Örtig parmesanpaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.71 (14 betyg)

En paj med smak av parmesan som passar bra både på buffébordet och som huvudrätt serverad en med en sallad.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl Kesella
  • 75 g smör
  • Fyllning:
  • 3 ägg
  • 2.5 dl Kesella
  • 2 krm svartpeppar
  • 5 salladslökar, finstrimlade
  • 1 dl hackad basilika
  • 150 g riven parmesanost

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en degbunke eller matberedare till en smidig pajdeg. Tryck ut degen i en springform eller i små portionsformar. Låt vila i kylen medan du gör fyllningen.
  2. Blanda ägg, kesella, salt och peppar. Lägg i lök, basilika och parmesanost. Fyll skalen med blandningen och grädda mitt i ugnen, stor paj 30-40 minuter, portionsformar 10-15 minuter.

Tips

Kan även göras som 6 små pajer.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kerstin Peterzén

2014-01-10

Jätte god. Jag gör den stora pajen:Jag får alltid höra att jag måste dela receptet. Med vänlig hälsning Kerstin P

Liknande recept

Spara recept

Kokta kräftor

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Kycklingvingar med sötstark dippsås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Hemgjord salsiccia

Betyg
Betyg
(55)
Spara recept

Rostade rotfrukter med saffransaioli

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Julskinka med grönt täcke

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Enkla lammfärsspett

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Prästostpaj toppad med dressad fänkål, granatäpple och dill

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Mandel- och parmesanfrikadeller med saffran och grönkål

Betyg
Betyg
(9)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl Kesella
  • 75 g smör
  • Fyllning:
  • 3 ägg
  • 2.5 dl Kesella
  • 2 krm svartpeppar
  • 5 salladslökar, finstrimlade
  • 1 dl hackad basilika
  • 150 g riven parmesanost

Örtig parmesanpaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.71 (14 betyg)

En paj med smak av parmesan som passar bra både på buffébordet och som huvudrätt serverad en med en sallad.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en degbunke eller matberedare till en smidig pajdeg. Tryck ut degen i en springform eller i små portionsformar. Låt vila i kylen medan du gör fyllningen.
  2. Blanda ägg, kesella, salt och peppar. Lägg i lök, basilika och parmesanost. Fyll skalen med blandningen och grädda mitt i ugnen, stor paj 30-40 minuter, portionsformar 10-15 minuter.

Tips

Kan även göras som 6 små pajer.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kerstin Peterzén

2014-01-10

Jätte god. Jag gör den stora pajen:Jag får alltid höra att jag måste dela receptet. Med vänlig hälsning Kerstin P

Liknande recept

Spara recept

Kokta kräftor

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Kycklingvingar med sötstark dippsås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Hemgjord salsiccia

Betyg
Betyg
(55)
Spara recept

Rostade rotfrukter med saffransaioli

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Julskinka med grönt täcke

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Enkla lammfärsspett

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Prästostpaj toppad med dressad fänkål, granatäpple och dill

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Mandel- och parmesanfrikadeller med saffran och grönkål

Betyg
Betyg
(9)