För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Örtgazpacho

Betyg (1-5):
3.36 (14 betyg)

Kall spansk grönsakssoppa, en specialitet från Andalusien, som smakar ljuvligt.

Tillagningstid: 15 minuter
10 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 skivor tärnat vitt bröd
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 dl urkärnad tärnad grön paprika
  • 3.5 dl urkärnad tärnad gurka
  • 1 dl skivade salladslökar
  • 1 urkärnad grön chili
  • 1 selleristjälk
  • 0.5 dl hackad färsk basilika
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 5 dl kallt vatten
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom vatten, salt och peppar i en skål. Tillsätt kallt vatten och mixa med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  2. Ställ soppan i kylskåpet minst 2 timmar, helst över natten.
  3. Servera soppan riktigt kall, toppad med de färska örter du har.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



BMH

2014-01-07

Gott!

Liknande recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

(19)

Ägghalva med brynt smör

(7)

Gratinerade vitlökschampinjoner

(12)

Currysill med äpple

(16)

Citronmarinerad matjes

(0)

Örtvåfflor med brie

(13)

Susannas sallad med jordnötsdressing

(1)

Gravad strömming med kapris och örter

(3)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 2 skivor tärnat vitt bröd
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 dl urkärnad tärnad grön paprika
  • 3.5 dl urkärnad tärnad gurka
  • 1 dl skivade salladslökar
  • 1 urkärnad grön chili
  • 1 selleristjälk
  • 0.5 dl hackad färsk basilika
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 5 dl kallt vatten
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Örtgazpacho

Betyg (1-5):
3.36 (14 betyg)

Kall spansk grönsakssoppa, en specialitet från Andalusien, som smakar ljuvligt.

Tillagningstid: 15 minuter
10 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom vatten, salt och peppar i en skål. Tillsätt kallt vatten och mixa med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  2. Ställ soppan i kylskåpet minst 2 timmar, helst över natten.
  3. Servera soppan riktigt kall, toppad med de färska örter du har.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



BMH

2014-01-07

Gott!

Liknande recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

(19)

Ägghalva med brynt smör

(7)

Gratinerade vitlökschampinjoner

(12)

Currysill med äpple

(16)

Citronmarinerad matjes

(0)

Örtvåfflor med brie

(13)

Susannas sallad med jordnötsdressing

(1)

Gravad strömming med kapris och örter

(3)