
Ostbricka
Tre sorters ost med rosmarinkolasås, päron och salta kex. Den ljuvliga kolasåsen gör ostbrickan till en dröm!
- 150 g ädelost
- 150 g chèvre
- 150 g kittost
- 150 g salta kex
- 2 päron, skivade
- Kolasås
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl ljus sirap
- 1 dl strösocker
- 1 rosmarinkvist
- 2 msk smör
- 1 tsk flingsalt
Gör så här
- Mät upp grädde, sirap, socker och rosmarin i en kastrull och låt koka till 110°.
- Tillsätt smöret och rör tills det smält. Låt svalna något. Toppa med flingsalt och servera med ost, kex och päron.
Tips

Strö lite grovt hackade nötter eller mandlar över osten. Gärna rostade!
Liknande recept
Ostbricka
Tre sorters ost med rosmarinkolasås, päron och salta kex. Den ljuvliga kolasåsen gör ostbrickan till en dröm!
Gör så här
- Mät upp grädde, sirap, socker och rosmarin i en kastrull och låt koka till 110°.
- Tillsätt smöret och rör tills det smält. Låt svalna något. Toppa med flingsalt och servera med ost, kex och päron.
Tips

Strö lite grovt hackade nötter eller mandlar över osten. Gärna rostade!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2019-04-25
Hej Julia! Vi har nu förtydligat i recepet, att saltet ska strös på vid servering. /Elsa, webbredaktör
2019-04-19
Har man i saltet tillsammans med smöret eller strör man det över när man serverar?
2019-04-14
Magiskt gott.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2019-04-25
Hej Julia! Vi har nu förtydligat i recepet, att saltet ska strös på vid servering. /Elsa, webbredaktör
Julia
2019-04-19
Har man i saltet tillsammans med smöret eller strör man det över när man serverar?
Hanna Karolina
2019-04-14
Magiskt gott.