Örtkryddad laxpastrami med rödlökssalsa

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Låt den rosa och röda färgen få sprida sig. Lax kan faktiskt passa förvånansvärt bra till ett riktigt kraftigt rödvin, förutsatt att man har saltat ordentligt.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 600 g skinnfri laxfilé som varit fryst 2 dygn
  • Kryddblandning:
  • 2 tsk socker
  • 2 msk franska örter
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 tsk salt
  • Rödlökssalsa:
  • 0.5 dl olivolja
  • 3 lime, pressad saft
  • 0.5 tsk tabasco
  • 0.5 msk flingsalt
  • 2 tunt skivade röda lökar
  • 2 msk grovhackad, färsk koriander

Gör så här

Örtkryddad lax

  1. Tina den frysta laxen. Blanda ingredienserna till kryddblandningen. Vänd laxen i kryddblandningen så att sidorna blir jämnt täckta. Marinera i cirka en timme.
  2. Grilla laxen hastigt på båda sidor. Låt laxköttet förbli rått inuti. Skär upp i lagom stora bitar.

Rödlökssalsa

  1. Blanda olivolja, limesaft, tabasco och salt. Lägg i rödlöken och låt dra en stund. Toppa med koriander vid servering.

Servering

Lax med örtkryddning av det här slaget kan faktiskt passa förvånansvärt bra till ett riktigt kraftigt rödvin, förutsatt att man har saltat ordentligt.

Tips

Lax som inte tillagas behöver vara fryst 2 dygn för att eventuella parasiter ska dö.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gravad röding

(22)

Laxrulader med torskfärs och gräddkokt fänkål

(99)

Kall inkokt rosa lax

(4)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Ugnslax med kokos och apelsin

(51)

Fiskgryta med saffran och räkor

(50)

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

(14)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(3)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 600 g skinnfri laxfilé som varit fryst 2 dygn
  • Kryddblandning:
  • 2 tsk socker
  • 2 msk franska örter
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 tsk salt
  • Rödlökssalsa:
  • 0.5 dl olivolja
  • 3 lime, pressad saft
  • 0.5 tsk tabasco
  • 0.5 msk flingsalt
  • 2 tunt skivade röda lökar
  • 2 msk grovhackad, färsk koriander

Örtkryddad laxpastrami med rödlökssalsa

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Låt den rosa och röda färgen få sprida sig. Lax kan faktiskt passa förvånansvärt bra till ett riktigt kraftigt rödvin, förutsatt att man har saltat ordentligt.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Örtkryddad lax

  1. Tina den frysta laxen. Blanda ingredienserna till kryddblandningen. Vänd laxen i kryddblandningen så att sidorna blir jämnt täckta. Marinera i cirka en timme.
  2. Grilla laxen hastigt på båda sidor. Låt laxköttet förbli rått inuti. Skär upp i lagom stora bitar.

Rödlökssalsa

  1. Blanda olivolja, limesaft, tabasco och salt. Lägg i rödlöken och låt dra en stund. Toppa med koriander vid servering.

Servering

Lax med örtkryddning av det här slaget kan faktiskt passa förvånansvärt bra till ett riktigt kraftigt rödvin, förutsatt att man har saltat ordentligt.

Tips

Lax som inte tillagas behöver vara fryst 2 dygn för att eventuella parasiter ska dö.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gravad röding

(22)

Laxrulader med torskfärs och gräddkokt fänkål

(99)

Kall inkokt rosa lax

(4)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Ugnslax med kokos och apelsin

(51)

Fiskgryta med saffran och räkor

(50)

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

(14)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies