För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Osso buco på kotlett

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

En fin italiensk gryta med mycket färg från välsmakande, vinkokta grönsaker.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g fläskkotlett eller karré i skivor
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk nymald svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Sås:
  • 1 grovhackad gul lök
  • 150 g purjolök i strimlor
  • 70 g morot i skivor
  • 50 g rotselleri i små tärningar
  • 1 msk smör
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten eller torrt vitt vin
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 msk färsk rosmarin

Gör så här

  1. Fräs lök och rotsaker i fettet ett par minuter. Tillsätt tomater, vatten eller vin och smulad buljongtärning. Koka upp och sjud sedan under lock 15-20 minuter.
  2. Bryn under tiden köttskivorna i fettet, salta och peppra. Skör bort fettkanten och lägg ner köttet och örtkrydda i såsen och låt puttra ytterligare ca 10 minuter. Servera med tillbehören.

Servering

Servera med tagliatelle eller kokt ris.

Tips

De färska kryddorna går bra att byta ut mot torkade, 1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkade kryddor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kött- och grönsakssoppa

(36)

Viltköttbullar med lingon och senapssås

(7)

Baconlindad järpe med primörer

(16)

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

(20)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(13)

Fläskfilé africana

(43)

Rostade rotfrukter med kassler

(27)

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

(13)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 600 g fläskkotlett eller karré i skivor
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk nymald svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Sås:
  • 1 grovhackad gul lök
  • 150 g purjolök i strimlor
  • 70 g morot i skivor
  • 50 g rotselleri i små tärningar
  • 1 msk smör
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten eller torrt vitt vin
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 msk färsk rosmarin

Osso buco på kotlett

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

En fin italiensk gryta med mycket färg från välsmakande, vinkokta grönsaker.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök och rotsaker i fettet ett par minuter. Tillsätt tomater, vatten eller vin och smulad buljongtärning. Koka upp och sjud sedan under lock 15-20 minuter.
  2. Bryn under tiden köttskivorna i fettet, salta och peppra. Skör bort fettkanten och lägg ner köttet och örtkrydda i såsen och låt puttra ytterligare ca 10 minuter. Servera med tillbehören.

Servering

Servera med tagliatelle eller kokt ris.

Tips

De färska kryddorna går bra att byta ut mot torkade, 1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkade kryddor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kött- och grönsakssoppa

(36)

Viltköttbullar med lingon och senapssås

(7)

Baconlindad järpe med primörer

(16)

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

(20)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(13)

Fläskfilé africana

(43)

Rostade rotfrukter med kassler

(27)

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

(13)