Ost- och örtbrytbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.5 (2 betyg)

Recept av Lena Söderström och Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 1 tim + 20 min i ugn
Ugnstemperatur:225º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 g jäst
  • 2.5 dl fingervarmt vatten
  • 2 msk torrmjölkspulver
  • 2 msk neutral olja
  • 6 dl vetemjöl + till utbakning
  • örter och flingsalt till garnering
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning
  • 2 msk smör, rumsvarmt
  • 1 msk färsk basilika, finhackad
  • 1 msk färsk oregano, finhackad
  • 1 msk färsk persilja, finhackad
  • 100 g prästost eller Västerbottensost, i skivor
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke. Rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, torrmjölk, olja, salt och mjölet lite i taget. Arbeta degen smidig, ca 10 min. Låt jäsa i bunke 30 min täckt med bakduk. Degen ska vara lätt kladdig så blir brödet extra saftigt.
  2. Sätt ugnen på 225°. Stjälp ut degen på mjölat bakbord. Tryck ut den med mjöliga händer och kavla ut till en rektangel, ca 25 cm x 30 cm. Bred på smöret, strö över örterna och lägg på ostskivorna. Salta. Rulla ihop rullen med mjöliga händer och skär i 12 bitar.
  3. Lägg bitarna i en bakform med bakplåtspapper, ca 26 cm i diameter. Det blir utrymme runt bullarna som kommer att fyllas då de jäser i ugnen. Grädda mitt i ugnen ca 20 min, känn med provsticka. Låt vila på galler under bakduk. Garnera med örter och flingsalt vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2018-08-23

Svar till Ragna & Staffan: Det går bra att byta ut torrmjölkspulvret mot 2,5 dl fingervarm vanlig mjölk.

Staffan

2018-08-14

Du må liksåväl kunna baka på vanlig mjölk?

Ragna

2018-03-27

Är det nödvändigt att använda torrmjölkspulver som anges i detta recept ? Jag använder aldrig det i vanliga fall och kommer inte att köpa det heller. Vad får det för effekt om man utesluter dom 2 matskedarna torrmjölkspulver? Jag tycker det är onödigt att använda sig av ingredienser i recept, som är så pass "ovanliga " så gemene man/kvinna inte kommer att pröva receptet p g a detta. Det är synd tycker jag för det hade varit roligt att pröva detta bröd. För övrigt tycker jag att ni har oerhört mycket bra recept och jag är en flitig användare av många. Glad Påsk från Ragna

Liknande recept

Spara recept

Honungsrostad sötpotatis och fetaostkräm på grillad baguette

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kuvertbröd med fänkålsfrön

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Småbaguetter med rosmarin och fikon

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ingefärsgriljering till kokt julskinka

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Fårostknyten

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Baguetter med örter

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Knäckebröd med dillfrön

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Knäckebröd med rosmarin

Betyg
Betyg
(24)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 10 g jäst
  • 2.5 dl fingervarmt vatten
  • 2 msk torrmjölkspulver
  • 2 msk neutral olja
  • 6 dl vetemjöl + till utbakning
  • örter och flingsalt till garnering
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning
  • 2 msk smör, rumsvarmt
  • 1 msk färsk basilika, finhackad
  • 1 msk färsk oregano, finhackad
  • 1 msk färsk persilja, finhackad
  • 100 g prästost eller Västerbottensost, i skivor
  • 1 tsk flingsalt

Ost- och örtbrytbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.5 (2 betyg)

Recept av Lena Söderström och Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 1 tim + 20 min i ugn
Ugnstemperatur:225º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke. Rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, torrmjölk, olja, salt och mjölet lite i taget. Arbeta degen smidig, ca 10 min. Låt jäsa i bunke 30 min täckt med bakduk. Degen ska vara lätt kladdig så blir brödet extra saftigt.
  2. Sätt ugnen på 225°. Stjälp ut degen på mjölat bakbord. Tryck ut den med mjöliga händer och kavla ut till en rektangel, ca 25 cm x 30 cm. Bred på smöret, strö över örterna och lägg på ostskivorna. Salta. Rulla ihop rullen med mjöliga händer och skär i 12 bitar.
  3. Lägg bitarna i en bakform med bakplåtspapper, ca 26 cm i diameter. Det blir utrymme runt bullarna som kommer att fyllas då de jäser i ugnen. Grädda mitt i ugnen ca 20 min, känn med provsticka. Låt vila på galler under bakduk. Garnera med örter och flingsalt vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2018-08-23

Svar till Ragna & Staffan: Det går bra att byta ut torrmjölkspulvret mot 2,5 dl fingervarm vanlig mjölk.

Staffan

2018-08-14

Du må liksåväl kunna baka på vanlig mjölk?

Ragna

2018-03-27

Är det nödvändigt att använda torrmjölkspulver som anges i detta recept ? Jag använder aldrig det i vanliga fall och kommer inte att köpa det heller. Vad får det för effekt om man utesluter dom 2 matskedarna torrmjölkspulver? Jag tycker det är onödigt att använda sig av ingredienser i recept, som är så pass "ovanliga " så gemene man/kvinna inte kommer att pröva receptet p g a detta. Det är synd tycker jag för det hade varit roligt att pröva detta bröd. För övrigt tycker jag att ni har oerhört mycket bra recept och jag är en flitig användare av många. Glad Påsk från Ragna

Liknande recept

Spara recept

Honungsrostad sötpotatis och fetaostkräm på grillad baguette

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kuvertbröd med fänkålsfrön

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Småbaguetter med rosmarin och fikon

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ingefärsgriljering till kokt julskinka

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Fårostknyten

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Baguetter med örter

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Knäckebröd med dillfrön

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Knäckebröd med rosmarin

Betyg
Betyg
(24)