom med tillbehör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Chili- och limesill i nubbeglas

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Soltorkad tomatdipp

Betyg
Betyg
(2)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 150 g ädelost
  • 150 g chèvre
  • 150 g kittost
  • 150 g salta kex
  • 2 päron, skivade
  • Kolasås
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl strösocker
  • 1 rosmarinkvist
  • 2 msk smör
  • 1 tsk flingsalt

Ostbricka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (5 betyg)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås, päron och salta kex. Den ljuvliga kolasåsen gör ostbrickan till en dröm!

Tillagningstid: 25 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mät upp grädde, sirap, socker och rosmarin i en kastrull och låt koka till 110°.
  2. Tillsätt smöret och rör tills det smält. Låt svalna något. Toppa med flingsalt och servera med ost, kex och päron.

Tips

Strö lite grovt hackade nötter eller mandlar över osten. Gärna rostade!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-04-25

Hej Julia! Vi har nu förtydligat i recepet, att saltet ska strös på vid servering. /Elsa, webbredaktör

Julia

2019-04-19

Har man i saltet tillsammans med smöret eller strör man det över när man serverar?

Hanna Karolina

2019-04-14

Magiskt gott.

Liknande recept

Spara recept

Getostbrülésnitt

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Laxsashimi

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Levain med laxröra

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Äppeldipp

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Örtiga oststänger

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Löjrom med tillbehör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Chili- och limesill i nubbeglas

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Soltorkad tomatdipp

Betyg
Betyg
(2)