Ost med fikonterrin

Betyg (1-5):
3 (4 betyg)

Parmesan och manchego är ju underbara i sig, men med sötman från torkade frukter blir smakerna ännu mer framträdande.

Tillagningstid: 20 minuter + tid i kylen
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 st
  • 1 dl Coop Prima balsamico
  • 3 stjärnanis
  • 250 g torkade fikon i bitar, fästena borttagna
  • 200 g torkade katrinplommon i bitar
  • 150 g Coop Prima manchegoost
  • 150 g Coop Prima parmigiano reggiano

Gör så här

  1. Låt balsamico och stjärnanis koka ihop tills 1,5 matskedar kvarstår. Ta bort anisen. Mixa fikon och plommon till en massa. Tillsätt balsamicon.
  2. Forma massan till en liten limpa, linda in i bakplåtspapper och låt stå i kylen minst en halvtimme. Skär i skivor och servera till exempelvis Prima Coops manchego-ost och parmesanost.
  3. Kan sparas upp till en månad i kyl, i burk med tättslutande lock.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillade tortillasnibbar med päron och ädelost

(4)

Lotta Lundgren - Färskostbollar med nötter och torkad frukt

(29)

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost

(0)

Smördegstarte med fikon, ädelost och valnötter

(5)

Fyllda fikon

(1)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)

Kyckling- och mozzarellapizza

(2)

Prästostpaj toppad med dressad fänkål, granatäpple och dill

(2)
6 st
  • Ingredienser 6 st
  • 1 dl Coop Prima balsamico
  • 3 stjärnanis
  • 250 g torkade fikon i bitar, fästena borttagna
  • 200 g torkade katrinplommon i bitar
  • 150 g Coop Prima manchegoost
  • 150 g Coop Prima parmigiano reggiano

Ost med fikonterrin

Betyg (1-5):
3 (4 betyg)

Parmesan och manchego är ju underbara i sig, men med sötman från torkade frukter blir smakerna ännu mer framträdande.

Tillagningstid: 20 minuter + tid i kylen
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Låt balsamico och stjärnanis koka ihop tills 1,5 matskedar kvarstår. Ta bort anisen. Mixa fikon och plommon till en massa. Tillsätt balsamicon.
  2. Forma massan till en liten limpa, linda in i bakplåtspapper och låt stå i kylen minst en halvtimme. Skär i skivor och servera till exempelvis Prima Coops manchego-ost och parmesanost.
  3. Kan sparas upp till en månad i kyl, i burk med tättslutande lock.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillade tortillasnibbar med päron och ädelost

(4)

Lotta Lundgren - Färskostbollar med nötter och torkad frukt

(29)

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost

(0)

Smördegstarte med fikon, ädelost och valnötter

(5)

Fyllda fikon

(1)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)

Kyckling- och mozzarellapizza

(2)

Prästostpaj toppad med dressad fänkål, granatäpple och dill

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies