Örtvåfflor med brie

Betyg (1-5):
3.92 (13 betyg)

Våfflorna är en perfekt förrätt med färska örter, smakrik ost och valnötter.

Tillagningstid: 20 minuter
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 1 dl finhackade färska örter, t ex körvel, gräslök, persilja, basilika eller dragon
  • 2 skållade, urkärnade, tärnade tomater
  • 250 g brie
  • 50 g rostade, hackade valnötter
  • 4 msk olivolja
  • våfflor
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Vispa grädden tjock, Rör samman mjöl, vatten, salt och hälften av örterna till en fin smet. Låt svälla i minst 15 minuter. Vänd ner grädden. Tärna tomaterna.
  2. Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna gyllenbruna. Skär tunna skivor av osten, lägg mellan varma våffelhjärtan, strö valnötter över. Dekorera tallriken med tomattärningar, resten av örtkvistarna och ringla olivoljan över.

Servering

Servera gärna som förrätt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ninna/webbredaktionen

2012-01-02

Tack för din kommentar, här behövs en justering. Byt till 1 dl vatten och 1,5 dl grädde. Vi ändrar i receptet.

Ulla Godin

2012-01-01

Provade detta recept idag. Det står att man ska röra samman mjöl, vatten, salt o örter till en fin smet. 1,5 dl mjöl o 0,5 dl vatten blev en gröt. Är det rätt mått?

Liknande recept

Ägghalva med brynt smör

(4)

Enkla gravlaxbakelser

(3)

Quesadillas med avokadoröra

(2)

Potatispizza

(7)

Annikas sommardipp med grillat pitabröd

(13)

Gratinerade vitlökschampinjoner

(9)

Friterade potatisbullar

(18)

Kolonifat med persiljepesto

(9)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 1 dl finhackade färska örter, t ex körvel, gräslök, persilja, basilika eller dragon
  • 2 skållade, urkärnade, tärnade tomater
  • 250 g brie
  • 50 g rostade, hackade valnötter
  • 4 msk olivolja
  • våfflor
  • 1 krm salt

Örtvåfflor med brie

Betyg (1-5):
3.92 (13 betyg)

Våfflorna är en perfekt förrätt med färska örter, smakrik ost och valnötter.

Tillagningstid: 20 minuter
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa grädden tjock, Rör samman mjöl, vatten, salt och hälften av örterna till en fin smet. Låt svälla i minst 15 minuter. Vänd ner grädden. Tärna tomaterna.
  2. Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna gyllenbruna. Skär tunna skivor av osten, lägg mellan varma våffelhjärtan, strö valnötter över. Dekorera tallriken med tomattärningar, resten av örtkvistarna och ringla olivoljan över.

Servering

Servera gärna som förrätt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ninna/webbredaktionen

2012-01-02

Tack för din kommentar, här behövs en justering. Byt till 1 dl vatten och 1,5 dl grädde. Vi ändrar i receptet.

Ulla Godin

2012-01-01

Provade detta recept idag. Det står att man ska röra samman mjöl, vatten, salt o örter till en fin smet. 1,5 dl mjöl o 0,5 dl vatten blev en gröt. Är det rätt mått?

Liknande recept

Ägghalva med brynt smör

(4)

Enkla gravlaxbakelser

(3)

Quesadillas med avokadoröra

(2)

Potatispizza

(7)

Annikas sommardipp med grillat pitabröd

(13)

Gratinerade vitlökschampinjoner

(9)

Friterade potatisbullar

(18)

Kolonifat med persiljepesto

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies