För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Örtbakad kyckling

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Pilla in godsaker under skinnet på kycklingen, reslutatet blir otroligt gott och saftigt.

Tillagningstid: 1 timme 25 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kyckling
  • Fyllning:
  • 50 g fetaost
  • 50 g naturell färskost
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 1 dl hackade färska örter, t ex persilja, salvia, mynta
  • Till pensling:
  • 1 msk soja
  • 2 krm peppar
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • Sås:
  • 3 dl buljong (sky från stekningen)
  • 1.5 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk soja

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienserna till fyllningen. Stick in ett skedskaft mellan skinnet och köttet från öppningen och lyft skinnet från bröstköttet, utan att det går sönder. Pressa in fyllningen. Blanda ingredienserna till penslingen.
  2. Lägg kycklingen på ett ugnsfat och pensla med blandningen. Ställ in i 175º varm ugn ca 1 timme och 15 minuter.
  3. Häll sky och fond i en kastrull. Koka upp. Blanda grädde och mjöl. Vispa ner i kastrullen. Låt sjuda cirka 5 minuter.

Servering

Servera med ugnsstekta potatis- och rödlöksklyftor samt haricots verts.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Beatrice

2020-05-11

Väldigt oklar beskrivning.

Liknande recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(3)

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

(54)

Kycklingbollar med dill och citron

(80)

Kyckling med pesto i ugn

(156)

Saffranskokt kamutvete med chutneyglaserade kycklingben

(7)

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(4)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(3)

Dillkokt kyckling

(8)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 kyckling
  • Fyllning:
  • 50 g fetaost
  • 50 g naturell färskost
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 1 dl hackade färska örter, t ex persilja, salvia, mynta
  • Till pensling:
  • 1 msk soja
  • 2 krm peppar
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • Sås:
  • 3 dl buljong (sky från stekningen)
  • 1.5 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk soja

Örtbakad kyckling

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Pilla in godsaker under skinnet på kycklingen, reslutatet blir otroligt gott och saftigt.

Tillagningstid: 1 timme 25 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienserna till fyllningen. Stick in ett skedskaft mellan skinnet och köttet från öppningen och lyft skinnet från bröstköttet, utan att det går sönder. Pressa in fyllningen. Blanda ingredienserna till penslingen.
  2. Lägg kycklingen på ett ugnsfat och pensla med blandningen. Ställ in i 175º varm ugn ca 1 timme och 15 minuter.
  3. Häll sky och fond i en kastrull. Koka upp. Blanda grädde och mjöl. Vispa ner i kastrullen. Låt sjuda cirka 5 minuter.

Servering

Servera med ugnsstekta potatis- och rödlöksklyftor samt haricots verts.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Beatrice

2020-05-11

Väldigt oklar beskrivning.

Liknande recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(3)

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

(54)

Kycklingbollar med dill och citron

(80)

Kyckling med pesto i ugn

(156)

Saffranskokt kamutvete med chutneyglaserade kycklingben

(7)

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(4)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(3)

Dillkokt kyckling

(8)