Ost med fikonterrin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Parmesan och manchego är ju underbara i sig, men med sötman från torkade frukter blir smakerna ännu mer framträdande.

Tillagningstid: 20 minuter + tid i kylen
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl Coop Prima balsamico
  • 3 stjärnanis
  • 250 g torkade fikon i bitar, fästena borttagna
  • 200 g torkade katrinplommon i bitar
  • 150 g Coop Prima manchegoost
  • 150 g Coop Prima parmigiano reggiano

Gör så här

  1. Låt balsamico och stjärnanis koka ihop tills 1,5 matskedar kvarstår. Ta bort anisen. Mixa fikon och plommon till en massa. Tillsätt balsamicon.
  2. Forma massan till en liten limpa, linda in i bakplåtspapper och låt stå i kylen minst en halvtimme. Skär i skivor och servera till exempelvis Prima Coops manchego-ost och parmesanost.
  3. Kan sparas upp till en månad i kyl, i burk med tättslutande lock.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Snittar med fikon och stiltonost

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Spett med melon, skinka, taleggio och basilika

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Sötpotatischips med päron, ädelost och timjan

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Örtmarinerad manchego med melon eller fikon

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Prästostpaj toppad med dressad fänkål, granatäpple och dill

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillade tortillasnibbar med päron och ädelost

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Smördegstarte med fikon, ädelost och valnötter

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Ädelostcheesecake med lingonkokta päron

Betyg
Betyg
(66)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1 dl Coop Prima balsamico
  • 3 stjärnanis
  • 250 g torkade fikon i bitar, fästena borttagna
  • 200 g torkade katrinplommon i bitar
  • 150 g Coop Prima manchegoost
  • 150 g Coop Prima parmigiano reggiano

Ost med fikonterrin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Parmesan och manchego är ju underbara i sig, men med sötman från torkade frukter blir smakerna ännu mer framträdande.

Tillagningstid: 20 minuter + tid i kylen
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Låt balsamico och stjärnanis koka ihop tills 1,5 matskedar kvarstår. Ta bort anisen. Mixa fikon och plommon till en massa. Tillsätt balsamicon.
  2. Forma massan till en liten limpa, linda in i bakplåtspapper och låt stå i kylen minst en halvtimme. Skär i skivor och servera till exempelvis Prima Coops manchego-ost och parmesanost.
  3. Kan sparas upp till en månad i kyl, i burk med tättslutande lock.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Snittar med fikon och stiltonost

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Spett med melon, skinka, taleggio och basilika

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Sötpotatischips med päron, ädelost och timjan

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Örtmarinerad manchego med melon eller fikon

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Prästostpaj toppad med dressad fänkål, granatäpple och dill

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillade tortillasnibbar med päron och ädelost

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Smördegstarte med fikon, ädelost och valnötter

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Ädelostcheesecake med lingonkokta päron

Betyg
Betyg
(66)