Osso buco på kotlett

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

En fin italiensk gryta med mycket färg från välsmakande, vinkokta grönsaker.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 600 g fläskkotlett eller karré i skivor
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk nymald svartpeppar
  • Sås:
  • 1 grovhackad gul lök
  • 150 g purjolök i strimlor
  • 70 g morot i skivor
  • 50 g rotselleri i små tärningar
  • 1 msk smör
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten eller torrt vitt vin
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 msk färsk rosmarin

Gör så här

  1. Fräs lök och rotsaker i fettet ett par minuter. Tillsätt tomater, vatten eller vin och smulad buljongtärning. Koka upp och sjud sedan under lock 15-20 minuter.
  2. Bryn under tiden köttskivorna i fettet, salta och peppra. Skör bort fettkanten och lägg ner köttet och örtkrydda i såsen och låt puttra ytterligare ca 10 minuter. Servera med tillbehören.

Servering

Servera med tagliatelle eller kokt ris.

Tips

De färska kryddorna går bra att byta ut mot torkade, 1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkade kryddor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnspannkaka med morot och bacon

(56)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Fläsklägg med rotmos

(37)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Klassisk boeuf bourguignon

(82)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g fläskkotlett eller karré i skivor
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk nymald svartpeppar
  • Sås:
  • 1 grovhackad gul lök
  • 150 g purjolök i strimlor
  • 70 g morot i skivor
  • 50 g rotselleri i små tärningar
  • 1 msk smör
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten eller torrt vitt vin
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 msk färsk rosmarin

Osso buco på kotlett

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

En fin italiensk gryta med mycket färg från välsmakande, vinkokta grönsaker.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök och rotsaker i fettet ett par minuter. Tillsätt tomater, vatten eller vin och smulad buljongtärning. Koka upp och sjud sedan under lock 15-20 minuter.
  2. Bryn under tiden köttskivorna i fettet, salta och peppra. Skör bort fettkanten och lägg ner köttet och örtkrydda i såsen och låt puttra ytterligare ca 10 minuter. Servera med tillbehören.

Servering

Servera med tagliatelle eller kokt ris.

Tips

De färska kryddorna går bra att byta ut mot torkade, 1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkade kryddor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnspannkaka med morot och bacon

(56)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Fläsklägg med rotmos

(37)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Klassisk boeuf bourguignon

(82)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies