Ost- och olivbröd

Betyg (1-5):
3.02 (43 betyg)

Ett underbart italienskt brytbröd till buffén.

Tillagningstid: 2 timmar
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl vatten (37º)
  • 1 tsk honung, socker eller sirap
  • 1 msk olja
  • 6.5 dl vetemjöl special fullkorn
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 1 msk torkad oregano eller spiskummin
  • 1 dl kärnfria svarta oliver
  • 1 msk riven ost
  • 1 tsk smulad, torkad timjan

Gör så här

  1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, salt, och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant.
  2. Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl. Blanda i ost och oregano eller spiskummin. Låt degen jäsa övertäckt i bunke 30-40 minuter. Blanda försiktigt i 1 dl kärnfria svarta oliver i degen, dela den i 4 delar och rulla dem till stora bollar.
  3. Lägg dem tätt i en rund och smord sockerkaksform (ca 20 cm i diameter). Jäs ca 30 minuter. Värm ugnen till 225º.
  4. Strö ett par msk riven ost och lite smulad timjan över och grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Minipizzor med ricotta, lök och ansjovis

(18)

Fårostknyten

(0)

Ost- och örtbrytbröd

(2)

Blomkålspizza med gruyèreost

(2)

Salta ostplättar

(1)

Smörgås med avokadofärskost, skinka och groddar

(9)

Smördegspaj med karamelliserad lök

(27)

Örtvåfflor med brie

(13)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl vatten (37º)
  • 1 tsk honung, socker eller sirap
  • 1 msk olja
  • 6.5 dl vetemjöl special fullkorn
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 1 msk torkad oregano eller spiskummin
  • 1 dl kärnfria svarta oliver
  • 1 msk riven ost
  • 1 tsk smulad, torkad timjan

Ost- och olivbröd

Betyg (1-5):
3.02 (43 betyg)

Ett underbart italienskt brytbröd till buffén.

Tillagningstid: 2 timmar
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, salt, och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant.
  2. Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl. Blanda i ost och oregano eller spiskummin. Låt degen jäsa övertäckt i bunke 30-40 minuter. Blanda försiktigt i 1 dl kärnfria svarta oliver i degen, dela den i 4 delar och rulla dem till stora bollar.
  3. Lägg dem tätt i en rund och smord sockerkaksform (ca 20 cm i diameter). Jäs ca 30 minuter. Värm ugnen till 225º.
  4. Strö ett par msk riven ost och lite smulad timjan över och grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Minipizzor med ricotta, lök och ansjovis

(18)

Fårostknyten

(0)

Ost- och örtbrytbröd

(2)

Blomkålspizza med gruyèreost

(2)

Salta ostplättar

(1)

Smörgås med avokadofärskost, skinka och groddar

(9)

Smördegspaj med karamelliserad lök

(27)

Örtvåfflor med brie

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies