Örtmarinerad manchego med melon eller fikon

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Spansk hårdost med färska kryddor är ett gott tilltugg före eller till maten.

Tillagningstid: 10 minuter
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (4)
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk finhackad, färsk basilika eller mynta
  • 100 g manchego eller fetaost
  • 150 g vattenmelon eller 1 färskt fikon per 150 g melon

Gör så här

  1. Blanda olja och örter på en tallrik. Skär osten i bitar, en bit per person, och rulla runt dem i oljan. Låt dem marinera några minuter. Skär melonen i tärningar, en per person, och fikonet i unna klyftor, en per person. Fäst en melonbit eller fikonklyfta på varje ostbit med en cocktailpinne.
  2. Servera som tilltugg.

Tips

Den färska basilikan går bra att byta ut till torkad. 1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad,

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ädelostcheesecake med lingonkokta päron

(21)

Kyckling- och mozzarellapizza

(2)

Sötpotatischips med päron, ädelost och timjan

(3)

Lotta Lundgren - Stiltonsnittar med fikon

(7)

Lotta Lundgren - Färskostbollar med nötter och torkad frukt

(29)

Smördegstarte med fikon, ädelost och valnötter

(5)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(3)

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost

(0)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk finhackad, färsk basilika eller mynta
  • 100 g manchego eller fetaost
  • 150 g vattenmelon eller 1 färskt fikon per 150 g melon

Örtmarinerad manchego med melon eller fikon

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Spansk hårdost med färska kryddor är ett gott tilltugg före eller till maten.

Tillagningstid: 10 minuter
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda olja och örter på en tallrik. Skär osten i bitar, en bit per person, och rulla runt dem i oljan. Låt dem marinera några minuter. Skär melonen i tärningar, en per person, och fikonet i unna klyftor, en per person. Fäst en melonbit eller fikonklyfta på varje ostbit med en cocktailpinne.
  2. Servera som tilltugg.

Tips

Den färska basilikan går bra att byta ut till torkad. 1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad,

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ädelostcheesecake med lingonkokta päron

(21)

Kyckling- och mozzarellapizza

(2)

Sötpotatischips med päron, ädelost och timjan

(3)

Lotta Lundgren - Stiltonsnittar med fikon

(7)

Lotta Lundgren - Färskostbollar med nötter och torkad frukt

(29)

Smördegstarte med fikon, ädelost och valnötter

(5)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(3)

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies