För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Orientalisk gryta

Betyg (1-5):
3.75 (20 betyg)

Spiskummin och vitlök ger grytan kryddig smak.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 msk olja
  • 5 tärnade potatisar
  • 3 dl torkade gröna linser
  • 1 hackad rödlök
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk spiskummin
  • 12 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • Till servering:
  • 100 g fetaost
  • 1 dl hackad persilja

Gör så här

  1. Värm olja i en kastrull och stek potatis, linser, lök och vitlök utan att få färg.
  2. Tillsätt tomatpuré och spiskummin. Stek någon minut till under omrörning.
  3. Häll på vatten och lägg i buljongtärningar. Låt koka tills potatisen är mjuk, ca 15 min. Smaka av med salt.
  4. Toppa soppan med smulad fetaost och persilja vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anne-Christin

2019-06-16

supergott och enkelt minskade lite på vattnet ,och kryddade lite extra med spiskummin

Kristoffer

2018-11-11

Vi valde att mixa den, för personligen tyckte jag den var rätt vattnig annars. Det vart riktigt bra. Likt tidigare kommentarer så kryddade jag lite extra.

jenny

2015-05-05

Supergott och enkelt!

Julia

2014-11-26

Jättegott!! Snåla inte med spiskumminen.

Lena

2014-11-09

Verkligen jättegott! Och billigt! Jag fräste kryddorna först (eftersom kryddor som fräses i fett utvecklar sin smak) och tog förutom spiskummin även koriander och chiliflingor. Gott!

Liknande recept

Linsbolognese

(47)

Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål

(34)

Linsbiffar med myntavinägrett

(8)

Linscurry i röd kokos

(32)

Kycklingrullar med balsamicosky, belugalinser och sötpotatis

(39)

Röd linssoppa med citron

(159)

Linsgryta med aubergine

(100)

Caponata med linser

(2)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 msk olja
  • 5 tärnade potatisar
  • 3 dl torkade gröna linser
  • 1 hackad rödlök
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk spiskummin
  • 12 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • Till servering:
  • 100 g fetaost
  • 1 dl hackad persilja

Orientalisk gryta

Betyg (1-5):
3.75 (20 betyg)

Spiskummin och vitlök ger grytan kryddig smak.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm olja i en kastrull och stek potatis, linser, lök och vitlök utan att få färg.
  2. Tillsätt tomatpuré och spiskummin. Stek någon minut till under omrörning.
  3. Häll på vatten och lägg i buljongtärningar. Låt koka tills potatisen är mjuk, ca 15 min. Smaka av med salt.
  4. Toppa soppan med smulad fetaost och persilja vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anne-Christin

2019-06-16

supergott och enkelt minskade lite på vattnet ,och kryddade lite extra med spiskummin

Kristoffer

2018-11-11

Vi valde att mixa den, för personligen tyckte jag den var rätt vattnig annars. Det vart riktigt bra. Likt tidigare kommentarer så kryddade jag lite extra.

jenny

2015-05-05

Supergott och enkelt!

Julia

2014-11-26

Jättegott!! Snåla inte med spiskumminen.

Lena

2014-11-09

Verkligen jättegott! Och billigt! Jag fräste kryddorna först (eftersom kryddor som fräses i fett utvecklar sin smak) och tog förutom spiskummin även koriander och chiliflingor. Gott!

Liknande recept

Linsbolognese

(47)

Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål

(34)

Linsbiffar med myntavinägrett

(8)

Linscurry i röd kokos

(32)

Kycklingrullar med balsamicosky, belugalinser och sötpotatis

(39)

Röd linssoppa med citron

(159)

Linsgryta med aubergine

(100)

Caponata med linser

(2)