Orientalisk lammgryta

Betyg (1-5):
3.75 (4 betyg)

Hösten är både lammets och grytornas tid. Den här lammgrytan har en orientalisk karaktär. Ingefära, kanel och russin kryddar grytan och blir fullmatad med tärnad butternutpumpa. Bjud ris till men gärna också bröd som kan fånga upp det sista av den goda såsen.

Tillagningstid: 80 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 500 g lammgrytbitar eller lammstek skuren i bitar
  • 2 tsk neutral olja
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 3 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 röd chili, strimlad
  • 30 g färsk ingefära, strimlad
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 1 kanelstång eller 5 nejlikor
  • 1 dl russin
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
  • 300 g butternutpumpa, tärnad
  • 70 g färsk spenat

Gör så här

  1. Bryn köttbitarna i en riktigt het gryta med olja. Krydda med salt och peppar. Tillsätt lök, vitlök, chili, ingefära och tomatpuré. Stek under omrörning någon minut till.
  2. Häll i krossade tomater, vatten och lägg i kanelstång och russin. Rör ner ättikspriten och låt sjuda under lock minst 1 tim. Köttet ska vara så mört att det lätt faller isär. Om inte, späd ev med mer vätska och koka längre. Rör om då och då. Lägg ner pumpan efter ca 40 min. Vänd ner spenaten vid servering och smaka av med salt.

Servering

Servera gärna med ris och ett bröd att doppa i såsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Älggryta med svamp och paprika

(65)

Linguinipasta med grönkål och bacon

(0)

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng

(8)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 500 g lammgrytbitar eller lammstek skuren i bitar
  • 2 tsk neutral olja
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 3 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 röd chili, strimlad
  • 30 g färsk ingefära, strimlad
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 1 kanelstång eller 5 nejlikor
  • 1 dl russin
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
  • 300 g butternutpumpa, tärnad
  • 70 g färsk spenat

Orientalisk lammgryta

Betyg (1-5):
3.75 (4 betyg)

Hösten är både lammets och grytornas tid. Den här lammgrytan har en orientalisk karaktär. Ingefära, kanel och russin kryddar grytan och blir fullmatad med tärnad butternutpumpa. Bjud ris till men gärna också bröd som kan fånga upp det sista av den goda såsen.

Tillagningstid: 80 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn köttbitarna i en riktigt het gryta med olja. Krydda med salt och peppar. Tillsätt lök, vitlök, chili, ingefära och tomatpuré. Stek under omrörning någon minut till.
  2. Häll i krossade tomater, vatten och lägg i kanelstång och russin. Rör ner ättikspriten och låt sjuda under lock minst 1 tim. Köttet ska vara så mört att det lätt faller isär. Om inte, späd ev med mer vätska och koka längre. Rör om då och då. Lägg ner pumpan efter ca 40 min. Vänd ner spenaten vid servering och smaka av med salt.

Servering

Servera gärna med ris och ett bröd att doppa i såsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Älggryta med svamp och paprika

(65)

Linguinipasta med grönkål och bacon

(0)

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng

(8)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies