Örtig parmesanpaj

Betyg (1-5):
3.71 (14 betyg)

En paj med smak av parmesan som passar bra både på buffébordet och som huvudrätt serverad en med en sallad.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kesella
  • 75 g smör
  • Fyllning:
  • 3 ägg
  • 2.5 dl kesella
  • 2 krm svartpeppar
  • 5 salladslökar, finstrimlade
  • 1 dl hackad basilika
  • 150 g riven parmesanost

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en degbunke eller matberedare till en smidig pajdeg. Tryck ut degen i en springform eller i små portionsformar. Låt vila i kylen medan du gör fyllningen.
  2. Blanda ägg, kesella, salt och peppar. Lägg i lök, basilika och parmesanost. Fyll skalen med blandningen och grädda mitt i ugnen, stor paj 30-40 minuter, portionsformar 10-15 minuter.

Tips

Kan även göras som 6 små pajer.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kerstin Peterzén

2014-01-10

Jätte god. Jag gör den stora pajen:Jag får alltid höra att jag måste dela receptet. Med vänlig hälsning Kerstin P

Liknande recept

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(4)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Risfyllda grönsaker - Coop

(0)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(78)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(0)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)
9 st
  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kesella
  • 75 g smör
  • Fyllning:
  • 3 ägg
  • 2.5 dl kesella
  • 2 krm svartpeppar
  • 5 salladslökar, finstrimlade
  • 1 dl hackad basilika
  • 150 g riven parmesanost

Örtig parmesanpaj

Betyg (1-5):
3.71 (14 betyg)

En paj med smak av parmesan som passar bra både på buffébordet och som huvudrätt serverad en med en sallad.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en degbunke eller matberedare till en smidig pajdeg. Tryck ut degen i en springform eller i små portionsformar. Låt vila i kylen medan du gör fyllningen.
  2. Blanda ägg, kesella, salt och peppar. Lägg i lök, basilika och parmesanost. Fyll skalen med blandningen och grädda mitt i ugnen, stor paj 30-40 minuter, portionsformar 10-15 minuter.

Tips

Kan även göras som 6 små pajer.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kerstin Peterzén

2014-01-10

Jätte god. Jag gör den stora pajen:Jag får alltid höra att jag måste dela receptet. Med vänlig hälsning Kerstin P

Liknande recept

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(4)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Risfyllda grönsaker - Coop

(0)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(78)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(0)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies