Osso buco på kotlett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

En fin italiensk gryta med mycket färg från välsmakande, vinkokta grönsaker.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g fläskkotlett eller karré i skivor
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk nymald svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Sås:
  • 1 grovhackad gul lök
  • 150 g purjolök i strimlor
  • 70 g morot i skivor
  • 50 g rotselleri i små tärningar
  • 1 msk smör
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten eller torrt vitt vin
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 msk färsk rosmarin

Gör så här

  1. Fräs lök och rotsaker i fettet ett par minuter. Tillsätt tomater, vatten eller vin och smulad buljongtärning. Koka upp och sjud sedan under lock 15-20 minuter.
  2. Bryn under tiden köttskivorna i fettet, salta och peppra. Skör bort fettkanten och lägg ner köttet och örtkrydda i såsen och låt puttra ytterligare ca 10 minuter. Servera med tillbehören.

Servering

Servera med tagliatelle eller kokt ris.

Tips

De färska kryddorna går bra att byta ut mot torkade, 1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkade kryddor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kasslergratäng med ris

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Gulaschsoppa med högrev

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Sötpotatisgnocchi med fläsk och spenat

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Älgstek med gräddsås och bakad schalottenlök

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Karréwok med äggnudlar

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Bönköttbullar med gräddsås

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Köttbullesoppa

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Revbensspjäll med ingefära och hoisinsås

Betyg
Betyg
(37)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 600 g fläskkotlett eller karré i skivor
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk nymald svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Sås:
  • 1 grovhackad gul lök
  • 150 g purjolök i strimlor
  • 70 g morot i skivor
  • 50 g rotselleri i små tärningar
  • 1 msk smör
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten eller torrt vitt vin
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 msk färsk rosmarin

Osso buco på kotlett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

En fin italiensk gryta med mycket färg från välsmakande, vinkokta grönsaker.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök och rotsaker i fettet ett par minuter. Tillsätt tomater, vatten eller vin och smulad buljongtärning. Koka upp och sjud sedan under lock 15-20 minuter.
  2. Bryn under tiden köttskivorna i fettet, salta och peppra. Skör bort fettkanten och lägg ner köttet och örtkrydda i såsen och låt puttra ytterligare ca 10 minuter. Servera med tillbehören.

Servering

Servera med tagliatelle eller kokt ris.

Tips

De färska kryddorna går bra att byta ut mot torkade, 1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkade kryddor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kasslergratäng med ris

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Gulaschsoppa med högrev

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Sötpotatisgnocchi med fläsk och spenat

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Älgstek med gräddsås och bakad schalottenlök

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Karréwok med äggnudlar

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Bönköttbullar med gräddsås

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Köttbullesoppa

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Revbensspjäll med ingefära och hoisinsås

Betyg
Betyg
(37)