För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Örtig parmesanpaj

Betyg (1-5):
3.71 (14 betyg)

En paj med smak av parmesan som passar bra både på buffébordet och som huvudrätt serverad en med en sallad.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl Kesella
  • 75 g smör
  • Fyllning:
  • 3 ägg
  • 2.5 dl Kesella
  • 2 krm svartpeppar
  • 5 salladslökar, finstrimlade
  • 1 dl hackad basilika
  • 150 g riven parmesanost

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en degbunke eller matberedare till en smidig pajdeg. Tryck ut degen i en springform eller i små portionsformar. Låt vila i kylen medan du gör fyllningen.
  2. Blanda ägg, kesella, salt och peppar. Lägg i lök, basilika och parmesanost. Fyll skalen med blandningen och grädda mitt i ugnen, stor paj 30-40 minuter, portionsformar 10-15 minuter.

Tips

Kan även göras som 6 små pajer.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kerstin Peterzén

2014-01-10

Jätte god. Jag gör den stora pajen:Jag får alltid höra att jag måste dela receptet. Med vänlig hälsning Kerstin P

Liknande recept

Honung- och salviaglaserade revbensspjäll med kålsallad

(18)

Rostade rotfrukter med saffransaioli

(6)

Krämig wasabisill

(8)

Julskinka med grönt täcke

(3)

Prästostpaj toppad med dressad fänkål, granatäpple och dill

(3)

Hemgjord salsiccia

(55)

Mandel- och parmesanfrikadeller med saffran och grönkål

(9)

Ingefärsgriljering till kokt julskinka

(12)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl Kesella
  • 75 g smör
  • Fyllning:
  • 3 ägg
  • 2.5 dl Kesella
  • 2 krm svartpeppar
  • 5 salladslökar, finstrimlade
  • 1 dl hackad basilika
  • 150 g riven parmesanost

Örtig parmesanpaj

Betyg (1-5):
3.71 (14 betyg)

En paj med smak av parmesan som passar bra både på buffébordet och som huvudrätt serverad en med en sallad.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en degbunke eller matberedare till en smidig pajdeg. Tryck ut degen i en springform eller i små portionsformar. Låt vila i kylen medan du gör fyllningen.
  2. Blanda ägg, kesella, salt och peppar. Lägg i lök, basilika och parmesanost. Fyll skalen med blandningen och grädda mitt i ugnen, stor paj 30-40 minuter, portionsformar 10-15 minuter.

Tips

Kan även göras som 6 små pajer.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kerstin Peterzén

2014-01-10

Jätte god. Jag gör den stora pajen:Jag får alltid höra att jag måste dela receptet. Med vänlig hälsning Kerstin P

Liknande recept

Honung- och salviaglaserade revbensspjäll med kålsallad

(18)

Rostade rotfrukter med saffransaioli

(6)

Krämig wasabisill

(8)

Julskinka med grönt täcke

(3)

Prästostpaj toppad med dressad fänkål, granatäpple och dill

(3)

Hemgjord salsiccia

(55)

Mandel- och parmesanfrikadeller med saffran och grönkål

(9)

Ingefärsgriljering till kokt julskinka

(12)